przekąski - 41322 przepisów (strona:539/2755)

Pomidory faszerowane serem feta, rzodkiewką, papryką i bazylią 147

Pomidory faszerowane słonawym serem feta, to smaczna i kolorowa zimna przekąska

Przepisy Kulinarne
Zaplatanki z parówką 184

Dobra przekąska z piekarnika, upieczona  z parówką , serem, oregano i pomidorkami. 1 kg mąki 50/50 typ 650/1850, 50 g drożdży, po  łyżce cukru i soli, ~500 ml ciepłej wody, ziemniak. Zaczyn: do wody kruszymy drożdże, wsypujemy cukier, 4 łyżki mąki, mieszamy i odstawiamy  przykryte na 10 min. do wyrośnięcia. Dużego ziemniaka gotujemy i rozgniatamy.  Ciasto: mąkę

chleba naszego
Szaszłyki z krewetkami i ananasem grillowane na patelni 139

Szaszłyki z krewetkami i ananasem to wspaniała przekąska, która sprawdzi się przede wszystkim w wakacyjnym okresie grillowym. Przyznam, że pierwszy raz ją przygotowywałam i zachwycona, a wręcz oczarowana. Grillowane krewetki idealnie komponują się ze słodkim ananasem! Jeżeli chcecie zaoszczędzić czas, zamiast na grillu, możecie przygotować szaszłyki na patelni grillowej, tak jak zrobiłam to ja. Przy okazji, miałam możliwość przetestować mój

Kuchnia Bazylii
Najprostsza sałatka pomidorowa o nieziemskim smaku 8519

pomidorów aż do znudzenia... lub najedzenia... 😀     Praktyczne zastosowanie od śniadania, przez obiad wegański po kolację wegetariańską, a jak mało to można zrobić wypad do ogródka w ramach przekąski...  Smacznego

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Marynowany ser 168

bryndze. Bundz to ser owczy podpuszczkowy, który przypomina trochę twaróg a trochę mozzarelle. Bardzo lubię zamarynować go w ziołach i oliwie, nabiera wtedy dodatkowego smaku i charakteru. Powstaje idealna przekąska, dodatek do kolacji czy na wieczór z filmem. Ja wykorzystałam tym razem tylko zioła, ale do marynowania można dodać czy to plasterki czosnku, kawałki suszonych pomidorów czy chilli. Wszystko zależy

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Fit frytki z cukini 250

nieskończoność. Frytki z cukinii są rewelacyjną alternatywą do tradycyjnych frytek z ziemniaków. Są nie tylko smaczne, ale zdrowe i bardzo sycące. Sprawdzają się doskonale nie tylko jako zdrowa przekąska, ale także np. jako dodatek do dań głównych. Jako, że sama dałam się wciągnąć w trend na zdrowy styl życia i zmieniłam zdecydowanie swoje produkty z których przygotowuję jedzenie - robione przeze

Kuchnia Pełna Pasji
Chlebek ziołowy 226

Chlebek ziołowy Pyszny, aromatyczny chleb domowej roboty z dodatkiem ziół i przypraw, który świetnie sprawdza się jako przekąska na imprezy. Najlepszy jest jeszcze na ciepło, rwany prosto z blaszki – znika w błyskawicznym tempie Jeśli lubicie bułki czosnkowe, to na pewno ten przepis Wam posmakuje. Jeśli nie przepadacie za bardziej aromatycznymi i ostrzejszymi smakami, dodajcie więcej ziół i przypraw, rezygnując

Taste and Cook
Pełnoziarniste muffinki z malinami i morelami 131

Jednakże, jesteśmy tu w Polsce i grzech nie skorzystać z dobrodziejstw, którymi raczy nas teraz natura. Sięgnijmy zatem po maliny i morele i przyrządźmy z nich pyszny deser, czy przekąskę – jak kto woli Składniki suche: – 200g mąki orkiszowej – 150ml mleka migdałowego – 150g malin – 50g mąki pełnoziarnistej żytniej – 50g mąki owsianej – 50g cukru trzcinowego/ksylitolu

Be Fit Be Strong
Pasztet z golonki indyka ze śliwką 176

piekarnika nagrzanego do 180*C. Piec przez 45 min. Pasztet wystudzić do temperatury pokojowej, po czym wstawić do lodówki. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Mięsa , Pieczywo , Przystawki i przekąski Tagged: bakalie , golonka , podroby

https:KKuchniaMniam
Carpaccio z pieczonych buraków 170

sokiem z cytryny – polewamy carpaccio z buraka. Rada: Najlepsze do carpaccio są pieczone buraki, gotowane nie będą miały takiego smaku. Jeśli szukacie prostej, lekkiej kolacji, czy zdrowej przekąski, to carpaccio z pieczonych buraków jest propozycją właśnie dla Was. Dla diabetyków, wegan, wegetarian… i nie tylko. Idealnie dobranie i połączenie składników tworzy potrawę kolorową, apetyczną i bardzo aromatyczną. Porcja widoczna

mojewypiekiinietylko
Rollsy z kurczakiem 143

Fajna przekąska, do zrobienia w dość krótkim czasie. Poniżej przedstawiam Wam podstawową wersję, którą można śmiało wzbogacać o inne dodatki, choć tej najprostszej wg mnie niczego nie brakuje;) ciasto francuskie 2-3 pojedyncze piersi kurczaka papryka mielona słodka szczypta papryki ostrej sól, pieprz ziarna sezamu Umytą i osuszoną ręcznikiem papierowym pierś kurczaka kroimy na cienkie płaty. W razie potrzeby lekko

Smaki Na Talerzu
Salsa pomidorowa, domowe nachosy i pieczone warzywa 150

Wiosna to czas sprzyjający zmianom. Porzucamy zimowe, ciężkie ubrania na rzecz lżejszych i bardziej kolorowych. Również nasza dieta ulega zmianie. Coraz częściej mamy ochotę na kolorowe i lekkie przekąski. Dzisiaj zapraszam Was na przepis na pyszną, lekką salsę pomidorową. Idealna do domowych nachosów oraz pieczonych ulubionych i kolorowych warzyw. Salsę pomidorową przygotowałam na bazie pomidorów z puszki firmy Łowicz

Pieguskowa Kuchnia
Quinoa z tahini, jeżynami i liofilizowanym ananasem 129

śniadanko, podwieczorek, albo przekąskę ;) Idealne w taką pogodę. Proste i szybkie danie z kilku składników, gdy macie ochotę na coś pysznego, a nie chce się Wam siedzieć długo w kuchni ;) Składniki: 1 szklanka ugotowanej białej quinoy 3-4 łyżki pasty tahini pół łyżki płynnego miodu 2 gaście jeżyn 1 garść liofilizowanego ananasa świeża mięta i jadalne kwiaty do ozdoby Wykonanie

Quinoa Raz!
DIPY DO WARZYW LUB MIĘSA - 3 PROPOZYCJE 245

się coraz większym powodzeniem i zainteresowaniem.  I bardzo dobrze! 😊  Bo przecież są pyszne i zdrowe.  Wspaniale komponują się z grillowanym mięsem, kiełbasą czy szaszłykami. Są super przekąską w połączeniu z warzywami (surowymi, ugotowanymi na parze lub grillowanymi). Mam nadzieję, że w niedalekiej przyszłości wyprą całkowicie wielkie michy chipsów, które często goszczą na stołach jako zakąska

Walijskie Pichcenie
Tarta z żółtym serem, szynką i roszponką 132

Uwielbiam tarty - te wytrawne i na słodko.... Pychota!   Tu przedstawiam Wam bardzo prostą propozycję z mnóstwem sera, z szynką i delikatną roszponką. Można ją uznać za szybką przekąskę, śniadanie, obiad czy kolację.  Idealnie smakuje na ciepło - jak i po ostygnięciu.  Pominę opisywanie kuszącego zapachu, który towarzyszy podczas jej pieczenia - sami sprawdźcie. Polecam! Tu znajdziecie inne przepisy

Di gotuje