www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Świetna i zdrowa przekąska. Smakują zadziwiająco pysznie i są popularne w Kanadzie. jarmuż oliwa z oliwek (użyłam oleju czosnkowego) przyprawy (wg gustu) sól Blachę (dość dużą) wyłożyć papierem do pieczenia i delikatnie natłuścić olejem. Liście jarmużu umyć, osuszyć, oddzielić od łodyg, porwać na mniejsze kawałki i luźno rozsypać na blasze. Całość
Di gotujekarnawale często szukamy drobnych przekąsek które możemy podać gościom podczas domówek lub sami podjadać podczas oglądania Tv ;) Te paluchy będą doskonałą i smakowitą propozycją dla wszystkich którzy lubią tego typu "pogryzajki" ;) Składniki na 2 duże blachy od piekarnika 300 gr maki tortowej + 1 łyżeczka do zaczynu 15 gr drożdży 150 ml letniego mleka 1/2 łyżeczki cukru 1 jajko + 1 jajko
Gotowanie...to proste !www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Prosta i szybka wersja smacznej przekąski z łososia. 100g wędzonego łososia (użyłam brzuszków) 1/2 średniej cebuli 15 kaparów w zalewie octowej 2-3 łyżki oliwy z oliwek pieprz cytrynowy sól Łososia rozdrobnić (niezbyt drobno) malakserem lub za pomocą blendera. (Można też pokroić nożem na kawałki wg własnego gustu.) Dodać posiekaną cebulę oraz drobno
Di gotujeCzekoladowy pudding z tapioki to pomysł na szybką przekąskę na słodko. Poniższy deser udekorowałam wiśniami, aby przełamać smak czekoladowej masy. Desery na bazie tapioki będą idealne dla osób, które dbają o linie bądź nie tolerują glutenu. Składniki na 4 mniejsze porcje: 1/2 szklanki tapioki (wagowo 90 g) 2,5 szklanki mleka 2 łyżki cukru, np. brązowego 1 tabliczka mlecznej
UgotowaćCzekoladowy pudding z tapioki to pomysł na szybką przekąskę na słodko. Poniższy deser udekorowałam wiśniami, aby przełamać smak czekoladowej masy. Desery na bazie tapioki będą idealne dla osób, które dbają o linie bądź nie tolerują glutenu. Składniki na 4 mniejsze porcje: 1/2 szklanki tapioki (wagowo 90 g) 2,5 szklanki mleka 2 łyżki cukru, np. brązowego 1 tabliczka mlecznej
UgotowaćWaniliowy pudding z tapioki podany z truskawkami jest to przekąską na słodko, która świetnie smakuje podana na ciepło jak i na zimno. Tapioka wygląda jak małe, mleczne kuleczki. Namięka, staje się przezroczysta i zwiększa swą objętość po ugotowaniu. Zasmakuje każdemu, kto lubi jeść budynie i mleczne kremy. Ponadto pudding z tapioki będzie idealny dla osób na diecie bezglutenowej
Ugotowaćpoprzek), aby uzyskać krótsze paluchy. Przekładamy ja blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy na rumiano w 190 st. C. Możemy je podawać np. z czerwonym barszczem lub jako przekąska do wędlin i sałatek
Domowy Smak Jedzeniarazem prezentuję przekąskę, którą możemy przygotować wcześniej, a potem wrzucić do piekarnika o podać na ciepło. Do wytrawnego alkoholu będą jak znalazł :) Składniki : pierś indycza (lub z kurczaka) ser żółty papryka konserwowa najlepiej czerwona dla koloru ciasto francuskie kozieradka pieprz czarny sól Pierś pokroić na paski szerokości ok. 3-4 cm. Posypać z obu stron przyprawami. Ser pokroić na paski
Weekendy w domu i ogrodziewww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot. Przepis na farsz autorski (mój). Pyszna propozycja na szybką przekąskę, śniadanie, obiad czy kolację. Idealnie smakuje na ciepło - jak i po ostygnięciu. (Forma o średnicy około 28-30 cm) Ciasto: 200g mąki 150g masła 1 jajko 1 szczypta soli Farsz: 100g pieczonego mięsa (może być gotowana szynka czy surowa pierś z kurczaka, wg gustu
Di gotujebrakuje nam pomysłów na przekąski lub potrzebujemy łatwego przepisu, zawsze możemy zrobić minikanapki. Przy ich przygotowaniu pomóc Wam może każdy. Niektórzy z Was może pamiętają ze szkoły zetpety (zajęcia praktyczno-techniczne), na których od najmłodszych lat robiło się kanapki i były to jedne ze smaczniejszych kanapek, jakie w życiu jedliście. Po pierwsze dlatego, że własnoręcznie wykonane, po drugie - były
Weekendy w domu i ogrodzieSylwester już jutro. Pewnie wielu z was spędza go na domówkach z rodzina czy znajomymi, szykując różne przekąski. Dlatego dla Was pomysł na jedną z takich potraw, którą jeszcze zdarzycie zrobić. Są to śledzie po cygańsku. Pyszne, słodko-kwaśne z pikantnym posmakiem. Ogólnie idealnie się nadają na różne okazje w tym karnawałowe spotkania i prywatki. Polecam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikprzyniesie o wiele więcej dobrego. Mam nadzieję, że chociaż Wasz ostatni, tegoroczny tydzień mija Wam świetnie. Tymczasem zabieram się do pichcenia, a Wam szybko przedstawiam kolejną propozycję na imprezową przekąskę! Składniki: - 1 arkusz ciasta francuskiego lub 300g domowego - 200g koncentratu pomidorowego - 150g mozzarelli (wiórki) - 100g szynki parmeńskiej (lub Serrano, szwarcwaldzkiej) Piekarnik nastawiamy na 210 stopni. Arkusz rozwijamy i na całości
Be Fit Be StrongDoskonała przekąska na zimno na wszelkie imprezy....zawsze pierwsza znika ze stołu.Wiem,że już na Sylwestra nie zdążycie,ale przed Nami karnawał więc doskonały sposób na skorzystanie z mojego przepisu. Moja mama dostała go od znajomej i od tego czasu towarzyszy on nam bardzo często.Mój mąż uwielbia te skrzydełka,obawiam się czy dotrwają do jutra. Składniki
Niespełnione zdolności kulinarnewww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Super przekąska, która niesamowicie wciąga. Świetnie smakują same, z różnymi dipami czy nawet barszczem. Jeśli nie lubicie kminku - doprawcie je na swój smak. Dla mnie ta wersja smakuje najlepiej! 150g gotowanych ziemniaków (najlepiej z dnia poprzedniego) 150g smalcu 1 jajko 250g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2-3 łyżeczki kminku 1/3-1/2
Di gotujeSerowa rolada, którą dziś prezentuję jest pysznym, prostym do wykonania i efektownym daniem. Idealna jako przekąska, ale sprawdza się również jako przystawka na przyjęciu. Składniki: 10 dkg tartego żółtego sera 12 plastrów sera żółtego 9 plasterków szynki 5 jajek ugotowanych na twardo 10 dkg serka topionego śmietankowego 1 łyżka masła 1 łyżeczka musztardy 1 garść natki pietruszki połowa białej łodygi
Smaczne Potrawy