Pomysł na smażoną kapustę kiszoną z przyprawą do mięs "Knorr" mam od teściowej. Super dodatek do obiadu albo jako samodzielna przekąska a w smaku rewelacyjna. Polecam :) Składniki: * kapusta kiszona * 2 łyżki oliwy z oliwek * przyprawa do mięs "Knorr" Wykonanie: Kapustę kiszoną poszatkować. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek, dać kapustę kiszoną, przyprawę do smaku według uznania i podsmażać
Zrób to smaczniewww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Tak przygotowane szyjki rewelacyjne nadają się na danie obiadowe lub zimną przekąskę. Moja rodzina podjada je także ze świeżym pieczywem, a dla mnie najlepiej smakują na drugi dzień - pokrojone w plasterki i później odsmażone. Farsz należy doprawić według własnych upodobań. Dla urozmaicenia polecam dodanie podsmażonych pieczarek - tym razem je pominęłam. Można również użyć mięsa wieprzowego
Di gotujePomysł na te zraziki zapożyczyłam od mojej koleżanki Eli. Każda z nas pewnie inaczej je przyprawiła, ale ogólny zarys jest taki sam. Zraziki moim zdaniem będą pyszną przekąską na gorąco, ale też daniem obiadowym. SKŁADNIKI: 05 kg. mięsa mielonego (użyłam wieprzowego, ale następnym razem będzie z indyka-bardziej delikatne) plastry boczku prasowanego śliwki suszone 1 średnia cebula 2-3 ząbki
Kuchnia BeatyDziś zapraszam na szybka przekąskę lub, jeśli ktoś nie przepada za mięsem, na pyszny pachnący chrupiącym czosnkiem obiad. Z dodatkiem świeżej bagietki danie to przywołuje letnie i leniwe klimaty krajów śródziemnomorskich. Przenieście się do słonecznej Italii lub Grecji i smacznego ! Pieczarki z czosnkiem Czas przygotowania: 15 minut Składniki: 300 g małych pieczarek
Kulinarne przygody Gatitypiekarnika nagrzanego do 160° C na ok. 10 minut. Co jakiś czas mieszamy, aby się równo upiekły i nie spaliły. Sezamowe chipsy z jarmużu są bardzo zdrową i pyszną przekąską. Chrupiace i aromatyczne zaspokoją ochotę na popularne „coś”. Zanim sięgniemy po jakieś kupne „zapychacze” proponuję poświęcić chwilkę czasu i przygotować sezamowe chipsy z jarmużu. Gorąco polecam, na zdrowie i… smacznego
mojewypiekiinietylkoIdealna przekąska. Składniki 500 g pomidorów 250 g sera mozzarella 2 bakłażany ( 500 g ) 4 łyżki mąki 6 łyżek oleju sól pieprz listki bazylii olej dla blachy Przygotowanie Pomidory po umyciu i usunięciu nasad ogonków razem z serem pokroiłem w plasterki. Naoliwiłem blaszkę. Piekarnik rozgrzałem do temperatury 250 stopni C. Bakłażany umyłem, oczyściłem, pokroiłem w plastry grubości
R'n'G Kitchenlekkie, dietetyczne, a jednocześnie pyszne fit śniadanie lub kolację. Takie ogórkowe roladki z farszem z twarogu można zabrać ze sobą do pracy, będą też smakować gościom jako imprezowa przekąska, którą łatwo wziąć do ręki, ale bez okazji roladki z ogórka też są smaczne Piotrek ostatnio co tydzień przynosi do domu doskonały domowy biały twaróg, który wykorzystuję do przygotowania twarogu
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięwww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Szybka i niezbyt wyszukana przekąska, która pomimo swojej prostoty - smakuje rewelacyjnie. Jeśli nie lubicie bakłażana, to zapewniam, że takiej wersji trudno się oprzeć! Na moją rodzinę podziałało, a byli uprzedzeni do tego warzywa. 1 bakłażan (średni) 2 jajka mąka bułka tarta 3 łyżki sezamu sól pieprz Dip czosnkowy: 4-5 łyżek
Di gotujeKolejna propozycja na wykorzystanie ciasta francuskiego, do przygotowania szybkich przekąsek lub obiadu. Składniki: - 1 opakowanie ciasta francuskiego - 10 plasterków sera żółtego - 10 plasterków salami - 1 cebula - 250 g pieczarek - 10 suszonych pomidorów - 2 łyżeczki oregano Przygotowanie: Cebulę i pieczarki kroimy w kostkę, podsmażamy doprawiając pod koniec solą i oregano. Ciasto francuskie rozwijamy, wykładamy na nim plasterki sera
Zainspirowana w kuchniwww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Galaretka jest bardzo smaczna i robiłam ją już mnóstwo razy. Doskonale sprawdzi jako przekąska na co dzień, jak i przy różnych imprezach okolicznościowych. 40 dag żołądków drobiowych 1 jajko 1 marchewka 1 pietruszka 1/2 puszki zielonego groszku 1 kostka bulionu warzywnego 2 listki laurowe 2 ziarenka ziela angielskiego 3-4 łyżki żelatyny sól, pieprz
Di gotujesłoika. Zalać gorącą zalewą i dostawić do całkowitego wystygnięcia. Słoik z wystudzonymi klopsikami w zalewie szczelnie zakręcić/zamknąć i odstawić do lodówki na minimum 24 godziny. Podawać jako przekąskę na zimno. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi około 17 klopsików. Do przygotowania klopsików można użyć mięsa mielonego drobiowego, wieprzowego czy wieprzowo-wołowego. Podobno klopsiki najlepiej smakują, jeśli
Gospodyni Miejskazająć. Jeśli zastanawiacie się co z nich zrobić, to ten przepis jest dla Was. Boczniakowe nuggetsy to proste i aromatyczne jedzenie, które posłuży nam jako danie główne lub jako przekąska. Można chrupać na zimno i na ciepło z swoim ulubionym sosem. W obu przypadkach boczniaki smakują rewelacyjnie! Nuggetsy z boczniaków Przepis na 10-15 nuggetsów Potrzebujemy
Bananowe Polewww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Tak podany seler może okazać się bardzo smakowitym dodatkiem do innej potrawy oraz pyszna przekąską w wersji solo. kilka łodyg selera naciowego 4 łyżki masła 3 łyżki bułki tartej 1 łyżeczka sezamu (opcjonalnie) sól, pieprz Dodatkowo: 1 łyżka cukru (płaska) Łodygi selera obrać, pokroić na 10 cm kawałki i ugotować
Di gotujedigotuje.blogspot.com Tak przygotowana cukinia jest po prostu... przeeepyszna. Częstą ją przyrządzam i za każdym razem nie możemy się nią najeść. Idealnie nadaje się jako danie obiadowe lub przekąska - na różnych uroczystościach i w plenerze. Danie można przygotować na grillu (*). 2 cukinie (około 350-400g każda) 250g mięsa mielonego (można nieco mniej) 120g mozzarelli 1 mała cebula 1-2 ząbki
Di gotujenajlepszych paleo słodkości jakie zrobiłem i jadłem do tej pory. Teraz przygotowałem szybkie ciasto bez glutenu z czekoladowo – karmelowym nadzieniem. Zauważyłem, że z każdym kolejnym przepisem na słodkie przekąski moja rodzina domaga się więcej i więcej Te ciacho to klasyka gatunku – delikatny, słodki karmel i czekoladowa polewa. Trzeba silnej woli, aby nie zjeść wszystkich kawałków za jednym zamachem
PaleoLife