Wiele osób przyrzeka, że nie będzie przez Post jadło słodyczy, ale niestety do końca nie dotrwają. Czy naprawdę warto je jeść? Sama o tym się przekonałam
Truskawkowa FiestaDziś zapraszam na pyszne placuszki z piersi kurczaka z dodatkiem ciecierzycy, danie wymyśliłam na poczekaniu, jest proste i bardzo smaczne. Kapitalna kombinacja smaków. Rodzinka mega
Takie tam pichcenieNie wiem czemu, ale od czasu do czasu w sklepie kusi mnie cebularz, wiecie taka bułka z podduszoną cebulką. Oczywiście taki cebularz kosztując 1.50 zł, nie
Nie Bo PiekłoJak byłam młodsza zawsze uwielbiałam Nachosy, a jeżeli na jakiejś imprezie w duecie występowały razem z guacamole, to już nie można mnie było z tego kąta
Nie Bo PiekłoZostało mi sporo masy makowej po drożdżówkach, więc trzeba było ją wykorzystać. Powstało to pyszne ciasto – połączenie sernika z makowcem, na biszkoptowym spodzie, z dodatkiem migdałów
e-PrzepisyKulinarneNie jestem fanką diet, a na pewno nie korzystam z nich aby być szczupłą i piękną, tylko po to by chwilę później przytyć niemiłosiernie. Nie, to
Słodkie PrzyjemnościW moim życiu na moim widelcu znów pojawia się soczewica, tym razem zielona. Ma ona niezwykle delikatny smak
Życie na widelcuZbliża się Wielki Post, więc obowiązuje wstrzemięźliwość od pokarmów mięsnych. Najczęściej sięgamy po ryby, które w sobie zawierają najwięcej wartości odżywczych. Dietetycy i lekarze zalecają zjadanie
Truskawkowa FiestaTorcik brownie z borówkami powstał na potrzebę chwili. Małą blaszkę, której zwykle używam do brownie zostawiłam u mamy, dlatego kiedy piekłam ciasto dla gości zdecydowałam się
CiastkozercyZ okazji jutrzejszego Tłustego Czwartku mam dla Was wyjątkowy wpis, który powstał we współpracy z Babcią Basią - moim rodzinnym ekspertem cukierniczym i specjalistą nie tylko od
CiastkozercyNiestety błogi czas wakacji już się skończył, muszę więc Was przeprosić- będę tutaj rzadziej zaglądać, choć jest mi z tego powodu bardzo przykro. Nie mniej jednak
Kuchnia BeatyTe trójkąciki z kruchym ciastem twarogowym są bardzo smaczne, zwłaszcza na drugi dzień od upieczenia. Choć ja zjadłam je i tak na ciepło, bo nie mogłam
e-PrzepisyKulinarne