przetwory - 14998 przepisów (strona:445/1000)

zupa z fasolką szparagową, jabłkami i gruszkami 105

dziś zachęcam Was do spróbowania wykorzystania owoców w kuchni w mniej standardowy sposób, nie będzie przetworów , nie będzie ciasta . będzie za to zupa! przepis już kiedyś podawałam, ale tak jesiennie postanowiłam go przypomnieć. po przepis kliknij w zdjęcie

Eksperyment sobotni
Ucierany placek ze śliwkami 103

Pieczemy ok 45 min w 180 stopniach. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciasta-ucierane/ucierany-placek-ze-sliwkami/ BosowKuchni   Artykuł Ucierany placek ze śliwkami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
ostatnie przetwory : Najprostszy ketchup paprykowo-pomidorowy 138

ketchup jest naprawdę genialny, musiałam zrobić 3 turę, ponieważ już zużyłam większość słoików, robiłam już różne przetwory i ketchupy ale ten przepis, który znalazłam na filozofii smaku naprawdę mnie zachwycił, smakuje wyśmienicie a do tego jest bardzo prosty w przygotowaniu, wystarczy upiec pomidory i paprykę (jeśli macie piekarnik, w którym można jednocześnie piec dwie blachy to ketchup zrobicie jeszcze szybciej

zdrowa vege kuchnia
Gulasz wołowy po węgiersku 174

dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę. Nie dodawajmy jej za wcześnie, by się całkiem nie rozpadła. Gotowy gulasz podajemy z ziemniakami doprawionymi ziołowym masłem. Doskonale sprzwdzą się również wszelkiego rodzaju przetwory z ogurków i innych warzyw. Smacznego

MarcinChef
Puszyste placuszki z dyni 222

stron Podajemy z cukrem pudrem lub powidłami 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/dania-bezmiesne/puszyste-placuszki-dyni/ BosowKuchni Artykuł Puszyste placuszki z dyni pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Powidła śliwkowe 135

Śliwkowych szaleństw ciąg dalszy. Dziś przedstawiam powidła śliwkowe, mega pyszne, mega zdrowe, bez cukru, gotowane metodą babci. Moja babcia gotowała je w wielkim żeliwnym garnku aby

Moje Małe Czarowanie
Jesienna surówka z kapusty pekińskiej i antonówek 97

polać sosem, wymieszać. Posypać natką. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/salatki/jesienna-surowka-kapusty-pekinskiej-antonowek/ BosowKuchni Artykuł Jesienna surówka z kapusty pekińskiej i antonówek pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Zupa z dyni z lanymi kluskami. 188

Urlop, urlop i już po urlopie... Czas wracać do pracy i rzeczywistości. Część swojego urlopu spędziłam u rodziców, odpoczywałam, dużo spacerowałam i relaksowałam się łowiąc ryby :). Trochę zrobiłam przetworów, nie byłabym sobą, gdybym nic nie robiła. Już taka jestem, nie lubię nudy i siedzieć na tyłku ;). Musiałam zadbać też o swoje zdrowie, bo ono jest najważniejsze. W ostatnie dni urlopu

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Z wizytą w Smak Sztuki 88

Bartek dają możliwość samodzielnego wyboru obdarowanej osobie prezentu       Artykuł Z wizytą w Smak Sztuki pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Tarta z kremem limonkowym bez pieczenia - "Fit Słodkości" Kinga Paruzel 187

liści figowca ma właściwości przeciwzapalne i zmiękczające, leczy się nim skórę wągrowatą i nadmiernie wysuszoną.  Ficynaza wyodrębniona z soku mlekowego wykorzystywana jest do produkcji serów i przetworów mięsnych

ClauditteMissCooking
Ciasto ucierane z gruszkami 126

pudrem. Wybierz do ciasta brązowe gruszki Conference lub złoto brunatne Kaiser Aleksander. Gniazda z nasionami są małe i delikatne, po ugotowaniu wcale nie wyczuwalne. Moim zdaniem idealne gruszki na przetwory i do ciast . Zawsze poszukuję je w sklepie. Smacznego! The post Ciasto ucierane z gruszkami appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
maliny w syropie 1518

składniki: ok. 1000 g świeżych malin 360 g cukru 1000 ml wody wykonanie: Wodę zagotowujemy z cukrem. Maliny przekładamy do słoików i zalewamy wrzącym syropem cukrowym

Domowy Smak Jedzenia
Zdrowa żywność od MyVita :) 129

jest substancją żelującą na wzór żelatyny wieprzowej. Z tą różnią, swoją drogą bardzo znaczącą, że jest on pochodzenia roślinnego . Ja najczęściej używam go w okresie letnim, kiedy przygotowuję różne przetwory, jak na przykład dżemy czy konfitury, wtedy doskonale zagęszcza mi konsystencje. Agar po wymieszaniu w danym surowcu tężeje po jakimś czasie i nie rozpuszczą się w temperaturze pokojowej, także przygotowane

Zdrowie na języku :P
Ciasto jogurtowe z figami 98

suchego patyczka, w temp. 180 stopni. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/desery/ciasta-ucierane/ciasto-jogurtowe-figami/ BosowKuchni Artykuł Ciasto jogurtowe z figami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Wieniec drożdżowy z pomidorowym pesto 156

dzień. Najlepsze przepisy zebrała Babunia do Ogródka Dziadunia ( klik ) i oczarowała smakiem całą rodzinę, która od tej pory wspólnie zbierała się przy stole, by z darów natury przygotowywać najlepsze przetwory pod słońcem. Mój dzisiejszy przepis również pochodzi ze starego, babcinego zeszytu. Łączy ze sobą tradycję z nowoczesnością, pozostał jednak romantycznie rustykalny i przez to piękny, kojarzący się z ciepłem domowego

Garniec Magalie