przekąski - 41322 przepisów (strona:537/2755)

Zapiekanka z pieczarkami, salami i jalapeno 212

Zapiekanka z pieczarkami to przekąska, którą zna i lubi prawie każdy. Coś banalnie prostego w przygotowaniu, a jednocześnie pysznego. Ten typowy polski fast food dzisiaj w wersji pikantnej z pyszną pastą paprykową, salami i papryczkami jalapeno. Każdy kto spróbuje będzie zachwycony! Przepis na pikantną pastę paprykową, która idealnie nadaje się do zapiekanki znajdziesz TUTAJ . Zapiekanka z pieczarkami, salami i jalapeno

ale Pysznie
Wegańskie kotleciki rybne 149

ryby . I chyba Was nie zaskoczę jak powiem, że, podobnie jak w rosołku , za rybny aromat odpowiadają wodorosty. Kotleciki te zaserwowane w towarzystwie salsy lub sosu czosnkowego to super przekąska na udaną imprezę . A podane z ziemniaczkami, sosem i ulubioną sałatką stanowią pełnowartościowy i sycący obiad. Polecam! Składniki: 3 arkusze wodorostów nori 220 g białej fasoli gotowanej lub z puszki

Lamarida.pl
Świderki z sosem i żółtym serem 99

Lekka przekąska z ciasta francuskiego -złociste świderki z nasionami czarnuszki, sezamu i słonecznika

Przepisy Kulinarne
Brokuły w cieście naleśnikowym z ciemnym miodowym sosem 174

Brokuły opiekane w gęstym cieście naleśnikowym, to propozycja na obiad lub lekką przekąskę

Przepisy Kulinarne
Chipsy z topinamburu 210

bulw nie należy obierać, wystarczy je dokładnie wyszorować. 3. Obrany topinambur trzymamy w wodzie zakwaszonej sokiem z cytryny, gdyż szybko ciemnieje. Chipsy z topinamburu są smaczną i bardzo zdrową przekąską dla dzieci, dorosłych, diabetyków, osób ma diecie bezglutenowej, wegetarian, wegan… i nie tylko. Sezon na topinambur trwa od końca lata do lutego, więc przez cały okres zimowy możemy cieszyć się

mojewypiekiinietylko
Czosnkowe zielone szparagi z krewetkami 171

wiem jakie jest Wasze zdanie, ale osobiście uwielbiam prostotę. Nie trzeba wielu składników i godzin marynowania aby stworzyć coś smacznego. Ta przekąska jest banalnie prosta, ale za to jaka pyszna. Może posłużyć jako dodatek do obiadu zamiast surówki albo lekka kolacja. Ale uprzedzam, znika szybciej niż się przygotowuje ;) Składniki (na 2 porcje) -300g krewetek koktajlowych -300g zielonych szparagów

Zielona Kuchnia
Przekąska imprezowa z ciasta francuskiego 371

Prosta i względnie szybka przekąska, idealna do przygotowania dla niezapowiedzianych gości. Ja z dwóch płatów ciasta francuskiego zrobiłam jedno „słoneczko”, a pozostałe ciasto również wykorzystałam, wykrawając prostokąt i nakładając na niego resztę farszu:) Wyszło wyśmienicie:) Jako bazę do sosu pomidorowego wykorzystałam Passatę firmy JAMAR. Sos wyszedł świetny, z przyjemnością odlałam odrobinę do miseczki i maczałam w nim upieczone

Smaki Na Talerzu
Quinoa i pasztet z króliczej wątróbki z konfiturą z jarzębiny i podgrzybkami 164

Dzisiaj mam dla Was bardzo jesienne danie, chociaż robiłam je jeszcze późnym latem, chwile czekało na swoją kolej na blogu. Można je potraktować jako przekąskę, albo przystawkę przed daniem głównym. Fajnie sprawdzi się też jako mała kolacja. Jak większość moich przepisów powstało przypadkiem ;) Zrobiłam świetną konfiturę z jarzębiny z dodatkiem kumkwatów i miodu, jestem z niej strasznie dumna i gorąco

Quinoa Raz!
Ciastka francuskie z kremem i owocami 106

ułatwię sobie życie, a co? Zatem świeże ciasto jest ze sklepu, ale już krem, którym nadziewam ciastka, to domowy wyrób. Do tego wystarczy dodać ulubiony owoc i pyszny słodka przekąska gotowa. A wszystko oczywiście w pełni roślinne! Polecam Składniki (na około 14 małych ciastek albo 7 drożdżówek): Ciasto: świeże gotowe ciasto francuskie ze sklepu (u mnie

Lamarida.pl
POMIDORY POD PIERZYNKĄ 307

Fajna propozycja na szybką i smaczną przekąskę,doskonała na wszelkie imprezy. Składniki:   3-4 średnie pomidory ok 150 g żółtego sera 3 łyżki majonezu 3 łyżki gęstego jogurtu 2 ząbki czosnku sól,pieprz szczypiorek do dekoracji Pomidory dokładnie umyć i pokroić w grubsze plastry. Poukładać  na większym talerzu bądź półmisku. Zrobić sos: do miseczki dodać jogurt z majonezem

Niespełnione zdolności kulinarne
Mini sucharki imprezowe 431

zapraszam na równie pyszną, jeśli nie pyszniejszą wersję w wydaniu na zimno:) Mini sucharki z wędzonym łososiem, serkiem kanapkowym oraz rzodkiewką. Tak niewielka ilość składników potrzebna jest by wyczarować przekąskę, którą zachwycicie gości:) Gwarantuję, że zniknie w mgnieniu oka. Polecam:) kilkanaście – kilkadziesiąt sztuk mini sucharków 1 op. serka kanapkowego (śmietankowy lub ziołowy) 120 g wędzonego łososia 3-4 rzodkiewki

Smaki Na Talerzu
Pieczone cukinie z parmezanem 104

orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} W zasadzie to , co można o tej przekąsce napisać. Mega smaczne, idealne <3 z sosem od Folwark <3 Składniki 1duża cukinia 1 łyżka mielonej czerwonej papryki 1 łyżka mielonego pieprzu 2 łyżki startego parmezanu

R'n'G Kitchen
Smażone zielone papryczki (Pimientos verdes fritos) 147

Pimientos verdes fritos to nic innego jak małe zielone papryczki smażone w oliwie z oliwek z dużą ilością soli. Jest to bardzo popularna w Hiszpanii przekąska. Ciepłe papryczki je się palcami, trzymając za ogonek, najlepiej na 1 albo 2 gryzy. Do smażenia warto użyć dobrej jakości oliwy. Warzywa aż rozpływają się w ustach... Składniki (na 2 porcje) -200 g małych

Zielona Kuchnia
Samosy 118

u017cymy na g\u0142\u0119bokim oleju do uzyskania z\u0142otego koloru i ods\u0105czamy je z nadmiaru t\u0142uszczu na papierowym r\u0119czniku. Gotowe!"]} Samosy to bardzo popularna przekąska kuchni indyjskiej, którą coraz częściej możemy spotkać nawet w barach typu fast food. To nic innego jak trójkątne pierożki smażone na głębokim tłuszczu, niesamowicie smaczne i aromatyczne. Ich nadzienie to najczęściej

Mostek w kuchni
Placki z kalafiora z sosem tzatziki 249

Wszelkie placki, placuszki na słono, czy słodko to idealny pomysł na śniadanie, lunch, czy przekąskę do pracy i szkoły. Zazwyczaj są one proste w wykonaniu, nie zabierają dużo czasu, a sprawiają, że jesteśmy syci przez kolejnych kilka godzin. Jedząc je, nie musimy kombinować z nożem i widelcem, a możemy po prostu chwycić je w rękę i zajadać. Tym razem, proponuję

Be Fit Be Strong