przekąski - 40822 przepisów (strona:584/2722)

Wegański twarożek z migdałów 117

Jako że, w domu chwilowo brakowało szczypiorku, wybór padł na czosnek. Serek przeszedł moje najśmielsze oczekiwania, niesamowicie gładki i puszysty w konsystencji, idealny na na kanapkę na śniadanie, kolację, przekąskę, czy do pracy. Do tego o niesamowitych... Wegański twarożek z migdałów is a post from: NIE BO PIEKŁO

Nie Bo Piekło
matiasy z porem i zielonym groszkiem w majonezie... 140

dodać drobno pokrojoną porę, odsączony z zalewy groszek konserwowy wsypać pieprz mielony, cukier, dać sok z cytryny i majonez wszystko dobrze wymieszać i na godzinę schować do lodówki smaczna przekąska do pieczywa pszennego, razowego.............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Pałeczki razowe z kabanosami 166

macie pomysłu na przekąskę, to zapraszam na moje kabanosy w cieście razowym. Ilość pałeczek zależy od długości kabanosów. Moje miały dł. 20 cm więc z ciasta przygotowałam 10 szt.,   ale jeśli użyjecie krótszych kabanosów,   to będziecie mieć ich więcej. Pamiętać należy że wałeczki z ciasta powinny być o połowę dłuższe niż kabanosy . Składniki na 10 pałeczek: 10 cienkich

Moniki Smakołyki
Śledź w oleju 150

Czas na śledzia. Bardzo pyszna przekąska uwielbiana przez wielu. Ja również zaliczam się do tego grona. Śledzik w tej odsłonie bardzo mi smakuje, więc podzielę się z Wami moim przepisem. Składniki: 2-3 płaty śledziowe 3 małe cebule 3/4 szklanki oliwy majeranek Śledzie namoczyć (ok. 4 godzin). Pokroić na 3 cm kawałki. Cebulkę pokroić w drobną kostkę i dodać

tojestpyszne.blogspot.com
Paluszki serowo-paprykowe z ciasta francuskiego 2276

Bardzo szybka przekąska, łatwa i smaczna. Składniki: ciasto francuskie 100 gram startego sera żółtego papryka czerwona słodka w proszku (ok. 1 łyżeczki) jajko i 1 łyżka mleko do posmarowania oregano Wykonanie Ciasto francuskie rozkładamy na blacie. Wzdłuż węższego boku wyznaczamy środek, ale nie przecinamy. Całość smarujemy rozmąconym jajkiem z mlekiem. Starty ser żółty mieszamy z czerwoną papryką i i nakładamy

tojestpyszne.blogspot.com
Jajka myszki 152

Składniki: 5 jajek szczypiorek rzodkiewki zele angielski pieprz czarny w ziarenkach Każde dziecko chętniej zje, jak podamy mu jedzenie w ładnej oprawie. Proponuję wykonanie myszek - świetna przekąska chociażby na przyjęcie urodzinowe naszej pociechy. Przygotowanie: Jajka myjemy, wkładamy do zimnej wody, dodajemy odrobinę soli i zagotowujemy. Kiedy woda zacznie wrzeć, wyłączamy gaz i przykrywamy garnek pokrywką. Odmierzamy 8 minut

tojestpyszne.blogspot.com
Papryka faszerowana serem feta z czosnkiem i ziołami prowansalskimi 363

można użyć również mniejszych papryczek, które w wielu sklepach sprzedawane są w różnokolorowych zestawach. Ja planuję wypróbować ten sposób na ostrych papryczkach chili :) Jest to fajna przekąska lub dodatek do śniadań lub kolacji. Po zjedzeniu papryczek, pozostałą oliwę można wykorzystać ponownie lub do przyprawienia sałatek. Smacznego

Codzienna kuchnia niecodzienna
Najprostszy chlebek bananowy bez cukru i tłuszczu- tylko 3 składniki! 8021

prostu wolicie słodsze rzeczy- żaden problem. Dodajcie do całości 2 łyżki miodu i sprawa załatwiona. Chlebek ten jest niezwykle wszechstronny jeśli chodzi o zastosowanie. Śniadanie? Nie ma sprawy. Przekąska? Proszę bardzo. A może kolacja? Jeśli po treningu to koniecznie! Ze względu na skład jest on doskonałym źródłem węglowodanów prostych i złożonych, które są paliwem dla organizmu, a których brakuje

peanutbuttermonster
Batoniki marchewkowo – bakaliowe 243

marchewki. Calej słodyczy nadaje im miód. Są świetną alternatywą dla sklepowych batoników, które napakowane są cukrem i konserwantami. Można sięgać po nie bez wyrzutów sumienia Polecam jako przekąska lub drugie śniadanie dla dzieci do szkoly i doroslych w pracy. Przepis pochodzi z programu Pascala : „Pascal po polsku”. Post Batoniki marchewkowo

Marta Gotuje
Koreczki łososiowo-pieczarkowo-pomidorkowe z parowaru 170

nocnym obiedzie , został mi jeszcze kawałek łososia :) Po sprawdzeniu co mam w lodówce postanowiłem zrobić z niego przekąskę. Wyszła naprawdę pyszna, smaki użytych produktów fajnie się ze sobą komponowały :) Marynatę zrobiłem bardzo podobną jak poprzednio, z tą różnicą, że dodałem tym razem sok z cytryny zamiast z limonki i  natkę pietruszki dodałem do marynaty, a nie po parowaniu

Parowar Faceta
Makaronowe muffiny pizzowe 568

cebula, ser, są także i pieczarki. To wszystko w połączeniu z makaronem w postaci mini kokardek. Całość zapiekana w formach do muffinek, niczym małe zapiekanki. Ciekawy pomysł na imprezową przekąskę. ;) Składniki (na 10 muffinek) : - 100 g bardzo drobnego makaronu (u mnie kokardki małe Farafille z Lubelli)  - 1/2 puszki pomidorów - kilka pieczarek - cebula - 100 g startego, żółtego sera - 2 łyżki

Kuchnia Ellie
Tartaletki z kremem budyniowo-czekoladowym i żurawiną 152

tartaletki, czyli małe babeczki. Najlepiej smakują z bitą śmietaną, galaretką czy (jak w mojej wersji) z pysznym kremem budyniowo-czekoladowym i żurawiną. Świetnie sprawdzają się na stole z karnawałowymi przekąskami. Składniki (na 6 babeczek): kruche ciasto -70 g miękkiego masła -150 g mąki pszennej -ok. 3 łyżek cukru pudru (30 g) - żółtko - szczypta soli - łyżka wody krem budyniowo-czekoladowy (spokojnie

Kuchnia Ellie
Kąski z kurczaka z sosem czosnkowym 1128

Przekąska idealna na imprezę, bądz na wieczór przy lampce wina oraz przy filmie:) Składniki: 1 duża pierś z kurczaka, 2 jajka, płatki kukurydziane, mąka, olej, gyros, pieprz, sól, mleko. 1. Pierś z kurczaka kroimy. Namaczamy w mleku, odstawiamy do lodówki  na ok. 1h., aby mięso było bardziej delikatne. 2. Przygotowujemy 3 miseczki:  - z mąką  - z jajkiem

Kuchnia Pełna Pasji
Jajka faszerowane 209

Istnieje wiele rodzajów farszy do jajek. Wszystko zależy w zasadzie od naszych upodobań i pomysłowości. Faszerowane jajka są przekąską dziecinnie prostą, za to szybko znikają z talerzy. Składniki: jajka, 4 plasterki szynki, ćwiartka papryki, majonez, sól, pieprz 1. Gotujemy jajka na twardo, obieramy ze skorupek. 2. Szynkę oraz paprykę kroimy drobniutko. Dodajemy dużą łyżkę majonezu, doprawiamy do smaku solą, pieprzem

Kuchnia Pełna Pasji
Sakiewki z ciasta francuskiego 52728

ścieramy na  tarce. Wszystkie składniki wykładamy na ciasto, doprawiamy oregano. 5. Włączamy piekarnik, rozgrzewamy. Sakiewki pieczemy w temperaturze 220*C nie dłużej niż 15 minut:)  Taką przekąskę możemy serwować z sosem czosnkowym

Kuchnia Pełna Pasji