przekąski - 41822 przepisów (strona:554/2789)

POMIDORY POD PIERZYNKĄ 311

Fajna propozycja na szybką i smaczną przekąskę,doskonała na wszelkie imprezy. Składniki:   3-4 średnie pomidory ok 150 g żółtego sera 3 łyżki majonezu 3 łyżki gęstego jogurtu 2 ząbki czosnku sól,pieprz szczypiorek do dekoracji Pomidory dokładnie umyć i pokroić w grubsze plastry. Poukładać  na większym talerzu bądź półmisku. Zrobić sos: do miseczki dodać jogurt z majonezem

Niespełnione zdolności kulinarne
Mini sucharki imprezowe 446

zapraszam na równie pyszną, jeśli nie pyszniejszą wersję w wydaniu na zimno:) Mini sucharki z wędzonym łososiem, serkiem kanapkowym oraz rzodkiewką. Tak niewielka ilość składników potrzebna jest by wyczarować przekąskę, którą zachwycicie gości:) Gwarantuję, że zniknie w mgnieniu oka. Polecam:) kilkanaście – kilkadziesiąt sztuk mini sucharków 1 op. serka kanapkowego (śmietankowy lub ziołowy) 120 g wędzonego łososia 3-4 rzodkiewki

Smaki Na Talerzu
Pieczone cukinie z parmezanem 109

orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} W zasadzie to , co można o tej przekąsce napisać. Mega smaczne, idealne <3 z sosem od Folwark <3 Składniki 1duża cukinia 1 łyżka mielonej czerwonej papryki 1 łyżka mielonego pieprzu 2 łyżki startego parmezanu

R'n'G Kitchen
Smażone zielone papryczki (Pimientos verdes fritos) 154

Pimientos verdes fritos to nic innego jak małe zielone papryczki smażone w oliwie z oliwek z dużą ilością soli. Jest to bardzo popularna w Hiszpanii przekąska. Ciepłe papryczki je się palcami, trzymając za ogonek, najlepiej na 1 albo 2 gryzy. Do smażenia warto użyć dobrej jakości oliwy. Warzywa aż rozpływają się w ustach... Składniki (na 2 porcje) -200 g małych

Zielona Kuchnia
Samosy 125

u017cymy na g\u0142\u0119bokim oleju do uzyskania z\u0142otego koloru i ods\u0105czamy je z nadmiaru t\u0142uszczu na papierowym r\u0119czniku. Gotowe!"]} Samosy to bardzo popularna przekąska kuchni indyjskiej, którą coraz częściej możemy spotkać nawet w barach typu fast food. To nic innego jak trójkątne pierożki smażone na głębokim tłuszczu, niesamowicie smaczne i aromatyczne. Ich nadzienie to najczęściej

Mostek w kuchni
Placki z kalafiora z sosem tzatziki 254

Wszelkie placki, placuszki na słono, czy słodko to idealny pomysł na śniadanie, lunch, czy przekąskę do pracy i szkoły. Zazwyczaj są one proste w wykonaniu, nie zabierają dużo czasu, a sprawiają, że jesteśmy syci przez kolejnych kilka godzin. Jedząc je, nie musimy kombinować z nożem i widelcem, a możemy po prostu chwycić je w rękę i zajadać. Tym razem, proponuję

Be Fit Be Strong
Roladki z chleba tostowego 293

Roladki te zrobiłam nieco spontanicznie. Dla zapowiedzianych gości miałam przygotowane inne przekąski, ale coś mnie naszło i wrzuciłam jeszcze w sklepie chleb tostowy do koszyka. Widziałam kiedyś taki patent i pomyślałam „Dlaczego nie?”. Roladki okazały się strzałem w dziesiątkę. Nie było nikogo komu by one nie posmakowały. I niby taka prosta rzecz, a wyszło zaskakująco pysznie. chleb tostowy

Smaki Na Talerzu
Pieczona ciecierzyca 124

Cześć Wszystkim! :) Dziś pomysł na pieczoną ciecierzycę, która z jednej strony będzie smacznym dodatkiem do sałatek lub makaronu, z drugiej zaś może być osobną przekąską do pochrupania. Do przygotowania będziemy potrzebować: - 1 puszkę ciecierzycy - 2 łyżki oliwy z oliwek - 1 łyżeczkę bazylii - szczyptę soli i chili w proszku 1. Ciecierzycę odsączamy, a następnie mieszamy z oliwą i przyprawami

Bez Cebuli
Cebulowe talarki 102

Świetna alternatywa słodkich ciastek, a także...idealna przekąska do piwa. Proponuję również spróbować wersję z większą ilością soli lub dodatkiem ulubionych ziół. Znikają w mgnieniu oka ;-) Składniki -2 szkl. mąki -10 dag margaryny -2 średnie cebule -2 żółtka -3 łyżki śmietany -czubata łyżeczka proszku do pieczenia -pół łyżeczki soli Przygotowanie Cebulę obrać i posiekać. Z mąki, margaryny, śmietany, żółtek

Zielona Kuchnia
Placuszki z cukinii i wędzonym łososiem 233

bardzo proste placuszki z cukinii z dodatkiem sosu chrzanowego i wędzonego łososia. Możemy podawać je na ciepło lub zimno. Doskonałe na obiad, przekąskę lub kolację Zamiast sosu chrzanowego możemy użyć zwykłej śmietany lub jogurtu. Polecam Placuszki z cukinii i wędzonym łososiem Drukuj przepis Ilość porcji: 2-4 Składniki -2 średniej wielkości cukinie -pół cebuli

Marta Gotuje
Udka z chrupiącą skórką 194

Wspaniałe. Należy zrobić ich więcej bo znikają w mgnieniu oka Można podać je do ziemniaczków, frytek, lub jako przekąska maczana w sosie czosnkowym – świetne na imprezę ze znajomymi. Składniki: 2 kg udek 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka granulowanego czosnku lub 2 ząbki rozmiażdżonego czosnku przyprawa do kurczaka – ja użyłam kurczak złocisty (około

MojaQchnia.pl
Krewetki w oleju z czosnkiem na ostro 219

krótko wszystko poddusić, posolić ( 3 szczypty). Przełożyć do słoików i zalać olejem lub oliwą z oliwek jak kto lubi. Zamknąć i gdy ostygnie schować do lodówki. Można zajadać jako przekąskę, używać jako dodatek do makaronów, pizzy i kanapek. Smacznego .CMOK. Na kilogram krewetek jedna główka czosnku albo i więcej, duża garść posiekanej natki pietruszki i duża szczypta peperoncino

Pasje Jolki
Babeczki proteinowe 138

glutenu, za to z białkiem. Idealna przekąska po treningu, albo bez żadnej okazji. Przygotowanie babeczek zajmuje chwilę i trochę dłuższą oczekiwania, aż się upieką :) Jedna babeczka ma niespełna 100 kcal, ok. 7 g białka, 13 g węglowodanów i 2 g tłuszczu, jeśli użyjecie jogurtu odtłuszczonego. Zamiast odżywki białkowej możecie dosypać innej mąki, jednak wtedy zawartość białka będzie mniejsza, na korzyć

Kucharzyca
SZYBKA PRZEKĄSKA- PANIEROWANY CAMEMBERT 224

Prosta, szybka a przede wszystkim smaczna przekąska. Najlepiej smakuje na ciepło podany z ketchupem, sosem czosnkowym lub innym ulubionym sosem. Również z żurawiną po prostu rozpływa się w ustach. Składniki: * 1 krążek sera camembert * jajko do panierki * bułka tarta do panierki * olej do smażenia Wykonanie: Ser camembert pokroić na 8 trójkątów. Każdy panierować w roztrzepanym jajku i bułce tartej

Zrób to smacznie
Frytki z cukinii - dietetyczne z piekarnika 132

rzędu i nie możemy się nimi najeść. Upieczone w piekarniku z dodatkiem pachnącego oregano podane z ulubionym sosem (u mnie jogurtowy z czosnkiem) są świetną przekąską lub dodatkiem do każdego dania mięsnego, rybnego, czy wegetariańskiego. Zdrowe frytki to nie abstrakcja, zapraszam zatem do przepisu na genialne frytki z cukinii! Składniki na 1 blaszkę: 2-3 okrągłe cukinie 5 łyżek bułki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Proponowane wyszukiwania