przekąski - 40822 przepisów (strona:557/2722)

Żytnie ciasteczka kakaowe ze śliwką 120

cyklu fit-ciasteczka, czyli jak samemu zrobić coś słodkiego bez cukru :) Żytnie ciasteczka kakaowe ze śliwką Danie Słodkie przekąski Kuchnia Słodkości , Wege Porcje 20 ciasteczek Porcje 20 ciasteczek Składniki 2 szklanki mąka żytnia 2 łyżeczki proszek do pieczenia 2/3 szklanki erytrol lub inne słodziwo 1/2 szklanki śliwki suszone posiekane 1/2 szklanki olej rzepakowy 50-60 ml mleko 4-5 łyżek

Kucharzyca
Roladki z cukinii (z serkiem i czerwoną cebulą) 126

Przepis autorski (mój). Tak przygotowane roladki są bardzo smaczne i dodatkowo łatwe w przygotowaniu.  Idealnie nadają się do dań z grilla, a na imprezach - ciekawie zaprezentują się jako przekąska.   Cukinia na surowo także nadaje się do spożycia, a w szczególności ze świeżym pieczywem.   1 średnia cukinia 150g kremowego serka czosnkowego (może być dowolny smak) 1 czerwona cebula

Di gotuje
Szybka przekąska z pyszną nowością od GoodFood w roli głównej 191

zarzucenia. Tak jak w przypadku testowanych przeze mnie poprzedników- praktyczne opakowanie, idealne do zabrania w drogę. Porcja jest również w sam raz na małą przekąskę- 3 standardowej wielkości wafle. Warto również zwrócić uwagę na fakt, że jest to produkt bezglutenowy. Kiedy pierwszy raz spróbowałam tych wafli pomyślałam, że dobrze komponowałyby się z czymś świeżym i orzeźwiającym. Z karmelem od razu

peanutbuttermonster
Tarta ze szparagami 104

każdą okazję, na słodko i słono. Dziś serwuję tartę z łososiem i szparagami. Idealna dla dwojga. Smakuje równie dobrze na ciepło jako danie główne,jak i na zimno, jako przekąska, podwieczorek lub kolacja.   Tarta ze szparagami Danie Danie główne Porcje 2 Porcje 2 Składniki 100 g mąka orkiszowa 50 g masło 2 szt jajko 1/2 pęczek szparagi

Kucharzyca
Krążki cebulowe z papryką (wersja z bułką tartą) 213

www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com   Przepis autorski (mój). Takie krążki są prostą, tanią i co najważniejsze - pyszną przekąską, która znakomicie smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno.   Ciasto można doprawić według własnego smaku. cebule (najlepiej większe) mąka pszenna bułka tarta (opcjonalnie) olej Ciasto: 1 jajko 1/4 szklanki mleka 1/2 szklanki mąki 1/2 łyżeczka soli 1/3 łyżeczki papryki

Di gotuje
Bułeczki zapiekane z leśnymi grzybami wg Aleex 117

przybyło nam bagaży, ale mówi się trudno. Nie mogłabym zostawić mojego Skarbu, choć martwię się, jak kociak zniesie nasz pierwszy wakacyjny wyjazd. Zostawiam Was z pysznym przepisem na przekąskę, choć jest ona tak sycąca, że dla niektórych może zastąpić cały obiad. Do zobaczenia po urlopie. Składniki: • 1 kg oczyszczonych grzybów leśnych: kurki, podgrzybki, maślaki • 2 duże cebule • 4 łyżki masła

W mojej kuchni
Guacamole wg Aleex 162

limonki zapobiega zmianie koloru startego owocu. Inne składniki sieka się albo kroi i miesza z wcześniej przygotowanym awokado. Mimo że guacamole wywodzi się z Meksyku, stało się bardzo popularną przekąską, szczególnie w USA. Ja do tej pory nie przygotowywałam guacamole w mojej kuchni. Nawet nie miałam tego w planach, bo… jakoś nie mogłam sobie wyobrazić smaku tej przystawki. Ale życie

W mojej kuchni
Przekąska z gruszką 143

progi, a co za tym idzie rozpoczynamy sezon "grillowy", czyli imprezujemy na świeżym powietrzu na różne sposoby. Mam zatem dla Was jako pierwszy świetny pomysł na prostą i łatwą przekąskę dla Waszych gości. :) Składniki: gruszki ser pleśniowy typu blue chleb pumpernikiel orzechy włoskie Wykonanie: Pumpernikiel, ser oraz gruszkę obraną ze skóry pokrój w ładne, kształtne kostki. Orzechy rozgnieć w moździerzu

Garniec Magalie
Krokiety z pieczarkami jajkiem 198

się robią dłuższe więc postaram się znaleźć troszkę czasu na powrót do blogowania. Dziś proponuję pyszne krokiety - bezmięsne ale bardzo syte, idealne na obiad lub gorącą przekąskę. Naleśniki: 2 jajka 2 szkl mleka 1,5 szkl wody (najlepiej gazowanej) 2 i 2/3 szkl mąki  4 łyżki oleju szczypta cukru duża szczypta soli (lub inny ulubiony, sprawdzony przepis) Farsz

Kto ugości moich gości?
Parówki w cieście francuskim 537

Dziś mamy dla Was bardzo prostą i efektowną przekąskę na przyjęcia i nie tylko – parówki w cieście francuskim :) Składniki na parówki

Kuchenne Wariacje
Mięso mielone zapiekane w cieście francuskim 234

ciastem francuskim. W mięsie zatopiony jest ser żółty, a całość posypana jest ziarnami sezamu. Mięso w cieście dobrze smakuje na ciepło podane na obiad, jak również na zimno jako przekąska. Czytaj więcej

Przepisy Kulinarne
Batony sezamowe 141

Słodka przekąska - batony sezamowe, są smaczne i zdrowe, bo konserwantów i barwników  nie zawierają, ale za to dużo kalorii w sobie mają.  Po wysiłku wskazane dla każdego, dla dziecka i dorosłego. Do szkoły, do pracy czy na wycieczki można spakować i smakiem ich się rozkoszować. Składniki: 100 g sezamu Kresto, 80 g płatków owsianych pełnoziarnistych, 2 białka

Moniki Smakołyki
Kapuśniaczek z kukurydzą 210

Bardzo smaczna przekąska, doskonała zarówno na ciepło jak i na zimno. Do tego nie jest trudna w przygotowaniu. Dziś proponuję kapuśniaczek z kukurydzą, lub inaczej – wegetariańskie paszteciki. Do przygotowania tego pysznego dania będziemy potrzebowali: 2-3 opakowania ciasta francuskiego (w zależności od jego wielkości) 500g. dobrej kiszonej kapusty 25g. suszonych grzybów Mała puszka drobnej kukurydzy (ja używam kukurydzy z chili

MarcinChef
Paluszki serowe z sosem meksykańskim 141

Paluszki serowe z sosem meksykańskim to cudowna przekąska, którą uwielbiają chyba wszyscy nasi znajomi. Pyszny, ciągnący się ser, chrupiąca panierka i do tego obłędny sos meksykański – pikanto-słodki z prawdziwych pomidorów i papryki. Co prawda paluszki serowe z sosem meksykańskim wymagają nieco przygotowań (za to nieskomplikowanych) i niektórych może kusić, żeby kupić gotową mrożonkę, ale uwierzcie

Pociąg Do Kuchni
Carpaccio z tuńczyka 105

Pyszna przekąska.  Składniki 200 g świeżego tuńczyka roszponka suszone pomidory w oleju marynowany imbir kapary oliwa extra vergine sól pieprz   Przygotowanie   Filety z tuńczyka pokroiłem na cienkie plasterki. Aby ułatwić krojenie można tuńczyka włożyć do zamrażarki na 2 godziny ( można wykorzystać już gotowe pokrojone ). Plasterki tuńczyka ułożyłem na talerzu. Dodałem roszponkę, pokrojone suszone pomidory, kapary, marynowany imbir

R'n'G Kitchen