mało co, przyda się czekolada – z jej zastrzykiem energii i pobudzającym działaniem. W połączeniu z suszonymi owocami, orzechami, płatkami owsianymi i preparowaną kaszą, stworzy ona sycące batony – słodką przekąskę idealną na tę porę roku. Z przygotowaniem batonów uwiniecie się w nie więcej niż 5 minut – wystarczy rozpuścić tabliczkę, wymieszać z resztą składników, a całość przełożyć do formy do zastygnięcia. Prawda
Even Better Foodnieco zalewy lub wody z gotowania. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Podajemy skropione oliwą i posypane papryką. Doskonale nadaje się do kanapek, sprawdzi się idealnie jako dip do przekąsek. Smakuje równie wyśmienicie jako dodatek do mięs. Smacznego
MarcinCheffrytki, tylko z jabłuszka, chrupiące aromatyczne i pachnące szarlotką, o tak! ...moje dziecię ukradło całą miskę i zabrało do pokoju.... a ja tylko zdążyłam spróbować...... takie dobre ! Na słodką przekąskę idealne. Składniki: 3-4 sztuki twardych jabłek 3 żółtka 3 białka 1 łyżeczka soku z cytryny ½ szklanki tortowej mąki 100 ml mleka ½ łyżeczki mielonego cynamonu Cukier puder do posypania
Wanilia i KardamonNaleśniki z proszkiem budyniowym to ostatnio HIT internetowy, więc i ja postanowiłam spróbować. Przyznam, że są naprawdę smaczne. Proste w przygotowaniu, idealne na śniadanie, jako przekąska do szkoły czy do pracy. Naleśniki podałam z serem, a druga opcja to masło czekoladowe. Składniki: * 3 szklanki mąki * 2 jajka * 400 ml mleka * 400 ml wody * 2 budynie waniliowe bez cukru * opcjonalnie
Zrób to smaczniejuż cztery - pięć zł za taką samą wagę. Wychodzimy na plusie i to jak, a do tego ta świadomość, że wiemy co jemy. Dla dzieci, dla dorosłych znakomita przekąska czy też deser. Dać dziecku takiego na drugie śniadanie i od kolegów się nie odpędzi. To nie dość, że smaczne i zdrowe to jeszcze bardzo modne
Dieta moja pasjaTrzeba przyznać, iż pasty są świetnym pomysłem na śniadanie chociaż również fajnie spisują się jako przekąski na spotkaniach. Dziś jedna z moich ulubionych past jajecznych. Klasyczna z nutą chrzanu dla podkreślenia smaku. Przyznam, że właśnie ta pasta gości u nas w okresie Wielkanocnym i nią faszerujemy jajka bądź małe bułeczki
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkistrzałem w dziesiątkę, chociaż zmieniłam nieco oryginalne zestawienie w przepisie ;) Słodko-pikantna muffina z różnorodną teksturą dzięki kremowym drobinkom wiejskiego serka i chrupiącym pestkom słonecznika. Idealnie sprawdzi się jako przekąska, czy nawet drugie śniadanie do pracy, czy szkoły, bo z warzywnymi wypiekami jest tak, że stosunkowo długo zachowują świeżość i wspaniale smakują kolejnego i następnego dnia! Podstawą muffinów są bataty
Kuchnia w Słońcu Skąpanaprzy pomocy opuszków palców robimy wgłębienia. Pieczemy przez 25 minut w temp. 200-220 st. C. Focaccia smakuje doskonale na ciepło i na zimno. Może stanowić dodatek do przekąsek lub formę pieczywa, z którego przygotować warto przepyszne kanapki. Focaccię można zamrozić
Moja smaczna kuchniavintage - czy autentyczne egzemplarze wyszperane z kredensu babci lub na pchlim targu, czy tylko udające, że naznaczył je czas. 1. Talerz Noir 2. Talerz Sandrine niebieski 3. Talerz do przekąsek z drewna 4. Talerz marmurowy do serwowania 5. Talerz z gliny śnieżynka 6. Talerz z kamienia łupkowego 7. Talerz Sandrine jasnoszary 8. Talerz Blue Emotion 9. Talerz Kosmos
Chilli Czosnek i Oliwapietruszki, której użyłam, ziarna sezamu czy dowolne przyprawy takie jak kminek, czerwona, słodka papryka. Wykonanie jest bardzo proste, jednak kurczowo należy trzymać się przepisu. Polecam je podawać jako samodzielna przekąska lub zamiast pieczywa do różnych sałatek. Panelle około 60 sztuk Składniki: 300 g mąki z ciecierzycy 1 l wody sól opcjonalnie: natka pietruszki, sezam lub różne przyprawy olej do głębokiego
Jaglusiadzisiaj dla Was świetną propozycję na pyszne kosteczki owsiane. Super dodatek do pysznej herbatki albo kawy. Bardzo Wam polecam jako słodką przekąskę.Cukier puder zmieniłam na cukier trzcinowy, który dodatkowo jeszcze zmieliłam na drobniejszy, mąkę pszenną wymieniłam na pelnoziarnista. Zatem jeśli chcecie delektować się pysznym ciachem to zapraszam do wypróbowania przepisu :) Wymiary blaszki: 23x23 cm Temperatura pieczenia: 160C Czas pieczenia
Słodkości i nie tylkoSzybka sałatka, która będzie pyszną przekąską na świątecznym stole. Składniki: 2 małe cebule mała czerwona papryka mała zielona papryka ok 500 g filetów śledziowych 3 ogórki konserwowe sól i pieprz, pieprz czosnkowy 2 łyżki śmietany 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego Przygotowanie Śledzie moczymy w wodzie przez kilka godzin. Odsączamy i kroimy na ok 5 cm kawałki. Cebule kroimy
e-PrzepisyKulinarnedlatego tez i was zapraszam do Azji na smakowite, ekspresowe domowe sajgonki z krewetkami. Danie jest do wykonania w zaledwie 40 minut jeśli sie dobrze postaracie, idealne na wieczorną przekąskę do dobrego filmu np z Jackie Chanem albo na spotkanie ze znajomymi. Zapraszam. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikNajlepsze przekąski to takie, które można zrobić szybko i ze składników zawsze obecnych w naszych zapasach:). Faszerowane jajka choć wydają się tematem oklepanym zawsze cieszą się popularnością na domowych imprezach. 5 jajek 200g dobrej jakości wędliny, u mnie Filet Wędzony z Indyka od Hańderek 2 płaskie łyżki majonezu 2 łyżki posiekanego szczypiorku sól, pieprz, chilli w płatkach 1. Jajka gotujemy
Szefowa kuchnicała trufla do jajka do śniadania) czy ich pracochłonność. Za to zobaczymy jak zmieniały się przepisy i upraszczały dania. Nie zaszkodzi to nam przeczytać sobie jakie wymyślne przekąski i zupy jadano 100 lat temu. Chyba zupy zmieniły się najbardziej, kiedyś były dużo bardziej bogatsze i pracochłonne. Bardziej przypominały kociołki i mogłyby zastąpić całe danie. Niesamowite jest też bogactwo składników
Ugotowane pozamiatane