przekąski - 40822 przepisów (strona:583/2722)

Zielone Tortille 213

kwaśną śmietaną Smacznego!! P.S Jak zawsze- tortilla jest idealna zarówno na gorąco jak i na zimno po przekrojeniu na mniejsze kawałeczki jest idealna na szwedzki stół jako karnawałowa przekąska

Luźna Kuchnia
Paluszki krabowe w chlebku 207

Jeśli lubicie paluszki krabowe to ta przekąska jest dla Was idealna, zarówno na ciepło jak i na zimno. Ja zrobiłam ja dla naszych gości a to co zostało zabrałam jako drugie śniadanie do pracy. Składniki: - 150 g mąki pszennej - 3 jajka - 200 ml mleka - 8 łyżek oliwy - 100 g startego żółtego sera - 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Zainspirowana w kuchni
Tartinki z łososiem i serkiem 243

wystarcza i stanowi jeden z kolacyjnych posiłków. Tartinki z łososiem i serkiem na pumperniklu łosoś wędzony pumpernickel serek kremowy świeży koperek sok z cytryny pomidorki koktajlowe Do przygotowania tych przekąsek wystarczy okrągły pumpernickel. Łososia wędzonego siekamy i mieszamy z serkiem. Nakładamy serek z łososiem na pieczywo, na wierzch kładziemy kawałek łososia, ćwiartkę pomidorka i koperek. Całość możemy skropić dla smaku

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Zapiekane roladki z grillowanego bakłażana z mielonym mięsem i serem. Walentynki moim okiem. 176

miłością żyje), wiec proponuję Wam roladki z bakłażana. Szybko, smacznie i dość efektownie :) Można je przygotować na obiad lub kolację. Po przestygnięciu są smaczną przekąską. Składniki: 3 średnie bakłażany , około 40 dkg mielonego mięsa , pół suchej bułki , 1 jajko , sól do smaku, 1 łyżeczka mielonego imbiru , około 10 dkg żółtego sera , 2-3 łyżki oleju

Codzienna kuchnia niecodzienna
Paprykarz domowej roboty 214

Makrela to absolutny klasyk jeśli chodzi o wędzoną rybę. Dziś polecam przekąskę do śniadania lub kolacji z dodatkiem właśnie tej ryby. Można z niej przyrządzić nie tylko pastę na kanapki, ale także paprykarz domowej roboty, który wychodzi przepyszny. Mojej rodzinie smakuje lepiej niż wędliny, można zrobić taką ilość jaką się chce, a jego wykonanie jest błyskawiczne. Jeśli tylko ktoś lubi

upichcic
Ryżowe muffiny ze szpinakiem 316

Doskonałe zarówno na śniadanie, obiad, kolację czy też jako przekąska na przyjęcia. Ich wielkim plusem jest możliwość przygotowania ich wcześniej a przed samym podaniem wystarczy je tylko wstawić do piekarnika i poczekać chwilkę, aż się zapieką. Ryż, ementaler, szpinak, wędlina i ser bałkański tworzą przepyszną i niezwykle spójną całość. Idealne zarówno na ciepło jak i na zimno. Na pewno sprawdzą

Krakowskie smaki Ani
Lekki i zdrowe frytki z selera 362

Seler po mojemu   Frytki, frytki, frytki. Wszyscy je uwielbiają – ja również ;) Dlatego dla wszystkich, którzy zamiast smażyć warzywa lubią je upiec, a zamiast ziemniaków wybiorą selera serwuję pyszna przekąskę. Zapraszam! Frytki z selera - jedna duża bulwa selera korzeniowego - sól, pieprz świeżo mielone - 4 łyżki oliwy - pół łyżeczki słodkiej papryki - suszone zioła (rozmaryn, tymianek, bazylia) Selera płuczemy, obieramy ze skóry

Sajkofanka smaku
Pierogi z ciasta francuskiego z warzywnym farszem 246

Świetna przekąska dla niespodziewanych gości. Farsz można właściwie przygotować z każdych warzyw, jakie mamy w lodówce, jednak ja przedstawiam dziś pierogi w kolorowej wersji warzywnej. Oto przepis. Składniki: ciasto francuskie  1 jajo do posmarowania sezam do posypania Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Składniki na farsz: 2 małe cebule 8 pieczarek 1/2 papryki czerwonej  1 łodyga selera

tojestpyszne.blogspot.com
Pieczarki z pieca 213

miarę zbliżony, do wykonania w naszych domach z nowoczesną kuchnią gazowo-elektryczną. Jeśli macie na zbyciu parę pieczarek, które zalegają w Waszej lodówce, zapraszam do przyrządzenia tej prostej przekąski. Pieczarki umyć, oprószyć solą. Wstawić do piekarnika na funkcję grill - 220 st.C - 15 min. Po 8 minutach obrócić pieczarki na drugą stronę. Po wyjęciu przekroić na pół i wedle uznania oprószyć

tojestpyszne.blogspot.com
Kuleczki owsiane 101

mieszamy dokładnie wszystkie składniki. Odstawiamy do lodówki na godzinę, po czym formujemy kuleczki. Z początku mogą się rozsypywać, więc trzeba trochę je "dociskać". Ponownie schładzamy w lodówce i słodka przekąska gotowa :). Smacznego

KasiekGotuje
Ciasteczka owsiane 108

Prosty przepis na zdrową przekąskę :) Składniki: -2 szklanki płatków owsianych -2 jajka -1,5 szkl. mąki -100 g płynnego masła -3/4 szkl. cukru brązowego lub zwykłego -pół łyżeczki proszku do pieczenia -pół łyżeczki sody oczyszczonej -200-250 g smakowitych dodatków, np.: posiekanych orzechów, migdałów, żurawiny, rodzynków, siemienia lnianego, pokrojonej w drobną kostkę gorzkiej czekolady, itp. Wykonanie: Wszystkie składniki mieszamy

KasiekGotuje
Batoniki musli (bez pieczenia) 343

takie przekąski są najlepsze - pożywne i bardzo smaczne :) nie mają w sobie ani grama mąki, jajek, cukru... i nie wymagają pieczenia polecam ! Składniki: -250 g miodu -300 g posiekanych orzechów (mogą być włoskie, laskowe, ziemne niesolone, migdały) -100 g płatków owsianych -garść suszonej żurawiny -można dodać też: ziarna słoneczka, siemię lniane, itp. Wykonanie: Jeśli miód nie jest płynny, podgrzewamy

KasiekGotuje
Faszerowane jajka pająki 221

Małe urozmaicenie "jajcarskich przekąsek";)  Faszerowane jajka pająki Składniki: 3 jajka 5 dag szynki 2 łyżeczki chrzanu 6 czarnych oliwek Jajka ugotować na twardo, przestudzić, obrać, przekroić wzdłuż na połówki. Żółtka wyjąć, razem z szynką i chrzanem utrzeć na jednolitą masę. Gotową wypełnić białka. Oliwki przekroić dekorując nimi jajka na wzór pająków /patrz fotka/. Obok na zdjęciu znajdują się pietruszkowe

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Pasztet z ciecierzycy, batatów i marchewki 163

mięso, to taki pasztet warzywny będzie idealny. W smaku pasztet z ciecierzycy, batatów i marchewki jest lekko słodki z pikantną nutą. W sam raz do chleba albo jako samodzielna przekąska. Oczywiście doprawić można go sobie bardziej lub mniej pikantnie. Jeśli macie ochotę to polecam również Pasztet z fasoli i pieczarek czy Pasztet z ciecierzycy i dyni . Zapraszam na pasztet

UgotujmyTo.pl
Chipsy z jarmużu 137

swojej objętości proponuje je przemieszać i zostawić jeszcze na kilka minut czuwając, by się nie spiekły. Możemy je jeść same, jako zdrowy zamiennik chipsów, paluszków lub innych śmieciowych przekąsek lub z dipami, ale o tym kiedy indziej

Taste Of My Day