przekąski - 40822 przepisów (strona:554/2722)

Pieczarki zapiekane z serem 132

Pieczarki zapiekane z serem to świetna propozycja na przystawkę na grilla, z patelni grillowej a nawet na przekąskę z domowej kuchenki. Po przyrządzeniu na grillu, smak pieczarki z serem mile mnie zaskoczył. W tym przepisie wykorzystałam duże pieczarki, ale przystawkę z pieczarek można także przygotować z mniejszych kapeluszy. Składniki na: Pieczarki zapiekane z serem cztery […] The post Pieczarki zapiekane

Magiczny Garnek
PIECZARKI NADZIEWANE MIĘSEM MIELONYM 356

Pieczarki nadziewane mięsem mielonym to świetny pomysł zarówno na obiad jak i przekąskę imprezową. A że uwielbiam pieczarki pod każdą postacią, więc dla mnie to obiad idealny ;) Składniki: * 1/2 kg mięsa mielonego * ok. 12 większych pieczarek * 1 jajko+ 2 jajka do panierki * 4 łyżki bułki tartej+ dodatkowa do panierki * sól * pieprz * ulubione przyprawy Wykonanie: Pieczarki opłukać, dokładnie oczyścić

Zrób to smacznie
NADZIEWANE CIASTO FRANCUSKIE KURCZAKIEM I SEREM, PODAWANE Z SOSEM Z KUREK 183

Boże Ciało przystało przydałoby się zorganizować jakąś pyszną przekąskę. Żeby się nie narobić a jednocześnie zadowolić kubki smakowe. Także będzie ciasto francuskie nadziewane piersią z kurczaka, żółtym serem, podane z sosem grzybowym. Przepis przywiozłam z urlopu. Leżąc na plaży toczyły się rozmowy na temat potraw regionalnych w związku z tym, że każdy na wycieczce był z innego regionu, to potoczyły

pieprzny smaczek
Tartaletki ze szparagami 117

głównej. Tartaletki ze szparagami z odrobiną chili d oskonale smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Do ich przygotowania będzie potrzebne gotowe ciasto francuskie. Tartaletki będą elegancką przekąską lub przystawką na uroczysty obiad. Tartaletki ze szparagami Czas przygotowania: 50 minut Proporcje na 8 szt Składniki: 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego 2 szklanki jogurtu greckiego 2 jajka sól pieprz

Kulinarne przygody Gatity
Rożki z ciasta francuskiego z pieczarkami - rurki francuskie 226

Rożki francuskie wypełnione farszem z pieczarek mogą stanowić odrębne danie lub możemy je podać w formie przekąski. Świetnie smakują z barszczem czerwonym. Czytaj więcej

Przepisy Kulinarne
Serowe frytki z cukinii 156

www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com  Przepis autorski (mój). Frytki z cukinii są pyszną przekąską i doskonałą alternatywą dla tych ziemniaczanych. Idealnie smakują w wersji solo oraz jako dodatek do obiadu. Serowa panierka jest po prostu cudowna i idealnie komponuje się z cukinią. 1 cukinia sól, pieprz Dodatkowo: mąka pszenna 2 łyżki startego parmezanu 2 jajka bułka tarta Ponadto: olej

Di gotuje
Pieczarki nadziewane mięsem mielonym (panierowane) 203

www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com   Tak przygotowane pieczarki są świetną alternatywą dla kotletów mielonych. Idealnie nadadzą się na obiad lub jako samodzielna przekąska, np. z ulubionym sosem.     500g pieczarek (czym większe - tym lepsze) Farsz:     250-300g mięsa mielonego 1 jajko 1 cebula (mała)   1-2 ząbki czosnku majeranek sól, pieprz Panierka: mąka

Di gotuje
Ciasto z sezonowymi owocami 112

nawet jabłka i gruszki. Co tylko znajdziecie na straganie. Samo ciasto jest puszyste i delikatnie słodkie. Z owocami komponuje się wyśmienicie.   Ciasto z sezonowymi owocami Danie Ciasto , Słodkie przekąski Kuchnia Słodkości Porcje 12 Porcje 12 Składniki 225 g mąka pełnoziarnista 50 g erytrol lub inne słodziwo 1,5 łyżeczki proszek do pieczenia 1 łyżeczka cynamon lub kardamon

Kucharzyca
Muffinki makaronowe ze szpinakiem i serkiem 121

tradycyjnego z mąki durum. Na dodatek świetnie smakuje w połączeniu ze szpinakiem i włoskim serkiem! Te mini pyszności to nie tylko wspaniały pomysł na obiad, ale i nietypową przekąskę na wszelkiego rodzaju przyjęcia czy imprezy. Składniki:  200 g bezglutenowego makaronu spaghetti (z mąki kukurydzianej) 200 g mrożonego szpinaku w liściach 2 ząbki czosnku  2 jajka  2 łyżki

Kuchnia Ellie
Smażone pieczarki w cieście z pomidorową nutą 183

podać również jako samodzielne danie. Dziś zapraszam Was na smażone pieczarki w cieście z pomidorową nutą. Przygotowanie jest naprawdę proste i szybkie. Pieczarki w cieście sprawdzą się doskonale jako przekąska na przyjęciu, samodzielne danie lub dodatek do obiadu. Spróbujcie. Smażone pieczarki w cieście z pomidorową nutą najlepiej smakują w towarzystwie ketchupu lub ulubionego sosu, np. czosnkowego. Osobiście też często podaję

Słodkie okruszki
Szaszłyki z królika i szparagów 167

się nie spaliły. Podawać gorące jako samodzielne danie lub z dodatkiem sałatki. Przepis bierze udział w konkursie sklepu ALMA  www.alma24.pl ----- Podobne: Papryki faszerowane mięsem i śliwkami Piknikowa przekąska z tuńczykiem Grillowane cukinie i brokuły

Weekendy w domu i ogrodzie
Placki ryżowe (bez glutenu) i "Chodźmy razem" 152

Zostaje Wam czasem ryż z obiadu? Jeśli tak i nie macie pomysłu na jego wykorzystanie, proponuję placki na słodko. Mogą być daniem obiadowym lub słodką przekąską bez glutenu. Jeśli natomiast będziecie gotować ryż specjalnie na te placki, proponuję ugotować go w mleku. Składniki (na ok. 10 placków): ok. 300 g ugotowanego ryżu mały dojrzały banan 2 jajka 2 łyżeczki cukru

Weekendy w domu i ogrodzie
Domowe sushi, maki z surimi 190

mylnego ! Doświadczone w  tym temacie koleżanki blogerki pokazały mi jak to się robi i teraz już sama zajęłam się produkcją tej pysznej przekąski. Do czego i Was zachęcam. Domowe sushi, maki z surimi Czas przygotowania: 20 minut Składniki: ryż ugotowany według  przepisu jak zrobić ryż do sushi arkusze alg nori kilka paluszków surimi

Kulinarne przygody Gatity
Paluchy pizzowe z ciasta francuskiego 781

Bardzo prosta trzyskładnikowa przekąska. Składniki: -ciasto francuskie -sos pomidorowy  (gotowy ze słoika, domowy z pomidorów w puszce, przecier pomidorowy lub po prostu keczup) -ser żółty

Ditecz
Kurczak pod majonezem w galarecie. 138

przyjęcia wieczorne przystawki, czy przekąski są po prostu konieczne. Właśnie przypomniałam sobie, że przed laty jadłam pysznego kurczaka z ananasem pod majonezem, dołożyłam galaretę, którą uwielbiam i oto jest! SKŁADNIKI: 6 szt. podudzia ugotowanego w rosole 4 szparagi  mała puszka ananasa 1-2 łyżki majonezu do dekoracji: 2 rzodkiewki, paski zielonego pora WYKONANIE: mięso obieramy z kości, układamy

Kuchnia Beaty