Wiosna w tym roku miło nas zaskoczyła, od razu z słonecznymi, upalnymi dniami wyskoczyła. Nagle zielono i kolorowo się zrobiło, ach jak cudownie, och jak miło. Każdą wolną chwilę na świeżym powietrzu wiec spędzamy, mniej czasu na gotowanie mamy. Dlatego proponuję Wam przepis na danie, które 5 min się przygotowuje i niewiele kosztuje. Do piekarnika wkładacie i 30 min czekacie. W tym czasie promienie słoneczne chwytajcie i piękną wiosnę oglądajcie. Może być jako przystawka podawana, lub... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.