Warsztaty w klasie 3a SP1 w Sanoku W poniedziałek 09.10.2017 r. po raz trzeci warsztaty z dziećmi prowadziłam, pyszne, batony bakaliowe z nimi robiłam. Na 6 grup ich podzieliłam i zadania rozdzieliłam. Najpierw o bakaliach im poopowiadałam, a następnie z przepisem zapoznałam. Dzieci wszystkie składniki odważyły, a owoce suszone na drobne kawałeczki pokroiły. Pestki słonecznika z moją pomocą uprażyły i dokładnie w mikserze zmieliły. Każda grupa, swoje owoce suszone dokładnie zmiksowała, słonecznik... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.
Czytaj dalej...Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.