Plasterki cukinii z drobno posiekaną czerwoną i żółtą papryką, pomidorem i cebulą, posypane tartym serem i zapieczone, to fajna opcja na przekąskę w okresie letnim. Warzywa powinny być jak najdrobniej pokrojone. Finalnie dobrze, by cukinia wciąż pozostała lekko chrupiąca. Lepiej wybrać niezbyt dużą cukinię, tak by jej plasterki można było wziąć do ręki i zjeść na jeden/dwa kęsy. 2 cukinie 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 2 pomidory 1 cebula 1-2 ząbki czosnku lub czosnek granulowany około 100g tartej mozzarelli s... czytaj dalej...
Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Według dietetyków istnieje kilka pokarmów, które obecne w naszej diecie ograniczają przyrost tkanki tłuszczowej.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Pizza jest to potrawa z kuchni włoskiej, zwyczajowo używa się ciasta drożdżowego, smaruje sosem pomidorowym i sypie się tartą mozzarellą i ziołami, całość następnie piecze się w nagrzanym mocno piecu.
Czytaj dalej...