przekąski - 40822 przepisów (strona:547/2722)

jajka faszerowane sałatką z surimi 245

Jajka, nadziewane delikatną sałatką z paluszków krabowych. Prosta i elegancka przekąska, alternatywa dla tradycyjnej sałatki. Szybkie i łatwe do przygotowania, ładnie się prezentują, dobrze smakują. Idealne na małe i większe przyjęcia:) Choć surimi wyglądają trochę jak rzodkiewka, i mogą nieco zmylić, ich smak jest zdecydowanie inny:D składniki: 6 jaj ugotowanych na twardo 6 paluszków krabowych surimi 1 łyżka kukurydzy

6niebo
Bruschetty z guacamole i łososiem 201

wyjmujemy pestkę i miąższ wyciągamy łyżką). Awokado rozgniatamy widelcem, doprawiamy do smaku solą. Na upieczone kromki bagietki nakładamy odrobinę guacamole , łososia i kiełki rzodkiewki. Smacznego! Sprawdź inne przepisy na PRZEKĄSKI   Post Bruschetty z guacamole i łososiem pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Przekąska- pyszne paluszki z serem i szynką 155

Smaczna i nie przesadnie kaloryczna przekąska/przegryzka jest zawsze w cenie- gdy podejmujemy gości, kibicujemy podczas meczu czy gdy urządzamy przyjęcie naszym pociechom. Poniżej podaje przepis na zaskakująco pyszne i dość proste w wykonaniu paluszki serowo- szynkowe. Palce lizać! Składniki: 200g sera żółtego 150g szynki gotowanej 280g mąki 2 jajka (całe) 130g masła 30ml mleka łyżeczka proszku do pieczenia łyżeczka

Aromatyczne Podróże
Roladki ze szparagami marynowanymi - z sera i szynki 113

Roladki te to idealna przekąska, która nadaje się nie tylko na mniejsze, czy większe imprezy. Są szybkie w przygotowaniu, ładnie wyglądają i co najważniejsze - świetnie smakują. W sumie ich smak zależy od składników, z których są zrobione, więc dobre szparagi, ser, szynka to jedyny klucz do sukcesu. U mnie znikają w wersji solo, ale pasują też do lekkiego sosu

Di gotuje
Smaczliwka (awokado) nadziewana sałatką z quinoy i kiszonych ogórków 159

Smaczna i zdrowa propozycja na przystawkę, przekąskę, lub małą kolację. Kremowa smaczliwka (uparcie pozostaję przy polskiej nazwie :)) w połączeniu z kwaśnym ogórkiem, zielonym pieprzem i oliwkami smakuje świetnie, całości dopełnia quinoa. Koniecznie wypróbujcie.  Składniki: 1 szklanka ugotowanej białej quinoy 2 dojrzałe smaczliwki (awokado) 2 - 3 ogórki kiszone 10 czarnych oliwek łyżeczka zielonego pieprzu w zalewie 1 duży ząbek czosnku

Quinoa Raz!
Warzywa w tempurze 246

Smażymy krótko z obu stron. Nie należy wkładać zbyt wiele jednocześnie, aby nie obniżać gwałtownie temperatury oleju. Przekładamy na papierowe ręczniki kuchenne. Podajemy natychmiast. Warzywa w tempurze to wspaniała przekąska. Ja wykorzystałam paprykę, rzodkiewki i natkę pietruszki, ale można użyć innych, ulubionych warzyw. Można je podać z sosem sojowym, słodko kwaśnym lub ulubionym dipem. Idealna potrawa „na poprawę humoru

mojewypiekiinietylko
Bezglutenowe placuszki z płatków quinoa i mąki z migdałów ziemnych, podane ze świeżmi figami i gorącymi malinami 130

tygodniu z różnymi dodatkami. Jednak w zestawie z figami, podgrzanymi malinami i orzechami włoskimi podbiły moje serce, więc dzielę się z Wami przepisem ;) Placuszki te można potraktować jako deser, przekąskę popołudniową, albo niedzielne leniwe śniadanko.  Składniki: 7 łyżek płatków quinoa 6 łyżek mąki z migdałów ziemnych 2 jajka 100 ml wody 2 łyżeczki cukru kokosowego olej kokosowy do smażenia

Quinoa Raz!
"Rybne" nuggetsy z selera - seleryba 153

Przedstawiamy kolejną wersję roślinnych nuggetsów - tym razem "rybne", a to za sprawą połączenia selera oraz płatków nori. Idealnie sprawdzą się na obiad czy na przekąskę, na ciepło i na zimno, z dodatkiem sosów i bez :) "Rybne" nuggetsy z selera / seleryba Przepis na ok. 15 sztuk Potrzebujemy: 1 i 1/2 średniej wielkości selera  6 łyżeczek suszonych wodorostów nori w płatkach

Bananowe Pole
TORTILLA ZAPIEKANA ZE SZPINAKIEM I PAPRYKĄ KONSERWOWĄ 134

Prosty, szybki i smaczny sposób na kolację a także jako przekąski imprezowe.  Do przygotowania tortilli wykorzystałam paprykę konserwową od  Dagoma .  Od razu przepraszam Was za jakość zdjęć, ale tortille robiłam wieczorem a były tak smaczne, że ani jedna nie wytrwała by do dnia dzisiejszego :) Składniki: * placki tortilli * ser starty na tarce o dużych oczkach * świeży

Zrób to smacznie
Roladki z bakłażana faszerowane serem feta 169

pięknie się prezentujące i co najważniejsze bardzo smaczne danie - roladki z bakłażana faszerowane serem feta z dodatkiem dużej ilości pachnących ziół. Roladki doskonale sprawdza się w roli przystawki lub przekąski. Dobrze będą smakowały z ulubionym pieczywem lub jako dodatek do mięsa lub ryb.  Składniki : 1 średni bakłażan 1 opakowanie sera feta 2 łyżki oliwy z oliwek garść świeżej mięty

Codzienne Gotowanie
bruschetta z pomidorami i mozzarellą 152

Idealna przekąska, której bazą jest opieczona kromka pieczywa, ostatnio bardzo często gości na naszym stole. W najprostszej wersji wystarczy natrzeć ją czosnkiem i skropić oliwą, chociaż warto pokusić się o dobranie także innych dodatków.  U nas dzisiaj - z pomidorami, dużą ilością czosnku, cebulką i mozzarellą.  składniki: 3 bułki kajzerki 2-3 łyżki oliwy 2 duże pomidory 2 ząbki

babka w formie
Pączki z krewetek 95

Kuchnia chińska...pyszne przekąski z krewetek <3  Składniki 350 g krewetek obranych ze skorupek 100 g łuskanych orzechów włoskich 50 g świeżego imbiru 2 cebule dymki 1 białko 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej pół łyżki wytrawnego sherry sok z 1 cytryny sól olej do głębokiego smażenia   Przygotowanie Krewetki i orzechy włoskie drobno pokroiłem. Cebulki i imbir obrałem, bardzo

R'n'G Kitchen
Ziemniaki z sosem śledziowym 93

Przekąska śledziowa  Składniki 6 dużych ziemniaków olej 2 łyżeczki rozmarynu 2 łyżeczki papryki słodkiej 1 łyżeczka papryki ostrej sól pieprz Sos :  4 płaty śledziowe w oliwie półtora szklanki śmietany 18% duże jabłko cebula 2 kiszone ogórki pęczek koperku sól pieprz   Przygotowanie   Ziemniaki wyszorowałem, przekroiłem wzdłuż na pół. W dużej misce wymieszałem rozmaryn z paprykami, sporą szczyptą

R'n'G Kitchen
Bezglutenowe, błonnikowe krakersy z quinoą i guacamole 156

Dawno tu nie było żadnej przekąski, którą można by było przygotować na przyjęcie, albo przegryźć w razie niewielkiego głodu ;) No to jest - krakersy z błonnikiem w postaci babki płeszniki i quinoą, oczywiście 100% bezglutenowe, trochę pikantne dzięki ostrej wędzonej papryce, a podane z guacamole, które kocham.  Składniki: 3 łyżki ugotowanej czerwonej quinoy 4 łyżki ugotowanej białej quinoy 3 łyżki

Quinoa Raz!
Kozi ser w migdałach 116

amatorów koziego sera, to przekąska idealna <3    Składniki 2 roladki z sera koziego 2 jajka 2 łyżki mąki 100 g płatków migdałowych 3/4 szklanki dżemu z czerwonej porzeczki 4 łyżki białego wina szczypta cukru 3 łyżki klarowanego masła 5 łyżek oliwy owoc granatu   Przygotowanie   Ser pokroiłem na porcje. Oprószyłem mąką, panierowałem w jajkach i płatkach

R'n'G Kitchen