przekąski - 40822 przepisów (strona:1109/2722)

Fasolka szparagowa z bułką tartą 100

Fasolka szparagowa polana złocistą bułką tartą to mój smak z dzieciństwa dlatego uznałam że będzie idealną przekąską na dzień dziecka. Jasiek jeszcze za mały żeby docenić jej walory ale dla niego były dziś inne atrakcje . Składniki: 80 dkg fasolki szparagowej łyżka soli łyżeczka cukru 2 łyżki masła 2 łyżki bułki tartej Wykonanie: 1.Fasolkę obrać ułamując końce i sprawdzając

Mama z miasta
Nadziane pomidory 294

Co jest u Was hitem w menu na imprezach? U mnie zdecydowanie sałatki podane w niebanalny sposób. Oprócz nadziewanych muszli makaronowych sprawdzają się też u mnie

Mama z miasta
Muffinki o smaku pizzy 239

wcześniej ugotował mąż. Albo sięga się po słodycze, batoniki itp. Ja unikam słodyczy i mogę się skusić co najwyżej na 2 kostki gorzkiej czekolady, ale w końcu wymyśliłam idealną przekąskę. Wytrawne muffiny! Dziś zrobiłam o smaku pizzy, ale w planach już mam szpinakowe. Przepis banalnie prosty - wystarcza na 6 muffinek. Składniki suche: 100 g mąki gryczanej 1/2 łyżeczki sody

Mama z Motylem
Placki na kefirze z truskawkami 139

Dzisiaj proponuję Wam na drugie śniadanie placki na kefirze z truskawkami, idealnie puszyste :) Doskonale pasują do południowej kawy, lub na lekki obiad, czy nawet jako zdrowa przekąska do meczu! Składniki: -1,5 szklanki mąki pszennej -2 łyżeczki proszku do pieczenia  -3 łyżki cukru -1 łyżeczka cukru wanilinowego -pół szklanki mleka -3/4 szklanki kefiru -2 jajka   -3 łyżki

Receptura smaku
Placki z cukinii i marchewki 671

Placki z cukinii i marchewki to bardzo zdrowe a zarazem szybkie danie. Polecam wypróbować na obiad lub szybką przekąskę, idealne również do lunch-boxa, zarówno na zimno jak i na ciepło. Składniki: -2 duże marchewki -2 cukinie -2 duże jajka lub 3 małe -8 łyżek mąki -zielona pietruszka -sól, pieprz -olej do smażenia Cukinię zetrzeć na tarce na dużych oczkach

Receptura smaku
FILET Z KURCZAKA W SOSIE ŚMIETANOWYM Z KALEROSSE 126

smak i mnóstwo wartości odżywczych.  Warzywo doskonale smakuje sauté, można jeść je na surowo, piec w piekarniku, grillować, dusić i gotować. Świetne jako dodatek do kanapek, sałatek, warzywnych przekąsek i dań głównych.   Marka Fit&Easy jako pierwsza w naszym kraju wprowadza całkowitą nowość. Byłam ogromnie ciekawa smaku tego nowego warzywa i dlatego podałam go w towarzystwie

Z Majeczką w kuchni
Śledzie w czerwonym winie z suszonymi śliwkami 170

Śledzie są rybami morskimi, z których można wyczarować wiele smacznych, tradycyjnych i nowoczesnych dań. Najbardziej popularne są u nas śledzie w formie przekąsek czy sałatek przygotowywane na różne sposoby – z olejem, marynowane, z cebulką, jabłkami, orzechami, rodzynkami, warzywami czy korzenne. Na ostro, słono, kwaśno, słodko – dla każdego jakiś śledzik się

To co kocham
Wilgotny placek dyniowy z jabłkami bez tłuszczu 167

Wami placek dyniowy z jabłkami, pyszny, zdrowy, wilgotny wypiek z nutą orzechów włoskich, na bazie mąki owsianej bez dodatku tłuszczu. Czy może być coś lepszego? Jest to idealna, pożywna przekąska do szkoły i pracy, czy po prostu wykwintny deser. Kiedyś już prezentowałam Wam wilgotny placek dyniowy przekładany czekoladowym kremem daktylowym (wegański) , który jest również warty uwagi. Zapraszam do wypróbowania! Składniki

Be Fit Be Strong
Recenzja książki i KONKURS „Zdrowe słodkości na każdą porę dnia” 144

łatwych w przygotowaniu przepisów na każdą porę dnia, które również sprawią się idealnie jako posiłek dla małych niejadków. Wszystkie podzielone są na kategorie: śniadanie, drugie śniadanie, obiad, podwieczorek, przekąski i kolacja, a w każdej z nich mnóstwo smakowitości. Wiele przepisów w książce oznaczonych jest pieczątką „Polecane dla dzieci”, stąd możemy być pewni, że danie jest dla naszych maleństw

Be Fit Be Strong
A’la pilaw z komosy ryżowej i soczewicy z sosem balsamicznym 147

glikemiczny i poleca się ją cukrzykom, a ponadto ma działanie antyoksydacyjne. Tym razem chciałabym zaproponować wam a’la pilaw z komosy ryżowej i soczewicy, który może być świetną przekąską do pracy lub szkoły, czy jako dodatek do obiadu. Składniki: – 150g komosy ryżowej – 150g soczewicy czerwonej – 70g nerkowców – 2 czerwone papryki – 40g rodzynek – 40ml

Be Fit Be Strong
Świąteczne batoniki z płatkami Corn Flakes 192

bardzo łatwa, szybka i zdrowa przekąska którą chce zaproponować Wam na zbliżające się Święta Bożego Narodzenia. Przygotowanie batoników to dosłownie 2 minuty pracy a efekt jest naprawdę smakowity. Bożonarodzeniowe batoniki można nafaszerować ulubionymi bakaliami. Słodzimy je tylko miodem więc są też ciekawą opcją na świąteczny przysmak dla dbających o linię... Świąteczne batoniki z płatkami Corn Flakes 1/2 szklanki płatków orkiszowych

sierotka maRysia w kuchni
Jaglane kuleczki kokosowe 193

Zdrowa i szybka słodka przekąska, nie tylko na święta. Bez cukru i bez glutenu. Podczas przygotowania jaglanki na śniadanie, bądź kaszy do obiadu, warto ugotować trochę więcej . Wtedy przygotowanie tych kuleczek zajmie nam niewiele czasu. Kuleczki przygotowywałam na szybko i „na oko”, więc nie podam Wam proporcji co do grama. Jeśli masa będzie za rzadka dodajcie więcej wiórków

Mienta blog
Jamie Oliver „Świąteczne przepisy” – Pomysł na gwiazdkowy prezent 222

Jamie poleca co zrobić z resztkami ze Świątecznego stołu. Doskonale Świąteczne desery. Popołudniowa herbata i łakocie – to takie angielskie Śliczne i smaczne prezenty Popisowe sałatki Dipy, zagryzki i przekąski Idealne drinki – coś dla ducha Poradnik pieczenia mięsa – każdemu przydadzą się wskazówki wprawionego w boju kucharza:) Jak widać każdy znajdzie coś dla siebie:) Wszyscy, którzy liczą kalorie mają

Ania i Marcin gotują
Miękkie pierniczki 183

Cudownie pachnące i mięciutkie pierniczki, które od razu nadają się do jedzenia. Doskonała przekąska dla najmłodszych, jak również piękna dekoracja świątecznej choinki. Mogą być też słodkim prezentem dla kogoś bliskiego. Z tych proporcji wychodzi kilka dużych blach ciasteczek. 1 kg mąki 8 żółtek 3 białka 1 szkl cukru 3 łyżki kakao 200 ml gęstej śmietany 18% 3 łyżeczki sody

Smakołyki Asi
Jaja faszerowane fasolą mung,batatem i tuńczykiem 125

Przedstawiam Wam bardzo szybką i smaczną przekąskę- jajka faszerowane. Faszerowane nie byle jak, bo gotowaną na parze fasolą mung i dobrej jakości tuńczykiem. To doskonała propozycja na Święta , i nie tylko! Składniki gotowane na twardo jaja, ilość zależy od Was gotowana na parze  fasola mung gotowany na parze kawałek batata, słodkiego ziemniaka tuńczyk z puszki w kawałkach łyżka

Z Kuchni Do Kuchni