szkoły. Wprawdzie najlepiej smakuje na świeżo - ale da się je przechować w lodówce, więc z powodzeniem możemy przygotować je dzień wcześniej. Tak przygotowana tortilla idealnie nadaje się także jako przekąska na domowe przyjęcie lub imprezkę. Dodatki można komponować dowolnie - jak nam tylko fantazja i zawartość lodówki pozwoli. Pyszności. Kolejne fantastyczne wcielenie moich ulubionych tortilli . Polecam
Kuchnia po mojemuzrobiłam to ciasto. Moi domownicy w ogóle nie pomyśleli, że z tego można cokolwiek zrobić, a tu ba! Jednak można! Zachęcam to upieczenia takiej smacznej i prostej przekąski. ;) Składniki: 1 puszka ciecierzycy 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru wanilinowego 1 łyżka wiórek kokosowych 1 łyżka mleka w proszku aromat waniliowy Sposób przygotowania: Ciecierzycę
Truskawkowa FiestaSmaczna przekąska na wykorzystanie zalegających parówek. Znikają szybko, są w sam raz na kęs przy filmie czy nawet na przyjęciu. Składniki : 1 opakowanie ciasta francuskiego 5 cienkich parówek 1 cebula 100g sera żókłtego 1 jajko czosnek granulowany pieprz sól Przygotowanie: Ciasto podzielić na kwadraty - tak by móc zawinąć w rulon parówkę. Pokrojone ciasto oprószyć solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym, startym żółtym
Garnkowe fanaberiepowiecie na stare, dobre, domowe marynaty warzywne ? Prawie takie jak robiła wasza babcia . No może niezupełnie takie same, ale coś w tym stylu. Są idealne jako przekąska sama w sobie , przydają się jako przystawka do obiadu lub dodatek do kanapek . Możecie zrobić je sami w domu , za pakować w ładny słoik i dać przyjacielowi w prezencie . Jeśli wasza żona
Jem więc JestemFrancuskie ciastka z pomidorami i mozzarellą to kolejna imprezowa przekąska, szczególnie wtedy gdy mamy mało czasu lub gdy przyszli do nas niezapowiedziani goście, a nie chcemy ich przyjmować tylko słonymi paluszkami 1 op. ciasta francuskiego pomidory koktajlowe 1 ser mozzarella sól do smaku 1 łyżka oliwy z oliwek 1 ząbek czosnku 1 łyżka posiekanej bazylii zielonej i fioletowej 1 łyżka
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięJest to jedna z moich ulubionych propozycji na przekąskę/kolację! Idealna dla osób, które cenią sobie dobry smak, lecz niestety nie mają zbyt wiele czasu, który mogą spędzić w kuchni! Dodatkowo warto przypomnieć, że po takim daniu bogatym w szpinak należy wypić szklankę soku z pomarańczy co znacznie zwiększy ilość wchłoniętego żelaza zawartego w szpinaku! :) Składniki
Jedz zdrowo żyj zdrowo!Bardzo kusząca wyglądem przekąska, przystawka, ale również zaskakuje smakiem, dlatego warta polecenia!... Składniki: 2 opakowania sera Mozzarella 2 dojrzałe pomidory 6 plasterków salami sos worcestershire sos winegret Wykonanie: Pomidory myjemy kroimy w plastry. Ser osączmy z zalewy i również kroimy w plastry. Na jednym półmisku układamy pomidory oraz ser mozzarella, polewamy sosem worcestershire dekorujemy według uznania. Na drugim półmisku układamy
kgwjanczewoZapraszam na przygotowanie szybkiej przekąski - sera Camembert ze słodką nutką. Zazwyczaj jest on podawany z borówkami, u mnie w wersji z pysznym sosem winogronowym. ser camembert dżem z winogron (można go zastąpić, np. żurawiną) odrobina oleju jajko bułka tarta Ser obtaczamy w jajku i bułce tartej, wkładamy na rozgrzaną patelnię grillową. Smażymy z obydwu stron. Podajemy na ciepło z dodatkiem
Humanistka w kuchnidanie nie tylko na świąteczny stół, pasuje też na przyjęcie imieninowo-urodzinowe. Schab podawany jest na zimno jak wszelkie galantyny , galaretki z nóżek, czy galarety , takie potrawy są świetną przekąską podczas wszelakich imprez. Do przygotowania tego dania wykorzystałam schab peklowany parzony (taki sam pokazywałam w programie Pytanie na Śniadanie w TVP 2), ale można wykorzystać też schab pieczony, czy gotowany
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięminut. Gotowe grzanki czosnkowe podajemy, np. do sałatki. Grzanki czosnkowwe są obowiązkowym dodatkiem do mojej kolejnej propozycji kulinarnej. Mianowicie do… Sałatki Cezara. Tymczasem, polecam je nawet jako przekąskę. Ich zaletą jest to, że do przygotowania możemy wykorzystać czerstwe pieczywo (i nie tylko bagietkę, chleb również). Spróbujcie, a więcej gotowych nie kupicie. Smacznego. Wydrukuj przepis The post Grzanki czosnkowe appeared first
mojewypiekiinietylkowreszcie się zmobilizowałam i zrobiłam sałatkę. Efekt? Super! Sałatkę robi się w tempie ekspresowym, jest pyszna i świetnie nadaje się nie tylko na spotkanie z bliskimi ale również jako przekąska do pracy. Sałatka z tortellini Skład: opakowanie tortellini z szynką, 4 jajka, czerwona papryka, puszka kukurydzy, puszka groszku, puszka czerwonej fasoli, majonez, sól, pieprz. Wykonanie: Tortellini gotujemy zgodnie
paapilotkaaNiespotykany często duet: ogórek i pieczarka doskonale się komponują smakowo i kolorystycznie, przy pomocy serka i jajek w efektowne dietetyczne danie, dla dbających o linię, przekąska, godna polecenia... Składniki: 1 ogórek gruntowy 10 pieczarek 2 jajka 1/2 cytryny 1/2 opakowania serka homogenizowanego sól świeżo zmielony pieprz do smaku garść kiełków rzodkiewki pęczek szczypiorku Wykonanie: Jajka gotujemy
kgwjanczewoGoście się u nas zasiedzieli, dodatkowo jeszcze po południu dołączyli do nas dodatkowi, no to przygotowałem im na szybko taką przekąskę. Jak je przygotować? -2,5 kubka mąki pszennej TYP550 -3/4 kubka mleka podgrzanego temperatura ok. 39 stopni -50 gram drożdży świeżych -jajko -łyżeczka soli -mała garść cukru -dwie łyżki oliwy -masło -4 ząbki czosnku -czosnek niedźwiedzi -ser żółty
BaRepasKażdemu z nas potrzebny jest czasami solidny zastrzyk energii. Na drugie śniadanie, na podwieczorek, przed treningiem, po treningu lub kiedy zwyczajnie mamy ochotę na przekąskę. Mnie zwykle ciągnie wtedy do słodyczy, a jak wiadomo cukier to zło. Haha ;) No dobra, żarty na bok! Biały cukier przecież naprawdę nikomu nie służy. Wiem, że w tej chwili trąci to hipokryzją
Ratunku obiadBaking Collection" . Przyłączyłam się bo i słusznie, bo wypiek jest wart uwagi. Zrobiłam go z małymi zmianami dodaj więcej sera różnych gatunków. Idealny na kolacje czy przekąskę, bardzo smakował mojej córce i okazał się smaczny, nawet dla tych którzy nie przepadają za szpinakiem . Polecam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnik