Jajeczno-serowe muffinki z papryką i mięsem

Jajeczno-serowe muffinki z papryką i mięsem

Jajeczno-serowe muffinki z papryką i mięsem

Lżejsze, wysokobiałkowe muffinki jajeczne goszczą u nas od czasu do czasu w dni treningowe. Z ulubionym sosem są świetną przekąską np. na kolację. Do środka można dodać swoje ulubione dodatki - warzywa, czy kiełbaski. U nas zazwyczaj jest to to boczek, szybka, papryka, zioła i ostre papryczki. Składniki (12 porcji) -12 jaj -1/2 szkl. mąki -100 g sera żółtego -100 g boczku wędzonego pokrojonego w kostkę -2 plasterki chudej wędliny, np. drobiowej -mały kawałek czerwonej papryki -6 marynowanych papryczek jalapeno -sól... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zielona Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.