przekąski - 41322 przepisów (strona:1100/2755)

Drożdżowe paszteciki z mięsem 215

Paszteciki z ciasta drożdżowego z farszem, którego baza to mięso drobiowe z rosołu. Idealne jako  dodatek do czerwonego barszczyku lub samodzielna przekąska na ciepło lub zimno. Składniki: 350 g mąki pszennej 7 g drożdży suchych 2 łyżeczki cukru płaska łyżeczka soli szklanka mleka 2 żółtka 80 g masła szczypta soli farsz: 400 g mięsa drobiowego z rosołu

wyzwania kuchenne
Łódeczki z jajek pomidorowych 158

Przekąska z jajek nie tylko na święta. Wykorzystałam do niej pomidory suszone z zalewy. Wyszło smaczne połączenie. Miłośnicy mięsa też znajdą coś dla siebie pod w postaci szynki i kiełbasy. 5 jajek 1 słoiczek pomidorów suszonych sól, pieprz 2 rzodkiewki 3 plastry szynki natka, szczypior 1 kawałek papryki czerwonej 1 kawałek papryki żółtej 1/3 ogórka zielonego 1 kiełbasa wędzona Jajka

wesoła kuchnia
Kąski z indyka w sezamie 108

Takie kąski z indyka są bardzo smaczną przekąską, często przyrządzam je na uroczystości rodzinne, możemy również przygotować na kolację. Składniki: 400 gram piersi z indyka 150-200 gram sezamu 1-2 jajka Przyprawa do indyka Słodka i ostra papryka Olej do smażenia Sos tysiąca wysp Fanex Sposób przygotowania: Pierś z indyka kroimy w cienkie paski, posypujemy przyprawą do indyka oraz

Bajeczna Kuchnia
Kuleczki z kurczaka panierowane w paluszkach 119

Kuleczki z kurczaka stanowią doskonałą przekąskę na imprezach. Są smaczne i wygodne dla gości, najlepiej smakują podane z sosem czosnkowym. Składniki: 1 pierś z kurczaka 50 gram paluszków solonych Fanex 1 jajko Przyprawa do kurczaka Sól, pieprz Olej do smażenia Kilka paluszków w sezamie Fanex Sposób przygotowania: Paluszki solone mielimy w młynku. Pierś z kurczaka mielimy, doprawimy do smaku przyprawą

Bajeczna Kuchnia
SAŁATKA Z KASZĄ PĘCZAK 145

Kasza pęczak z warzywami to moja propozycja na lekkie śniadanie lub przekąskę do pracy. Do sałatki można dodać koktajlowe pomidory lub oliwki.  Składniki:  100 g kaszy pęczak 4 ogórki konserwowe 1 czerwona papryka  1 puszka kukurydzy  1 ogórek  1 łyżka posiekanego szczypiorku  2 łyżki oliwy  2 łyżki soku z cytryny  pieprz

Kukuleczki
Jajka faszerowane szpinakiem 331

Jajka faszerowane szpinakiem to bardzo szybki, smaczny sposób na świąteczną przekąskę lub śniadanie. Czas wykonania: 20 min Ilość porcji: 4 sztuki (2 porcje) Składniki: 2 jajka 50 g szpinaku mrożonego 1 ząbek czosnku ½ łyżeczki chrzanu 1 łyżeczka majonezu 1 łyżeczka masła szczypta pieprzu szczypta soli Przygotowanie: Jajka gotować przez 10 minut w słonej wodzie, wystudzić przelewając zimną

KuchniaWeDwoje.pl
Sirocco Sabriny Ghayour. Ciasto - mus z gorzkiej czekolady z kawą i kardamonem. 191

porę roku w tym przepisy na lekkie i orzeźwiające dania, które wzbogacą i urozmaicą Waszą kuchnię wiosną i latem.  W sumie ponad 100 przepisów z podziałem na śniadania, przekąski, dania główne, sałatki, wypieki i desery. Jest też "moja spiżarnia" - mini poradnik jak najlepiej wykorzystać przyprawy i inne egzotyczne składniki. "Sirocco", Sabrina Ghayour Wydawnictwo Insignis 242 strony Twarda oprawa Cena

SzczyptaSmaQ
Kora czekoladowa 150

lubicie ciekawe połączenia smakowe bazujące na czekoladzie, to dzisiejszy post jest właśnie dla Was :D Mnóstwo bakalii i prażonych przypraw, w tym chili i czarny pieprz, wynosi smak tej przekąski na naprawdę niecodzienny poziom. Proste, pyszne, ciekawe i bardzo, bardzo czekoladowe! A nazwa...cóż, pochodzi od wyglądu, który chropowatością przypomina korę drzewa ;) Kora czekoladowa Potrzebujesz: 1/2 łyżeczki płatków chili

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Klub Kolacyjny Barilla - spotkanie w Poznaniu 162

myśl zasady: kto się nie rozwija, ten się cofa, poszłam za ciosem. Oświetlenie już w drodze 😊 Kiedy już nasze głowy były wypełnione po brzegi wiedzą, a stół z przekąskami zaczął świecić pustkami, odezwały się nasze brzuchy. Byliśmy po prostu głodni, tym bardziej, że z kuchni dochodziły wspaniałe zapachy i drażniły nas niemiłosiernie. Szef kuchni Riccardo Iacovone wraz z pomocnikami wyczarowali

Codzienna kuchnia niecodzienna
Jajka zapiekane w formie na muffiny 198

Jajka zapiekane w formie na muffiny to prosty sposób na efektowne śniadanie lub przekąskę. Ja polecam je przygotować z szynką parmeńską, serem mozarella i suszonymi pomidorami. Składniki na 4 porcje: 4 jajka 4 plastry szynki np. parmeńskiej mozarella lub inny ser suszone pomidory sól, świeżo mielony pieprz szczypior lub rzeżucha oliwa Piekarnik nastawić na 200 Stopni C. Formę na muffiny

wyzwania kuchenne
Twarożek z grillowaną cukinią, jajkiem i szczypiorem 196

zdrowe wiosenne śniadanie. Świeżo i letnio - smaczne pocieszenie gdy za oknem pada deszcz i znów trzeba włożyć kurtkę.. Nie tylko śniadanie - to także pomysł na podwieczorek, czy świetną przekąskę w ciągu dnia, która szybko zaspokoi niejeden głód. Powstałą pastą smarujemy świeżą złotą i chrupiącą bagietkę lub domowe bułeczki w sobotni leniwy poranek... :)  Idealnie! Smacznego:) Składniki: 200 g twarogu

Zasmakuj Kuchni
Przekąska z nutellą z ciasta francuskiego 168

Kolejna propozycja na szybkie i łatwe danie tym razem sprawdzi się jako deser. Może wydawać się trudny do zrobienia, ale wbrew pozorom jest to niezwykle prosta, smaczna i szybka przekąska :). A żeby nie przedłużać zapraszam po przepis :). Składniki: 1 ciasto francuskie nutella Przygotowanie: Ciasto francuskie wyciągamy i rozwijamy z folii, a następnie rozwałkowujemy jeszcze żeby było ciut dłuższe. Jedna połowę

Gotuj z Mąką
Batoniki owsiane z czekoladowymi kulkami 156

małych, prostokątnych batoników. Masa na batoniki, przed pokrojeniem, musi być całkowicie wystudzona. Batoniki można przechowywać w zamkniętych pojemnikach/puszkach, w temperaturze pokojowej, przez max. 7 dni. Batoniki stanowią świetną przekąskę dla dzieci do szkoły, jak również dla dorosłych np. do pracy. Lentilki można zastąpić m&m'sami, jak również można z ich dodatku zrezygnować. Batoniki są przyjemnie słodkie i średnio

Gospodyni Miejska
Jajka faszerowane rzodkiewką 125

Bardzo wiosenne jajka faszerowane rzodkiewką i szczypiorkiem. Znakomita przekąska, przystawka, dodatek do obiadu czy sałatka. Ja najbardziej preferuję wersję śniadaniową. Rzodkiewka wymieszana ze świeżym szczypiorkiem, majonezem (lub jogurtem greckim) smakuje mi najbardziej podczas weekendowych śniadań, kiedy mamy więcej czasu na ich przygotowanie. A na wielkanocnym stole te jajka wniosą odrobinę świeżości, lekkości i na pewno oczarują gości. 5 jajek kilka

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie