stopniach. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/dania-bezmiesne/lekka-zapiekanka-cukinii-pomidorkami/ BosowKuchni Artykuł Lekka zapiekanka z cukinii z pomidorkami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuOgórki konserwowe po warszawsku – najlepsze ogórki na zimę, jakie można sobie wymarzyć. Lekko octowe (ale nie wykrzywiają twarzy), lekko słodkawe (ale nie są mdlące). Uwaga
Pociąg Do KuchniSkładniki mieszamy na gładki sos 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/fit/salatka-z-brokula/ BosowKuchni Artykuł Sałatka z brokuła z filetem z kurczaka pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuSezon na przetwory w pełni.tym razem ogóreczki korniszony z dodatkiem miodu. ogórki marchew chrzan koper ziele angielskie czosnek 5 szkl.wody 1 szkl.octu 1 łyżka soli 3 łyżki cukru 1 łyżka oleju 1 łyżka miodu Ogórki umyć, ułożyć w słoikach, dodać pokrojoną marchew, czosnek , chrzan , ziele . Wodę z octem , olejem , miodem i cukrem i solą zagotować , gorącą
Moje domowe kucharzeniePiękne, dorodne jabłka papierówki, dodam nie pryskane żadną chemią, o czym świadczy robaczek prawie w każdym owocu, nadają się znakomicie na najprostsze na świecie przetwory. To jest smak mojego dzieciństwa. Naleśniki czy racuchy przełożone tymi jabłkami są przepyszne. Znakomicie sprawdzają się w rożnego rodzaju ciastach. A więc do dzieła, smażymy! Nie mam ścisłej receptury, po prostu: Umyte jabłka obieramy
Kulinarne przemysleniazależności od wielkości. Podajemy polane bułką tartą na maśle. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/dania-bezmiesne/knedle-z-morelami/ BosowKuchni Artykuł Knedle z morelami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkustopni pieczemy 30-40 min. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/chleby/na-zakwasie/chleb-orkiszowo-zytni-zakwasie/ BosowKuchni Artykuł Chleb orkiszowo-żytni na zakwasie pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w GarnkuPrzecież okazji nie brakuje, a wszyscy mamy ręce i nie musimy wszystkiego kupować w sklepie. Co można podarować? Zaczynamy od różnego rodzaju herbatników, czekolad, ciastek w słoikach i puszkach. Przetwory, przyprawy i konfitury to klasyka. Dobrym pomysłem są też przekąski na podwieczorek czy aperitivo np. słone wersje ciasteczek, paszteciki czy hummus. Po kolacji można wręczyć gościom śniadanie na następny dzień
Ugotowane pozamiatanegorącym tłuszczu na rumiano z obu stron. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/dania-bezmiesne/puszyste-placuszki/ BosowKuchni Artykuł Puszyste placuszki na maślance pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkumoich przepisów na różnego typu weki znajdziecie w tej zakładce- SPIŻARNIA i DŻEM Dzisiaj zachęcam Was do przygotowania konfitury z wiśni! Wiśnie to idealny owoc do przetworów. Nadaje się na soki, kompoty, dżemy i konfitury.Ja przygotowuje konfiturę z wiśni, gęstą z owocami widocznymi prawie w całości. Słodką i bardzo aromatyczną. Zerknij na krótką listę składników! SKŁADNIKI
SMYKWKUCHNIPrawdziwe konfitury z czarnej porzeczki. Ukochany smak z dzieciństwa zamknięty w słoiczku. Nieco kwaśny, nieco słodki, pełen słońca. Czarne porzeczki kocham w każdej postaci, jednak to
Pociąg Do KuchniSałatka szwedzka z ogórków w naszej wersji jest naprawdę słodko-kwaśna, czyli ani nie za słodka, ani nie za kwaśna, nieporównywalnie lepsza od sklepowych. Oczywiście Szwedzi
Pociąg Do Kuchnitygodniu zrobiłam trochę przetworów i jeszcze czeka na mnie cukinia. Znając siebie to coś jeszcze wymyślę :). Kilka nowych przepisów już wypróbowałam, jak będą ok, to na pewno z Wami się nimi podzielę. Zamroziłam też spore ilości fasolki szparagowej. Trzeba będzie szybko ją zjeść, bo już mi miejsca zaczyna brakować w zamrażalniku :). Część fasolki na bieżąco zużywam. Wymyśliłam takie
Zakątek rozkoszy kulinarnychOdkąd pamiętam moja mama, jak na porządną wielkopolską gospodynię przystało :), całe lato i wczesną jesień produkowała oszałamiające ilości najróżniejszych domowych przetworów. Od dżemów i kompotów, przez kiszone ogórki, fasolkę szparagową i buraczki, po leczo i marynowane grzybki. W naszej piwnicy w bloku z wielkiej płyty było dosłownie wszystko. Te pyszności wielokrotnie ratowały mi życie, gdy zaczęłam studia we Wrocławiu
Quinoa Raz!całość. Gorącą kaszę blenduję do uzyskania mniej więcej gładkiego kremu. Krem ten przekładam do pucharków i odstawiam do ostudzenia. Przed podaniem nakładamy dowolnie wybrany przez nas dodatek, Ja użyłam przetworu z żurawiny błotnej. Smacznego! Skomentuj
MamaOskarka