SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi 15 prostokątnych batoników Batoniki można przechowywać w zamkniętych pojemnikach/puszkach, w temperaturze pokojowej, przez max. 7 dni. Batoniki stanowią świetną przekąskę dla dzieci do szkoły, jak również dla dorosłych np. do pracy. Lentilki można zastąpić m&m'sami, a chipsy bananowe innymi bakaliami np. rodzynkami. Batoniki mają przyjemny orzechowy, słodko - słony
Gospodyni MiejskaWspaniała, aromatyczna i chrupiąca SAŁATKA GRECKA, idealna jako dodatek do potraw z grilla, na przyjęcie lub jako przekąska na podwieczorek. Moja Książka Kucharska poleca przepis na SAŁATKĘ GRECKĄ. -------------------------------------- Liczba porcji : 4 Czas przygotowania : 30 minut -------------------------------------- SKŁADNIKI: 3 czerwone cebule 1 długi ogórek 5 dojrzałych, soczystych pomidorów 2 główki sałaty (rzymskiej lub lodowej) 5 łyżek zielonych oliwek nadziewanych papryką 200g sera
Moja Książka Kucharskaroku po raz pierwszy z przepisu od mojej sąsiadki i muszę przyznać, że są naprawdę wyborne. Są ostre w smaku. Ogórki te świetnie nadają się jako przekąska lub przystawka np.: z kromką domowego chleba i domowym smalcem :) Polecam przepis! SKŁADNIKI: na litrowy słoik 630 g niewielkich ogórków 400g wody 30-35g soli 50-60g 5% octu
Moja Książka Kucharskarazem ogórki w zalewie keczupowej z kurkumą. Tak przygotowane ogórki świetnie smakują jako dodatek do obiadu (np. kotletów mielonych z ziemniakami), idealne na kanapki lub jako samodzielna przekąska. Polecam przepis! SKŁADNIKI: 2 kg ogórków gruntowych 1 duża cebula 1 łyżka soli niejodowanej ZALEWA: 1/2 szklanki octu 10% 1/2 szklanki oleju około 700g keczupu mały słoiczek koncentratu pomidorowego
Moja Książka KucharskaOGÓRKI KORZENNE Niezwykle aromatyczne ogórki , bardzo łatwe w przygotowaniu. Świetnie smakują jako dodatek do obiadu, na kanapkę lub po prostu jako samodzielna przekąska. Polecam przepis ! SKŁADNIKI: 4 kg średnich ogórków gruntowych 1,5 litra wody 75g soli + 1 litr wody do zalania ogórków 7 cebul 75g korzenia chrzanu 2 łyżki ziaren kopru 1 łyżeczka estragonu 2 łyżki korzeni do marynat
Moja Książka KucharskaOGÓRKÓW I PAPRYKI NA ZIMĘ Dzisiaj kolejny przepis z serii 'przetwory domowe na zimę' - sałatka słoikowa z ogórkami, papryką i cebulą. Świetna jako dodatek do obiadu lub przekąska. Polecam ! SKŁADNIKI: ok. 4kg ogórków gruntowych 1/2 kg czerwonej papryki 1/2kg marchwi 1/2kg cebuli 1 szklanka octu 10% 1 szklanka cukru 1 szklanka oleju 3 płaskie łyżki soli niejodowanej 2 łyżeczki
Moja Książka KucharskaJeśli chcemy schudnąć, zastanówmy się co nam sprawia największą trudność. Często wpadamy w dietetyczne pułapki sięgając po produkty nie dozwolone. Może warto je zmienić na zdrowe przekąski i koktajle. Dziś zapraszam na pyszny słoneczny koktajl, który poprawi naszą przemianę materii. Składniki 1/4 mango 2 pomarańcza 2 jabłka 1 cytryna odrobina chilli Wykonanie Mango, pomarańcze
Kulinarne pyszności Molkipełne smaków wiosny! Przygotowałam je z myślą o Wielkanocy ale jestem pewna, że sprawdzą się także w innych sytuacjach, jak wiosenny piknik, spotkani z przyjaciółmi, czy po prostu ciekawa przekąska. Kolejny raz podbijam smak potrawy wspaniałym bałkańskim serem z owczego mleka. Jego smak jest naprawdę wyrazisty, jednak spokojnie można zastąpić go serem feta. Do tego słodkawy groszek i bardzo wielkanocna
Kuchnia w Słońcu Skąpanawielbicieli czekolady. Polecam spróbowanie obu wariantów, bo chociaż dla mnie numerem jeden jest czekoladowy to karmel też jest dobry i każdy może sam ocenić ich smaki. Jest to idealna przekąska dla dzieci i dorosłych. Cena jednego opakowania to w granicach 2,65 z opakowanie 120g. #MontePlus #MontePlusMagia
Kulinarne życiesłono, wytrawnie? Polecam domowe sushi z ciasta naleśnikowego, np. z wędzonym łososiem, koperkiem, serkiem śmietankowym, także roladki skośnie krojone z szynką, serem, pomidorami, oliwkami. Bardzo smaczne i efektowne przekąski. Dodanie do ciasta wody gazowanej spowoduje, że będą jakby bardziej puszyste. Moja Mama dolewa do ciasta łyżkę-dwie, w zależności od ilości ciasta oleju rzepakowego, podobno się nie przypalają
Zasmakuj Kuchnisię szybkimi krokami. To nasza druga blogowa Wielkanoc. Co przygotowaliśmy przed rokiem? Musiałem spojrzeć do zestawienia haseł tygodnia żeby samemu sobie przypomnieć... Ach, jakie pyszne różności! ;) Od zup przez przekąski i dodatki do słodkości, a wśród nich, oczywiście, będące przebojem wszechczasów ciasto z malinami i budyniową pianką ... Tak było! Tym razem zapraszam Marzenę na świąteczną wycieczkę, a raczej wyprawę - kulinarną
zadanie-gotowaniesłoikach, bo nie każda butelka nadaje się do gotowania i wolę mieć pewność, że niektóre szkodliwe związki nie przenikają do pożywienia. Ten domowy wyrób to naprawdę pyszna przekąska, czy dodatek do pieczywa. Przyznam, że lubię zajadać się nią z waflami ryżowymi/kukurydzianymi i ogórkiem lub pomidorem. 800g mięsa z ćwiartek z kurczaka (już obranego, bez kości; około 3 duże ćwiartki
Di gotujeznany, który od jakiegoś czasu zawsze znajduje się w mojej szafce. Są to organiczne, lekko opiekane, cienkie plasterki pochodzące z miąższu kokosa. Delikatne, chrupiące, intensywnie kokosowe. Pyszne jako samodzielna przekąska, ale także jako dodatek do śniadań, wypieków. BATONY Cztery smaki kokosowych batoników, których recenzja pojawi się w oddzielnym wpisie i będzie dostępna TUTAJ. Ty też uwielbiasz kokosowe
Zdrowie na języku :Pktórym mieszkaliśmy. Było zgoła inne od tych, które jemy w polskich domach. Małe i słodkie Przeciętny Polak widząc śniadanie Włocha prawdopodobnie pomyślałby, że to jakiś niewielki podwieczorek lub przekąska. Zwiedzając włoskie bary w poszukiwaniu solidnej jajecznicy na bekonie – można być mocno zawiedzionym, ponieważ to właśnie słodki rożek i kawa są podstawą porannego posiłku mieszkańców Rzymu. Rzadko jedzą
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Domowe rolmopsy z papryką Śledź po kaszubsku II Śledź wiejski Pasta z tuńczyka Pasta z tuńczykiem i oliwkami Śledź po kaszubsku Tuńczykowa pasta do kanapek Łososiowa przekąska fit Śledź w oleju z pieczonymi burakami Marynowany surowy łosoś w przyprawach Pasta rybna w wersji light Pasta z wędzonego pstrąga Pasta z tuńczykiem Pasta łososiowa Śledź w buraczkowej pierzynce Śledź
Kulinarne przygody Gatity