przekąski - 41322 przepisów (strona:1079/2755)

Pasta kanapkowa z bobu 133

bób już gościł w mojej kuchni niejeden raz, to z przyjemnością sięgam po niego ponownie. Tym razem pasta do chleba – na śniadanie, przekąskę, podwieczorek. Składniki: – 300 g bobu, 3 ugotowane na twardo jajka – 1 łyżka masła – 1 łyżka majonezu – 2 łyżki serka śmietankowego – 3 łyżki soku

To co kocham
Zupa z bobem 162

Bób jeszcze mi się nie przejadł. Ugotowałam go dość dużo, więc oprócz zdrowej przekąski do podjadania, wyszła mi też zupa. Lekka, z bogactwem letnich, młodych warzyw, ale równocześnie bardzo sycąca. Obiecałam sobie, że bobu już wystarczy tego lata, ale zobaczymy, co się jeszcze wydarzy. Składniki: – 300 g bobu – garść fasolki szparagowej

To co kocham
Najprostszy przepis na placki z cukinii 120

minutach, odsączamy kładąc na papier z nadmiaru tłuszczu. Placuszki są bardzo pulchne i aromatyczne. Mają bardzo ważną zaletę w porównaniu do zwyczajnych placków ziemniaczanych, szybciej są gotowe :)  Super przekąska na ciepło i na zimno , z sosem czy bez :) na obiad czy na kolację. Serdecznie polecam

W Moim Magicznym Domu
suszone warzywa -dehydrator 123

samym energooszczędne. Dehydrator można użyć do przygotowania takich potraw jak: owoce warzywa zioła przyprawy grzyby nasiona orzechy mięso nabiał Wysuszone produkty, możemy śmiało wykorzystywać jako zdrowe i sycące przekąski. Poza tym, możemy stosować je jako składnik w gotowaniu, pieczeniu, przy przyrządzaniu sosów, zup, pizzy, deserów czy też kompotu. Produkty te, są bardziej intensywne w smaku, jak i bardzie słodsze

w mojej kuchni
Camembert grillowany z ziołami i czosnkiem 153

Camembert grillowany, z ziołami i czosnkiem. Pachnący, pyszny, rozpływający się po rozkrojeniu. Idealna przekąska pomiędzy innymi daniami grillowymi. Składniki: 1 ser camembert 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę 2 łyżeczki oliwy z oliwek 1/2 płaskiej łyżeczki oregano sól pieprz Wykonanie: Urywamy kawałek folii aluminiowej, w którym będziemy grillowali camembert. Środek folii -strony błyszczącej- smarujemy 1 łyżeczką oliwy. Na oliwę kładziemy

Smak mojego domu
TARTA Z WINNYMI GRUSZKAMI I NIEBIESKI SEREM 109

Tarta z winnymi  gruszkami i niebieskim serem jest świetną przekąską o niecodziennym smaku.  Gruszki gotowane w winie nabierają winnego smaku, do tego zapieczone z kruchym ciastem i serem żółtym oraz pleśniowym. Połączenie wyszło bardzo smaczne a ser niebieski dodaje niepowtarzalnego smaku tarcie. SKŁADNIKI CIASTA :  250 g mąki pszennej 125 g masła naturalnego 2 żółtka  1 łyżka

Kulinarne Fantazje Marioli
Czekoladowe trufle ziemniaczane w truskawkowym pudrze 127

jabłkami Francuskie rożki to mój stały, awaryjny deser, kiedy najdzie mnie ochota na coś słodkiego, lub Churros – przepis Churros to słodka, chrupiąca z zewnątrz, a miękka w środku, przekąska, podawana najczęściej z gorącą Tort Red Velvet Tort Red Velvet w nieco innej odsłonie, bo przygotowany na puszystym biszkopcie, a krem w Kompot z rabarbaru Kompot z rabarbaru to moje

NiePieprz.pl
CIASTO KOKOSOWE Z MORELAMI – BEZGLUTENOWE , BEZ LAKTOZY, FIT! 197

laktozy. Śmiało może być przygotowywane i jedzone przez osoby z alergiami pokarmowymi. A do tego jest niesamowicie pyszne! Jest świetnym pomysłem nie tylko na deser ale też jako przekąska w pracy czy lekki podwieczorek. Spróbujcie! Ps. pamiętajcie, że mąka kokosowa ma całkiem inne właściwości i konsystencję niż np. mąka pszenna. Potrzebuje więcej „płynu”, bo szybko go wchłania

Ostra na Słodko
Deser z malinami, jogurtem naturalnym i musli 175

Kolejny szybki deser, z którego jestem bardzo zadowolony. Wystarczą tylko trzy składniki (maliny, jogurt naturalny oraz musli) i 5 minut czasu, aby przygotować zdrową przekąskę, która świetnie sprawdzi się jako drugie śniadanie lub podwieczorek. Warto wspomnieć o tym, że deser na zdjęciu to tylko 242 kcal, więc z pewnością będzie to dobry wybór dla osób, które chcą nieco zredukować swoją

Programista w kuchni
Kabanosy w cieście francuskim + dip 144

Kabanosy w cieście francuskim to świetny pomysł na przystawkę. Dobrze smakują zarówno na zimno, jak i na ciepło od razu po wyciągnięciu z piekarnika. Ich przygotowanie

Programista w kuchni
Sałatka z olejem rydzowym 145

bardzo ciekawy, korzenny smak, w którym można wyczuć także cebulę. Osobiście jestem bardzo zadowolony. Sałatka nie zawiera mięsa, ani żadnych produktów pochodzenia zwierzęcego, więc doskonale nadaje się jako przekąska dla wegetarian, a nawet wegan. Niedługo na blogu pojawią się także inne przepisy z olejem rydzowym, ponieważ na pewno sprawdzę jego inne zastosowania w kuchni. Składniki 1/2 kapusty pekińskiej 1/2 czerwonej

Programista w kuchni
Przepis #56 Batoniki czekoladowo - bananowe z fasoli 127

przez około 45-50 minut. Po tym czasie wyciągamy z piekarnika i pozostawiamy do wystygnięcia. Następnie po wystudzeniu dzielimy ciasto krojąc je na kształt batoników. Batoniki są idealną FIT przekąską. Ze względu na słodycz bananów potrafią szybko zaspokoić naszą ochotę na coś słodkiego;) Smacznego

Health-Fit-Life
Marchewkowe kule mocy (bez glutenu, laktozy, cukru i pieczenia) 122

która była zachwycona tym toczeniem kuleczek i obtaczaniem ich w kokosie. Polecam do jedzenia i do miłego spędzania czasu z rodziną!   Dla kogo: dla alergików dla szukających zdrowej przekąski dla chcących miło spędzić czas z dzieckiem Składniki: 2 marchewki szklanka płatków owsianych górskich 3/4 szklanki słonecznika pół szklanki daktyli (można ewentualnie dać rodzynki) łyżka masła orzechowego łyżka oleju kokosowego

Mania Wypiekania
ogórki konserwowe sprawdzony przepis 143

Ogórki konserwowe sprawdzają się świetnie jako dodatek do obiadu, kanapek lub samodzielna przekąska. Przepis na ogórki konserwowe, który zamieszczam poniżej, stosuje od lat . Jest bardzo prosty a ogórki są twarde i smaczne . składniki: 4 kg ogórków średnich i małych zalewa: 4 l wody 0,5 litra octu 10 % 1 szklanka cukru 0,5 szklanki

Ugotujmy Coś
placuszki 108

razem postawiłam na placuszki. Ciasto jak naleśnikowe, ale porcje mini mini. Placuszki smakują zarówno na ciepło jak i na zimno - można zabrać ze sobą na spacer jako przekąskę.   Przepis podaję na 3 osoby, dziecko jednak zje tylko kilka sztuk;) Składniki: 1 jajo 1 szklanka mąki 1/2 łyżki oleju 1/2 szklanki  mleka 1/2 szklanki wody (może być gazowana) Przygotowanie

Gotowanie z pasją