15 g drożdży 5 łyżek mleka 200 g mąki tortowej 50 g stopionego masła dodatkowo 1 żółtko 2 łyżki mleka papryka słodka do posypania wykonanie Drożdże rozpuszczamy w ciepłym mleku, dodajemy mąkę oraz roztopione masło i wyrabiamy ciasto na jednolitą masę, rozwałkowane ciasto kroimy na paseczki paseczki smarujemy żóltkiem i posypujemy solą i papryką ,pieczemy 180 stop ok 25 minut czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.
Czytaj dalej...