Rewelacyjna. "recyklingowa" przekąska, idealna na małe i większe przyjęcia. Sprawdza się świetnie, wszystkim smakuje. Przygotowuje się ją niezwykle łatwo i szybko, a jak? Od dłuższego już czasu, gdy robię w domu pierogi i zostanie mi nieco farszu, odkładam go do małego woreczka i wkładam do zamrażarki. To świetny sposób na domowy "półprodukt" - gotowy farsz można później wykorzystać w wielu różnych
6niebowww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Chipsy ze skórek wieprzowych nie maja sobie równych, ale te także nadają się na smaczną przekąskę. Co prawda, na ich przygotowanie należy poświęcić trochę czasu, lecz efekt jest opłacalny. skórki drobiowe papryka w proszku sól Umyte skórki drobiowe pokroić w kawałki (około 1 x 1,5 cm) i wymieszać z przyprawami (nie przesadzać z solą
Di gotujePrzekąska na mecz Składniki: 2 placki tortilli 1 awokado 4 ząbki czosnku po kilka plasterków sera i szynki sól, pieprz 1 łyżka oliwy Sposób przygotowania: Plasterki wędliny podsmażamy. … Czytaj dalej Tortillowe zawijaski
czarrna od kuchnifrancuskiego ciasta można zapiec właściwie wszystko: warzywa, mięso, sery- co komu kulinarna fantazja podpowiada. Tarta to fantastyczny pomysł na szybkie, a jakże eleganckie w swej prostocie danie. Idealna przekąska do kieliszka czerwonego wina lub kufla zimnego piwa. Mając w lodówce opakowanie francuskiego ciasta, zawsze wyczarujemy coś pysznego. I to przy niewielkim nakładzie pracy. Składniki: opakowanie gotowego ciasta francuskiego roladka
Smakowity Blog KulinarnyWiosna za pasem, czas na lekkie dania. Zapraszam na wiosenne, zielone przekąski, czyli warzywne sajgonki - spring rollsy. Lekkie, przyjemne i smaczne. Do tego zielony, lekko pikantny sos i będziemy się czuli od razu lżejsi o kilka kilogramów. Zapraszam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikwww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Pyszna i prosta propozycja na smaczną przekąskę lub szybki obiad. Tak przygotowany kurczak doskonale pasuje do pieczywa, frytek, różnych sałatek i sosów. Musztardowe ciasto idealnie komponuje się z soczystym mięsem. (2 porcje) 1 pierś z kurczaka (pojedyncza, duża) (*) przyprawa do kurczaka lub gyrosu Ciasto: 1 jajko 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka musztardy sarepskiej/kremskiej
Di gotujePogoda smętna i szara, dlatego dzisiaj zapraszamy na słoneczne włoskie klimaty. Pomysł idealny nie tylko na śniadanie, ale również jako przystawka bądź imprezowa przekąska. Potrzebujemy tylko kilku składników i chwilki czasu, aby poczuć się jak we Włoszech. Dawniej była to strawa dla włoskich rolników, dzisiaj bruschetta znana jest w różnych zakątkach świata. Jej prostota i doskonały smak mówią same
Bananowe PoleJeżeli macie ochotę na coś słodkiego, szybkiego i łatwego do przyrządzenia to zachęcam do przygotowania zapiekanki z płatków ryżowych. Poniższą przekąskę na słodko przygotujecie w niecałe 30 minut (czas łącznie z pieczeniem). Zapiekanka z płatków ryżowych to pomysł na lekki, zdrowy i bezglutenowy posiłek. Poniższa zapiekanka najlepiej smakuje podana na ciepło, np. z gałką lodów waniliowych. Składniki
Ugotowaćrumieńców i jest gotowy do podania. Takie połączenie smaków zadowoli każdego, a daktyle naprawdę szybko znikają z talerza Smacznego! Artykuł Daktyle z migdałami zawijane w boczku, paleo przekąska pochodzi z serwisu paleolife
PaleoLifeSmaczna słona przekąska :) Składniki na 2 blaszki ciastek 1 i 1/2 szkl maki tortowej 100 gr margaryny 1/2 kubka serka twarogowego - może być smakowy ( ja użyłam o smaku grillowanej papryki od Piątnicy ) kminek, papryka słodka i ostra w proszku do smaku 3/4-1 płaskiej łyżeczki soli 1. Z podanych składników zagniatamy ciasto. Następnie dzielimy na pól i wałkujemy dość cienko. Wykrajmy
Gotowanie...to proste !Pasta rybna z makreli. Czy może być coś prostszego? Świetna na śniadanie i kolację, a także przekąskę. Zwłaszcza z ciepłym pieczywem. Jednak ta pasta rybna z makreli nie ma nic wspólnego z gotowymi, sklepowymi pastami, które są tłuste, zostawiają na języku posmak oleju wątpliwej jakości, a ryby mają w składzie 10 procent. Nasza pasta rybna z makreli, to 100 procent
Pociąg Do Kuchninazwą, mają niewiele wspólnego. Co jest w nich wyjątkowego? Niby nic, a jednak. Własnoręcznie zrobione bułeczki, kotlety z siekanego dorsza, sos tatarski z domowym majonezem, ulubione dodatki. Idealna imprezowa przekąska! Składniki: Kotleciki rybne: 500 g filetów z dorsza 1 posiekana szalotka 1/2 pęczka natki pietruszki 1 jajko 2 łyżki bułki tartej + dodatkowo do obtoczenia kotlecików sól pieprz olej do smażenia
Smakowity Blog Kulinarnyserowej panierce bardzo łatwo i szybko się przygotowuje i dobrze smakuje, a d elikatny kalafior jak z ostrym sosem połączymy, to smakowy duet utworzymy. Można go jako przekąskę zajadać lub jako dodatek do obiadu podawać. Składniki: 1 świeży kalafior, 2 duże jajka, 50 g twardego sera np. bursztyn, parmezan, 2 szklanki bułki tartej, 1 łyżka suszonego koperku
Moniki SmakołykiDziś zapraszam na bardzo prostą, ale zarazem pyszną i elegancką przekąskę lub przystawkę. Będzie doskonałym wstępem do romantycznego obiadu we dwoje. Pamiętajmy tylko, żeby ser podawać, póki jest jeszcze ciepły. Gdy wystygnie twardnieje i nie jest już taki aromatyczny. Do przygotowania cukinii użyłam oleju rzepakowego. Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega
Kulinarne przygody GatityTrufelki czekoladowe to mała przekąska na słodko, która posmakuje każdemu. Zwarty, miękki środek oblany mleczną czekoladą... Całość udekorowana kolorowymi posypkami. Trufelki czekoladowe będą idealne na wieczór dla dwojga jak i spotkanie przy kawie. W końcu każdy skusi się na małą, czekoladową kulkę :) Składniki: 2 tabliczki mlecznej czekolady (200 g) 100 g mascarpone 200 g ciasteczek (użyłam owsianych z dodatkiem
Ugotować