Kiełbasa zapiekana z serem owczym

Kiełbasa zapiekana z serem owczym

Kiełbasa zapiekana z serem owczym

Super przekąska na ostatki. Składniki: 60 dag kiełbasy drobiowej wędzonej 10 dag sera wędzonego owczego ostrego przyprawa curry 10 dag szynkli drobiowej masło dobrze schłodzone Wykonanie: Kiełbasę pokroić na długość  15 cm i przekroić wzdłuż nie przecinając dolnej skórki. Następnie faszerować paskami sera, szynki i posypać curry. Następnie wzdłuż przekrojonej kiełbasy nałożyć masło i zawinąć w folię aluminiową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do m180 stopni i zapiec około 35 minut. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Tradycyjna Kuchnia

Autor

Tradycyjna KuchniaTradycyjna Kuchnia

Mam na imię Kaśka i jestem 27- letnią amatorką kuchni polskiej, choć także lubię poeksperymentować z kuchnią europejską (francuską, węgierską, niemiecką), a nawet azjatycką czy amerykańską.

Dzieciństwo spędziłam w Bieszczadach, zatem wychowana byłam na tradycyjnej, niskobudżetowej kuchni wschodniej, ocierającej się o kuchnię Kresową. Mój styl gotowania jest poniekąd hołdem dla tych tradycyjnych korzeni.

Nigdy nie miałam profesjonalnych lekcji gotowania, a moją jedyną kwalifikacją jest to, co pochodzi z miłości do dobrego jedzenia oraz doświadczenie wynikające z gotowania w domu na co dzień. Nauczyłam się gotować poprzez czytanie starych książek kucharskich, które wyszukuje na pchlich targach i w antykwariatach.

Ciągle się uczę i zdobywam doświadczenie metodą prób i błędów.

ZAPRASZAM NA MÓJ KULINARNY BLOG
http://tradycyjnakuchnia.blogspot.com

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kiełbasa, curry, szynka, przekąski, przekąska, przystawki

Inne przepisy z Tradycyjna Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.