Cześć Dzisiaj będzie przepis na pyszną rybkę, która pasuje nie tylko na wigilijny stół, ale sprawdzi się także w sylwestra lub w karnawale jako zimna przekąska. Oryginalną wersję tego przepisu znajdziecie na blogu www.kulinarnyprzepis.pl . Mamie na początku tak przygotowana ryba nie zasmakowała, ale następnego dnia, już na zimno, mama zjadła ją z apetytem. Ryba po żydowsku Przygotuj miski, patelnię, garnek
blog.moje-pasje.infokremowy. Korzyści zdrowotne są liczne, a sposoby, w jakie można je przygotować, są niezliczone. Dziś proponuję pyszne chrupiące kąski do podania z ulubionymi sosami. Mogą być podawane jako samoddzielna przekąska lub dodatek do większego dania. Ważne jest, by smażone tofu podawać gorące - gdy zaczyna stygnąć wraz z utratą temperatury traci na chrupkości. Składniki (2 porcje) -1 kostka tofu naturalnego
Zielona KuchniaDzisiaj na blogu przepis na szybką w przygotowaniu przekąskę z ciasta francuskiego we włoskim stylu :) Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego XXL kilka łyżek zielonego pesto ( na przykład z tego przepisu ) ok. 300 mozzarelli w kawałku kilkanaście pomidorków śliwkowych pół słoiczka czarnych oliwek, odsączonych zioła do pizzy Ciasto rozwinąć, pokroić na duże kwadraty (ok. 10 cm), posmarować pesto, posypać startą
Czerwień i błękitSzybka słodka przekąska. Polecam ! Składniki: 100 g orzechów laskowych 100 g cukru 2 łyżki wody Wykonanie: Na patelni o grubym dnie podgrzewamy wodę i rozpuszczamy w niej cukier mieszając co jakiś czas. Cukier przejdzie podczas podgrzewania trzy etapy. Najpierw zacznie nam się pienić, potem krystalizować, a następnie topić i zamieniać się w karmel, który będzie bardzo gorący. Kiedy karmel zacznie
W Moim Magicznym Domupyszne. Mięso przygotowane w ten sposób smakuje i na ciepło i na zimno. Fajnie prezentuje się na półmisku i myślę, że może stanowić świetny pomysł nawet na imprezową przekąskę. Na 9 muffinów: 500 g mielonego mięsa drobiowego (u mnie pojedyncza pierś z kurczaka i 3 udka bez skóry i kości) około 100 g świeżego szpinaku 4-5 suszonych pomidorów garść
Smaki Na TalerzuGranolę, czy musli każdy z nas w domu powinien mieć! Jest to świetna alternatywa dla zdrowego śniadania, przekąski, czy deseru. Zamiast kupować sklepowe wersje granoli pełne cukru, syropu glukozowo-fruktozowego, tłuszczu i soli, zróbcie ją sami! Na moim blogu znajdziecie przepisy na różne granole z piekarnika, m. in: granolę waniliową , granolę jabłkową z orzechami , granolę z rabarbarem oraz granolę orzechową
Be Fit Be StrongPierożki są idealne na kolacje, przekąskę do szkoły lub pracy lub na karnawał który jeszcze jest dość daleko chociaż czas szybko leci.. Składniki na 1 blaszkę pierożków: 200 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki soli 2 żółtka 50 g masła 15 g drożdży 150 ml letniego mleka 1/2 łyżeczki cukru białko do posmarowania pierożków Składniki na farsz : około
Gotowanie...to proste !Grissini, czyli drożdżowe paluchy to smaczna, zdrowa przekąska. Bez ulepszaczy, spulchniaczy i innych szkodliwych dodatków. Bardzo łatwe do zrobienia nawet przez najmłodszych i ulubione przez wszystkich domowników. Możemy podjadać je przez cały dzień bez wyrzutów sumienia. Z podanych składników wychodzą 24 paluchy o długości 30 cm. Bardzo nam smakują, więc gdy je piekę, robię zawsze większą
dolcevitainmykitcheninnej formie – jako koszyczki pieczone w piekarniku. Jest dużo zdrowiej, choć amatorzy placków ziemniaczanych powiedzą, że to nie to samo, co smażone. Ja takie koszyczki traktuję w kategorii przekąsek. Podane razem z musem z łososia cieszą zarówno oczy jak i podniebienie. Ziemniaczane koszyczki: ok. 300 g ziemniaków (2 duże) 1 cebula 1 jajko 35 g roztopionego masła szczypta soli
Smaki Na TalerzuPodgrzybki marynowane w occie to dla niektórych idealna, imprezowa przekąska pod wódeczkę… 😉 dla mnie niekoniecznie – wolę je zajadać bez alkoholu 😛 Marynata, którą znajdziesz w przepisie to receptura ze starego zeszytu mojej Mamy. Ale ciut zmieniona –… Artykuł Podgrzybki marynowane w occie pochodzi z serwisu Kolorowy Przepisownik
Kolorowy Przepisowniktydzień są bardzo wyczerpujące.. nikomu tego nie życzę! A jak minęło Wam Halloween? A może jesteście jego przeciwnikami? Ja w tym roku przygotowałam jedynie Halloween’owe przekąski, bez przebierania się i imprezy. Za to spędziłam cudowny czas w SPA, czego bardzo potrzebowałam. Naładowana pozytywną energią i motywacją do dalszej pracy – mogę wracać do mojej codzienności. Dziś chciałabym
Be Fit Be StrongCześć Wszystkim! :) Dziś zapraszam na smaczną przekąskę, w formie tortilli nadziewanych łososiem oraz serem halloumi, którą można zabrać, np. w formie lunchu do pracy. Do przygotowania 4 tortilli będziemy potrzebować: - 4 placki tortilli (ja użyłam pełnoziarnistych) - 100 g wędzonego łososia - 225 g sera halloumi (u mnie z dodatkiem bazylii) - paprykę konserwową - rukolę Do przygotowania sosu będziemy potrzebować: - 1 mały jogurt
Bez Cebuligalaretki z duchami, palce wiedźmy.. w internecie jest tego od groma! Ja za to, chciałabym zaproponować Wam proste w przygotowaniu bezowe kości. Wystarczą dwa składniki i mamy rewelacyjną przekąskę na Halloween. Do dzieła, to już jutro (inne pomysły tutaj: Halloween )! Jeżeli chcecie, by bezy miały kolor podobny do prawdziwych kości, a nie były śnieżnobiałe – wydłużcie czas ich suszenia
Be Fit Be StrongPomysł na ciepłą kolację lub przekąskę na słono idealną na domówkę lub drugie śniadanie - parówki faszerowane żółtym serem i pieczarkami "ukryte" w cieście drożdżowym udekorowanym ziarnami sezamu, słonecznika oraz siemieniem lnianym. Wbrew pozorom poniższe parówki w cieście drożdżowym są łatwe i proste do przygotowania 😋 Zachęcam do pieczenia! Składniki na 10-12 sztuk: ciasto drożdżowe 2,5 szklanki mąki pszennej
UgotowaćŻyjąc w biegu nie przywiązujemy dostatecznej uwagi temu co spożywamy. Często są to przekąski kupowane na szybko w sklepie lub dania typu fast food. Sama odkąd zaczęłam studia łapię się na tym, że niekoniecznie zwracam uwagę na to co jem. Jednak postanowiłam to zmienić i ponownie zacząć przejmować się tym co wrzucam do swojego żołądka. Dlatego podrzucam i Wam pomysł
Czarnawisienka