przepis - 33114 przepisów (strona:156/2208)

Tagliatelle z kurkami i camembert 161

Jesień , czas grzybków zbierania więc zapraszam do mojego przepisu przygotowania.  Składniki: 200 g tagliatelle  ze szpinakiem , 200 g kurek, 100 ml śmietanki 30%, 1 mała cebula, 2 ząbki czosnku, ½ małej papryczki chili,  1 łyżeczka soku z limonki, 50 g sera camembert, sól himalajska do smaku, pieprz kolorowy świeżo zmielony do smaku, 1 łyżka masła lub 2 oleju

Moniki Smakołyki
Ciasto mleczna kanapka 1343

smakowało, ale mąż kręcił nosem i omijał je szerokim łukiem. Tym lepiej, bo więcej zostało dla nas, a zawsze to on jest głównym wyjadaczem moich słodkich wypieków :) Bazowałam na przepisie Doroty. Składniki na biszkopt: 6 jajek 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki oleju 3 łyżki kakao Białka ubić

Delicious Titbits
Torcik z bananami 248

ulec bierzemy się  za pieczenie. Mamy zajęcie, które odpędza ponure myśli, a poza tym nie ma to jak nieco słodkości w deszczowy dzień :) W ostatnich dniach wypróbowałyśmy nowy przepis znaleziony w Internecie na pyszny kawowy torcik z bananami.  Fajny ciemny biszkopt nasączony kawą, pyszny, delikatny krem z bananami, a całość wykończona czekoladową polewą. Smakowitości! Składniki: Biszkopt: 2/3 szklanki

Kolizje Smaków
Zapiekanka rybna 195

panierowanego kotleta. Jednak teraz chętniej odkrywam jej smak w połączeniu z Warzywami. Ostatnim hitem była w panko w pikantnym sosie. Tym razem proponuję Wam wersję znacznie łagodniejsza. Zainspirowałam się przepisem z bloga Moje Walijskie Pichcenie. Składniki na 3 porcje: 570g fileta z ryby (dowolnego, u mnie mintaj) 200g pieczarek 1 cebula 1/2 czerwonej papryki 1 mała zielona papryka 200g śmietany

Fabryka pomysłów
Jesienny quiche z porami i szynką 134

moje najróżniejsze eksperymenty z tartami, zapiekankami i im podobnymi. Efektem takich eksperymentów jest ten oto quiche, który rozgrzeje Was i poprawi humor nawet w największą słotę. Wypróbujcie także ten przepis na quiche ze szpinakiem i grzybami A jeśli szukacie czegoś słodkiego to z pewnością ten amerykański cherry pie podbije Wasze serce . Więcej

Okolice Palnika
Pasta all'arrabbiata 143

gotować przez kilka minut, aż pomidory zmiękną i sos zgęstnieje. Doprawić solą. Wrzucić posiekaną pietruszkę. Dodać ugotowany makaron, całość wymieszać. Przełożyć na talerze i posypać startym serem. Ten przepis bierze udział w akcji

wyzwania kuchenne
KRUCHE MAŚLANE CIASTECZKA Z DODATKIEM ORZECHÓW I JAGÓD GOJI, ORKISZOWE, BEZ CUKRU 149

dziewczyny, zarówno te starsze jak i najmłodsza (wielka fanka zdrowej żywności) wprost je uwielbiają. Polecam bardzo gorąco, może zasmakują również i Wam. Mają cudowny aromat i meeega smak. :-)Z przepisu wychodzą 2 pełne blaszki z piekarnika. Zamknięte szczelnie w puszce mogą być dłuższy czas, tylko czy się uchowają...:-)Składniki:- 550g mąki orkiszowej białej, u mnie typ750 (lub pszennej trochę mniej

Smaczne Zdrowe
Wołowy Rendang z żółtym ryżem 162

kocham w kuchni azjatyckiej? Dowolność! Nie ma tu twardych reguł, którymi trzeba się kierować. Dzisiejsza potrawa jest tego przykładem. Znalazłam w sieci kilka przepisów, wybrałam z nich to, co wg mnie najlepsze. Lubisz imbir? Dodaj go więcej! Nie lubisz ostrego? Dodaj mniej pasty sambal oelek! Nie masz liści curry? Nie przejmuj się, danie i tak jest baardzo aromatyczne! Dodatkowo

Tajskie smaki
Makaron ze szpinakiem i kurczakiem 554

śmietanki 30% 1 pierś kurczaka dwa ząbki czosnku sok z połowy cytryny sól, pieprz i gałka muszkatołowa  oliwa do smażenia garść płatków migdałowych Przygotowanie 1. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie. Pierś kurczaka  kroimy w kostkę, smażymy mieszając do miękkości około 5 minut. Czosnek przeciskamy przez praskę lub siekamy w kostkę i smażymy na tej samej patelni

zjem to blog kulinarny
87. Szybki i lekki obiad, czyli placki z cukinii na słono. 3390

wstępie ilością składników i czynności do wykonania.  Dziś na tapecie mamy placki z cukinii. Na słodko czy na słono? Jak wolicie? Obie wersje pyszne, a u nas przepis na wersje słoną.  Nasz kabaczek dość spory i jasnozielony, po starciu prawie biały, więc dodatek kurkumy sprawił, że masa stała się idealnie żółta... No ale dość gadania, przejdźmy do rzeczy

Symfonia Smaków
Sernik z jogurtów greckich 2988

rozpuścić w garnuszku, dodać cukier, kakao i na końcu jogurt. Podgrzewacz chwilkę do rozpuszczenia się wszystkich składników i połączenia w kremową masę. Lekko przestudzić i rozprowadzić na zimnym serniku. Przepis

Ala piecze i gotuje
Parówki w cieście francuskim 667

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Dziś przedstawiam Wam przepis na szybką przekąskę czyli parówki w cieście francuskim. W formie takich małych kąsków świetnie sprawdzają się na różnego rodzaju imprezy, kolację lub przekąskę. Posmakują dzieciom jak i dorosłym Post Parówki w cieście francuskim pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Pierogi na słodko z karmelizowanymi gruszkami i orzechami 171

Lubię pierogi, ale przeważnie robię je na wytrawnie. Polecam mój przepis na Pierogi z kaszanką i karmelizowaną cebulą. W ostatnim czasie jednak chodziły mi pierogi na słodko, a pomysł na te pierogi snuł mi się po głowie parę razy. Aż wreszcie przeszłam od pomysłu do czynu i przygotowałam Jesienne pierogi na słodko z karmelizowanymi gruszkami i orzechami. Farsz jest

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Rydze smażone marynowane z chili 156

pisałam, że u nas w tym roku jest zatrzęsienie rydzów.  Przy okazji przepisu na rydze w pomidorach  pokazałam, że można je podać w innej postaci niż smażone w panierce rydze. Bardzo lubię rydze smażone, ale wszystko może się kiedyż znudzić! Tym razem smażone panierowane rydze zapakowane zostały do słoików, zalałam je delikatną marynatą, z dodatkiem papryczki chili, która nadaje lekkiej

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Musztardowe bułki 152

Był chleb z musztardą,a teraz pora na  bułki.Przepis znaleziony tutaj...chlebek był jednak smaczniejszy niż bułki,.Ciasto na bułeczki robiłam w misce Tupperware.. 250 g maki pszennej  250 g mąki pszennej razowej  20 g drożdży piekarskich  100 g musztardy rosyjskiej Develey [dałam 3 łyżki]  1 łyżka miodu  200 ml ciepłej wody

Moje domowe kucharzenie