święta, na święta i nie tylko. Jeśli lubicie tuńczyka i macie ochotę na zdrowe śniadanie, podwieczorek czy szybką i smaczną przekąskę w ciągu dnia to polecam tę sałatkę. Dzięki dodaniu wielu warzyw, ryżu i mozzarelli (zamiast jajek) staje się dość syta, dzięki której możemy zaspokoić nasz - nie tylko poranny - pierwszy głód. Do tego kusi kolorami;) - smacznego:) Składniki: 2 puszki tuńczyka
Zasmakuj KuchniDelikatne placuszki pachnące bananami, orzechami włoskimi i cukrem pudrem. Podczas smażenia w domu unosi się piękny bananowo-orzechowy zapach, aż chce się jeść. Takie placuszki to idealne śniadanie, przekąska w ciągu dnia. Ciasto jest wdzięczne z dodatkiem maślanki, drobno tartych orzechów włoskich, szczypty cynamonu i mąki - możecie zamiast bananów dodać jagód, truskawek, jabłek, brzoskwiń, borówek czy suszonych owoców, takich
Zasmakuj KuchniUwielbiam owsiane ciasteczka z dodatkiem bakalii. Są świetną przekąską lub nawet śniadaniem, jeśli nie mamy czasu na to by je przygotować rano. Dodają energii i są zdrowszą alternatywą dla tych ze sklepu. Składniki (na około 20 ciastek): 1 szklanka płatków owsianych 3 łyżki oleju kokosowego 3 łyżki miodu 1 szklanka mąki orkiszowej typ 2000 lub owsianej
Mango PapajaWpadają niezapowiedziani goście? A ty się martwisz że nie masz co podać do jedzenia? Spokojnie, wystarczy kilka prostych składników i powstaje pyszna przekąska na dzisiejszego śledzika ;) W przepisie wykorzystałam filety ze śledzia atlantyckiego SEKO bez skóry marynowane z olejem rzepakowym z dodatkiem cebuli. Składniki: beczka śledzi 550 g z olejem wiejskim SEKO 1 opakowanie Crème fraîche
Życie zaczyna się w kuchniPopcorn to szybka w przygotowaniu i smaczna przekąska, jednak sam w sobie nie jest szczególnie atrakcyjny - warto go podkręcić :) Ja przeważnie wybieram opcje na słodko, ale dziś pokazuję słoną: Czytaj więcej
Kasia Sarnaminut w temp. 200-220 st. C. Upieczona smarujemy oliwą z oliwek, posypujemy suszonymi ziołami i solą. Focaccia smakuje doskonale na ciepło i na zimno. Może stanowić dodatek do przekąsek lub formę pieczywa, z którego przygotować warto przepyszne kanapki. Focaccię można zamrozić
Moja smaczna kuchniacoś dla siebie. Nie możemy zapomnieć o przystawkach odpowiednich do alkoholu, który podajemy. Na stole powinna znaleźć się tzw. zimna płyta oraz ciepłe danie główne. Świetnie sprawdzą się też przekąski, idealne do schrupania w czasie intensywnych rozmów lub zabawy. Możemy ustawić je na dodatkowym stoliku, do którego goście będą mogli swobodnie podejść w trakcie zabawy. Nowoczesny dekor Karnawałowe przyjęcie wymaga
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Faszerowane pieczarki :) nie każdy lubi a szkoda bo są pyszne :) Nie potrzeba wcale wielkiego zachodu, żeby przygotować takie przekąski... ...oprócz pieczarek, potrzebujemy cebulę, trochę przypraw i żółty ser... Pieczarki pozbawiamy nóżek i kroimy razem z cebulą w kostkę... Na patelni smażymy kapelusze i farsz... ...potem przyprawiamy i napełniamy grzyby farszem... ...następnie przykrywamy żółtym serem i wykładamy na blachę
chleba naszegoBabeczki z suszonymi pomidorami, doskonałe na śniadanie, kolację lub jako przekąska. Proste w przygotowaniu i bardzo smaczne. Czas przygotowania i ilość porcji 40 minut, 5 porcje. Produkty 1 i 1/2 szklanki mąki, 4 jajka, 1/2 szklanki mleka, 3 łyżki oleju kokosowego lub oleju z suszonych pomidorów, 2 łyżki jogurtu greckiego, 1 cebula szalotka, 8 suszonych pomidorów, 2 ząbki czosnku, łyżeczka
Fit&Fast Kitchenźródło: cdc.ca Sos Aioli nazywany "masłem Prowansji" uznawany jest za fundament kuchni śródziemnomorskiej. Intensywny w smaku i aromatyczny pasuje do mięsa, ryb i różnego rodzaju przekąsek. Dobrze ukręcony sos jest tak gęsty, że można postawić w nim łyżkę. Sos Aioli nazywany "masłem Prowansji" jest bardzo znany na terenach Morza Śródziemnego m.in. w Hiszpanii, Prowansji. Jest jednym
Gotuję Testujęprzygotowaną cukinię wkładamy do piekarnika na 15 min w 200 st.C zostawiając miejsce na bułki... ...dokładamy bułki i pieczemy jeszcze 3 minuty :) Po tym czasie podajemy gotowe, smaczne przekąski :) Smacznego
chleba naszegoSzybki w przygotowaniu dodatek do obiadu, domowego fast foodu czy po prostu przekąska. 1 mała kapusta pekińska 1 por (biała część) 1 puszka słodkiej kukurydzy 1 czerwona papryka 2 łyżki majonezu Sól Pieprz 1 łyżeczka oregano Wszystkie warzywa dokładnie myjemy. Kapustę szatkujemy w piórka, por kroimy w pół plasterki. Z papryki usuwamy gniazdo i kroimy w kosteczkę. Kukurydze odsączamy
VioletoweKucharzenieJajka po szkocku, czyli jajka zawinięte w mięso mielone to topowe danie kuchni brytyjskiej. Scotch egg są popularną przekąską spożywaną szczególnie na zimno. Mimo wszystko, dla mnie wersja na ciepło jest zdecydowanie lepsza. Jajka po szkocku powinno się smażyć w głębokim tłuszczu, jednak postanowiłam je nieco odchudzić i upiekłam w piekarniku oraz podałam z chrzanem i pieczywem. Pycha! Przepis
Kuchnia BazyliiPrzepyszna i błyskawiczna sałatka. Idealna na śniadanie bądź kolację. Świetnie sprawdzi się jako przekąska w pracy. Polecam! Składniki : * 3-4 łodygi selera naciowego * pół puszki kukurydzy * 100g startej mozzarelli * pół czerwonej papryki * pół zielonego ogórka * 2 łyżki majonezu * sól, pieprz Przygotowanie : Wszystkie składniki sałatki pokroić. Dodać kukurydzę i majonez. Sałatkę przyprawić do smaku. Schłodzić. Podawać
Magiczne Życie MartyDomowy fast food jest najlepszy. Takie paluszki z kurczaka możemy zaserwować na kolację, obiad czy przekąskę na domowej imprezie. 500 g fileta z piersi kurczaka Przyprawa do mięsa 1 łyżeczka oregano 0,5 łyżeczki ziół prowansalskich 1 łyżeczka suszonej natki pietruszki 2 jajka Mąka do obtoczenia Bułka tarta do panierowania Sól Pieprz Filet z piersi kurczaka myjemy i kroimy
VioletoweKucharzenie