przekąski - 41322 przepisów (strona:1080/2755)

rogaliki z bananem i nutellą 152

popołudnie spędziłyśmy w ZOO. Polecam każdemu taki spacer po godzinie 17. Ludzi jak na lekarstwo, a co takie małe dziecię jest w stanie zobaczyć to zobaczy :)  Jako słodką przekąskę zabraliśmy ze sobą rogaliki z ciasta francuskiego, które właśnie rano robiłyśmy. Wystarczy tylko nutella i banan i szczęście murowane. Składniki: opakowanie ciasta francuskiego  nutella banan jajo do posmarowania Przygotowanie

Gotowanie z pasją
sałatka z kuskus 149

się z R przestrzegać zasad zdrowego żywienia. Nawet nie tyle staramy się, co zasadniczo nam się udaje. Jednym z głównych założeń jest jedzenie regularnie, 3 główne posiłki i 2 przekąski. Kolacje są syte i wystarczają do wieczora. Uwielbiam sałatki więc gdy tylko widzę je w swojej diecie, jestem usatysfakcjonowana. Zawsze gdy, któraś nam podpasuje, zapisujemy ją w ulubionych pozycjach

Gotowanie z pasją
pasta z tuńczyka 167

zakamarkach kuchennych. A jak jest już puszka to wariacji na jej temat wiele. Najprostsza i najszybsza pasta na kanapki jest najlepsza. Idealnie nadaje się również na imprezę jako przekąska na krakersy. Oczywiście wtedy każdy musi zjeść, żeby nie było ;) Składniki: puszka tuńczyka w sosie własnym 2 łyżeczki majonezu mała cebulka  sól i pierz do smaku Przygotowanie: cebulkę kroimy

Gotowanie z pasją
krakersy serowe 104

Coś co tygryski lubią. Idealna przekąska do piwa, chociaż Misia i bez piwa wcina. Robiłam pierwszy raz i już wiem że następny będzie modyfikowany. Bo sam ser to za mało :) Składniki: 2 szklanki mąki 2 łyżeczki cukru 1 łyżeczka soli 3/4 łyżeczki sody oczyszczonej 75 g zimnego masła 120 g startego żółtego sera 1/2 szklanki zimnej wody Przygotowanie: wszystkie składniki

Gotowanie z pasją
Ogórki konserwowe na pół słodko. 168

Sezon ogórkowy w pełni więc grzechem byłoby nie zrobić domowych ogórków konserwowych którymi zimą zajadam się z wielkim apetytem. Świetnie pasują do obiadu, jako przekąska czy do ulubionej sałatki albo na kanapkę. Nie pamiętam kiedy ostatni raz kupowałam je w sklepie... te domowe są idealne a zrobione przez mamę, niebo w gębie! Składniki na zalewę; 1 litr wody pól szklanki

Radość kipiąca uśmiechem.
Letnie ciasto cytrynowo-kokosowe ze świeżymi owocami 124

Ciasto cytrynowe ze świeżymi, sezonowymi owocami to idealna przekąska do popołudniowej kawy na balkonie czy tarasie. Wypiek jest wilgotny, ale jednocześnie lekki i orzeźwiający. W sam raz na letni, zdrowy deser letnie ciasto cytrynowo-kokosowe 2017-07-21 14:52:06 Porcje 10 Oceń Zapisz przepis Drukuj mokre 120 ml soku z cytryny skórka starta z 3 cytryn 1 łyżka

Powiedz dietom nie
Słodkie Warsztaty z Małą Cukierenką 148

lato, bez pieczenia. 2. Wykonania kremu na bazie serka mascarpone. 3. Pracy z żelatyną. 4. Dekorowania ciasta przy użyciu rękawa cukierniczego zakończonego tylką. 5. Przygotowania pysznej i zdrowej przekąski. 6. Przygotowania żelu owocowego i udekorowania nim deseru. – Każdy z uczestników spotkania otrzyma materiały drukowane zawierające wszystkie poznane receptury, – Uczestnicy warsztatów będą mogli zabrać do domu wyroby. Łącznie każdy

Mała Cukierenka
Mielone z piekarnika 993

rzadkie, to dodajemy bułki tartej. Potem lepimy kotlety i pieczemy w piekarniku 200 st.C/ 30-40 min. góra/dół Serwujemy na gorąco do obiadu lub potem jako przekąskę na zimno. Smacznego

chleba naszego
Bułki z kiełbaską... 165

Domowe bułki z parówką, to fajna propozycja na smaczną przekąskę. Takie mini hot-dogi są bardzo smaczne zarówno na ciepło jak i na zimno. Ciasto: 1 kg mąki, 50 g drożdży, 2 szklanki ciepłej wody, łyżka cukru,  łyżka soli, 2 ugotowane i rozgniecione ziemniaki . Najpierw robimy zaczyn: woda, drożdże, cukier, 4 łyżki mąki... razem łączymy i odstawiamy

chleba naszego
Ogórki małosolne 180

większej zawartości mikro i makroelementów. W tym roku kisimy ogórki tylko z własnego ogródka, więc zastosowaliśmy przepis ze zmniejszoną zawartością soli. Zastosowanie: Ogórki małosolne świetnie sprawdzają się w formie przekąski - wkłada się rękę do słoika, wyjmuje i zjada... Robi się je tak samo jak ogórki kiszone na zimę. A PRZEPIS JEST TU: https://dieta-rozdzielna.blogspot.com/2017/07/ogorki-kiszone.html

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Duńska sztuka i prawie duńskie drożdżówki. Z marcepanem i porzeczkami 100

drugoplanowi skradli cały występ), gra na żywo - to wszystko sprawia, że już niecierpliwie czekam na kolejną. A za rok Chaplin - the musical . Oczywiście, jak zwyczaj nakazuje, zabrałam ze sobą przekąski. Tym razem upiekłam orzechowe ciasteczka (o których innym razem) i drożdżówki z porzeczkami. Puszyste, maślane ciasto drożdżowe połączyłam z typowo duńską masą marcepanową: mazarin masse . To tylko marcepan, cukier, masło

Pożeraczka, czyli raz adobrze
koszyczek z bialka z zoltkiem i awokado 116

ułożyć sałatę na to kromkę  chleba , plasterki awokado . Doprawić w razie potrzeby solą i pieprzem. Na górę ułożyć chmurkę z jajka. Ciekawa ,niecodzienna kolacja ,może być też śniadanie ,przekąską

w mojej kuchni
Ciasto z borówkami i orzechami włoskimi w karmelu (bez miksera) 197

Jednak te chwile miną Wam szybko i przyjemnie, jeśli tak jak ja będzie się delektować resztą orzechów włoskich w karmelu , która została Wam w puszce Uwielbiam tą pyszną chrupiącą przekąskę. O wspomnianych orzechach pisałam Wam już tutaj (klik) Orzechy DeliDeli są naprawdę idealne na każdą okazję. Można je od tak po prostu pochrupać, poczęstować nimi gości (moi byli zachwyceni

Słodkie okruszki
Kolorowa sałatka z tuńczykiem 159

podać gościom, a Ci właśnie stoją w drzwiach. Czasami przecież zdarza się tak, że odwiedzi nas ktoś niezapowiedziany i nie jesteśmy przygotowani, a jednak wypada podać coś na przekąskę. Warzywa w puszce i tuńczyka mam przeważnie w szafce, tak na wszelki wypadek i dlatego, że je lubimy. W kilka chwil mogę z tych składników przyrządzić sałatkę albo jakieś inne danie

Smaczna Pyza
Fasolka szparagowa z boczkiem, grzankami i cheddarem 115

Fasolka szparagowa z boczkiem, chrupiącymi grzankami, odrobiną tymianku i posypana startym cheddarem. Prosty i pyszny dodatek do obiadu lub jako przekąska. Jak wiadomo, fasolka szparagowa jest bogata w wartości odżywcze, witaminy i również bardzo smaczna. Korzystajmy więc z niej póki możemy. Ma szerokie zastosowanie w kuchni. Można przygotować z niej zupy lub podać najprościej, czyli z cząbrem i bułką tartą

Oryginalny smak