Krucho-drożdżowe pierożki z grzybami.

Krucho-drożdżowe pierożki z grzybami.

Krucho-drożdżowe pierożki z grzybami.

Właśnie trwa sezon na grzyby, ludzi to opętało grzybowe szaleństwo, wynoszą grzyby koszami z lasu, a ja tak skromnie, kilka grzybków tak do zjedzenia, kilka do zamrożenia i wystarczy. A jak jest u Was? Lubicie? Zbieracie? Jeśli tak to polecam Wam pyszne pierożki  do przygotowania, mogą być na przekąskę czy nawet na obiad. Zapraszam :) Ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 4 dag świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli około pół szklanki ciepłego mleka 1 jajko 5 dag masła lub margaryny 2 łyżki oleju... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Izabelawkuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.