przekąski - 41322 przepisów (strona:572/2755)

PIECZONE BAGIETKI Z JAJECZNYM FARSZEM 138

Pieczone bagietki z farszem to pomysł zarówno na śniadanie jak i pokrojone na kilku centymetrowe kawałki przekąski. Farsz tutaj można zrobić dowolny, kto co lubi ;) Składniki: 2 bagietki (użyłam gotowe bagietki do zapiekania w piekarniku), 4 jajka, starty na tarce o dużych oczkach ser, 1 łyżka majonezu, pokrojona w drobną kostkę kiełbasa zwyczajna, sól. Wykonanie: Z bułek wyciąć środki. Rozbite

Zrób to smacznie
MARCHEWKA KARMELIZOWANA 153

Takie marchewki są smaczne zarówno na ciepło jak i na zimno, jako dodatek do obiadu albo jako przekąski. Sama nigdy nie byłam przekonana do warzyw z miodem, ale te marchewki na długo zagoszczą w moim menu :) Małe marchewki (najsmaczniejsze są młode) obrać ze skórki i gotować do miękkości w lekko osolonej wodzie. Na patelni rozgrzać łyżkę masła, marchewki obsmażyć

Zrób to smacznie
Żytnie ciasteczka kakaowe ze śliwką 126

cyklu fit-ciasteczka, czyli jak samemu zrobić coś słodkiego bez cukru :) Żytnie ciasteczka kakaowe ze śliwką Danie Słodkie przekąski Kuchnia Słodkości , Wege Porcje 20 ciasteczek Porcje 20 ciasteczek Składniki 2 szklanki mąka żytnia 2 łyżeczki proszek do pieczenia 2/3 szklanki erytrol lub inne słodziwo 1/2 szklanki śliwki suszone posiekane 1/2 szklanki olej rzepakowy 50-60 ml mleko 4-5 łyżek

Kucharzyca
Roladki z cukinii (z serkiem i czerwoną cebulą) 132

Przepis autorski (mój). Tak przygotowane roladki są bardzo smaczne i dodatkowo łatwe w przygotowaniu.  Idealnie nadają się do dań z grilla, a na imprezach - ciekawie zaprezentują się jako przekąska.   Cukinia na surowo także nadaje się do spożycia, a w szczególności ze świeżym pieczywem.   1 średnia cukinia 150g kremowego serka czosnkowego (może być dowolny smak) 1 czerwona cebula

Di gotuje
Szybka przekąska z pyszną nowością od GoodFood w roli głównej 195

zarzucenia. Tak jak w przypadku testowanych przeze mnie poprzedników- praktyczne opakowanie, idealne do zabrania w drogę. Porcja jest również w sam raz na małą przekąskę- 3 standardowej wielkości wafle. Warto również zwrócić uwagę na fakt, że jest to produkt bezglutenowy. Kiedy pierwszy raz spróbowałam tych wafli pomyślałam, że dobrze komponowałyby się z czymś świeżym i orzeźwiającym. Z karmelem od razu

peanutbuttermonster
Tarta ze szparagami 112

każdą okazję, na słodko i słono. Dziś serwuję tartę z łososiem i szparagami. Idealna dla dwojga. Smakuje równie dobrze na ciepło jako danie główne,jak i na zimno, jako przekąska, podwieczorek lub kolacja.   Tarta ze szparagami Danie Danie główne Porcje 2 Porcje 2 Składniki 100 g mąka orkiszowa 50 g masło 2 szt jajko 1/2 pęczek szparagi

Kucharzyca
Krążki cebulowe z papryką (wersja z bułką tartą) 216

www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com   Przepis autorski (mój). Takie krążki są prostą, tanią i co najważniejsze - pyszną przekąską, która znakomicie smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno.   Ciasto można doprawić według własnego smaku. cebule (najlepiej większe) mąka pszenna bułka tarta (opcjonalnie) olej Ciasto: 1 jajko 1/4 szklanki mleka 1/2 szklanki mąki 1/2 łyżeczka soli 1/3 łyżeczki papryki

Di gotuje
Bułeczki zapiekane z leśnymi grzybami wg Aleex 123

przybyło nam bagaży, ale mówi się trudno. Nie mogłabym zostawić mojego Skarbu, choć martwię się, jak kociak zniesie nasz pierwszy wakacyjny wyjazd. Zostawiam Was z pysznym przepisem na przekąskę, choć jest ona tak sycąca, że dla niektórych może zastąpić cały obiad. Do zobaczenia po urlopie. Składniki: • 1 kg oczyszczonych grzybów leśnych: kurki, podgrzybki, maślaki • 2 duże cebule • 4 łyżki masła

W mojej kuchni
Guacamole wg Aleex 169

limonki zapobiega zmianie koloru startego owocu. Inne składniki sieka się albo kroi i miesza z wcześniej przygotowanym awokado. Mimo że guacamole wywodzi się z Meksyku, stało się bardzo popularną przekąską, szczególnie w USA. Ja do tej pory nie przygotowywałam guacamole w mojej kuchni. Nawet nie miałam tego w planach, bo… jakoś nie mogłam sobie wyobrazić smaku tej przystawki. Ale życie

W mojej kuchni
Przekąska z gruszką 147

progi, a co za tym idzie rozpoczynamy sezon "grillowy", czyli imprezujemy na świeżym powietrzu na różne sposoby. Mam zatem dla Was jako pierwszy świetny pomysł na prostą i łatwą przekąskę dla Waszych gości. :) Składniki: gruszki ser pleśniowy typu blue chleb pumpernikiel orzechy włoskie Wykonanie: Pumpernikiel, ser oraz gruszkę obraną ze skóry pokrój w ładne, kształtne kostki. Orzechy rozgnieć w moździerzu

Garniec Magalie
Krokiety z pieczarkami jajkiem 202

się robią dłuższe więc postaram się znaleźć troszkę czasu na powrót do blogowania. Dziś proponuję pyszne krokiety - bezmięsne ale bardzo syte, idealne na obiad lub gorącą przekąskę. Naleśniki: 2 jajka 2 szkl mleka 1,5 szkl wody (najlepiej gazowanej) 2 i 2/3 szkl mąki  4 łyżki oleju szczypta cukru duża szczypta soli (lub inny ulubiony, sprawdzony przepis) Farsz

Kto ugości moich gości?
Parówki w cieście francuskim 542

Dziś mamy dla Was bardzo prostą i efektowną przekąskę na przyjęcia i nie tylko – parówki w cieście francuskim :) Składniki na parówki

Kuchenne Wariacje
Mięso mielone zapiekane w cieście francuskim 237

ciastem francuskim. W mięsie zatopiony jest ser żółty, a całość posypana jest ziarnami sezamu. Mięso w cieście dobrze smakuje na ciepło podane na obiad, jak również na zimno jako przekąska. Czytaj więcej

Przepisy Kulinarne
Batony sezamowe 148

Słodka przekąska - batony sezamowe, są smaczne i zdrowe, bo konserwantów i barwników  nie zawierają, ale za to dużo kalorii w sobie mają.  Po wysiłku wskazane dla każdego, dla dziecka i dorosłego. Do szkoły, do pracy czy na wycieczki można spakować i smakiem ich się rozkoszować. Składniki: 100 g sezamu Kresto, 80 g płatków owsianych pełnoziarnistych, 2 białka

Moniki Smakołyki
Kapuśniaczek z kukurydzą 221

Bardzo smaczna przekąska, doskonała zarówno na ciepło jak i na zimno. Do tego nie jest trudna w przygotowaniu. Dziś proponuję kapuśniaczek z kukurydzą, lub inaczej – wegetariańskie paszteciki. Do przygotowania tego pysznego dania będziemy potrzebowali: 2-3 opakowania ciasta francuskiego (w zależności od jego wielkości) 500g. dobrej kiszonej kapusty 25g. suszonych grzybów Mała puszka drobnej kukurydzy (ja używam kukurydzy z chili

MarcinChef