przekąski - 40822 przepisów (strona:1113/2722)

Paluchy z kurczaka panierowane w ziarnach 168

danie z mięsa bez soli trzeba użyć dużo aromatycznych przypraw. Paluch z kurczaka proponuję przygotować w piekarniku, dzieki temu są zdrowsze od smazonych na patelni. Są pyszną i zdrową przekąską. Paluchy z kurczaka panierowane w ziarnach 2 piersi z kurczaka 4  ząbki czosnku 1/2 łyżeczki pieprzu 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego 1 duże jajo 1 łyżka oliwy z oliwy

Gotuj Sam!
Kulki mocy w polskim wydaniu 89

sklepach to 100% owoców, więc nie musisz się martwić o zdrowie. Dostaniesz je w większości marketów, sklepów ze zdrową żywnością, ale również, np. w Rossmannie. Kulki mocy to świetna przekąska do szkoły, jak i w góry. Robi się je bardzo szybko i banalnie prosto, co zresztą widać po poniższym opisie. Artykuł Kulki mocy w polskim wydaniu pochodzi z serwisu Blendman.pl

Blendman
"Zdrowe słodkości" na każdą porę dnia - Katarzyna Maciejko - Zielińska 116

tłuszczu i cukru. Dzięki tym informacją od razu możemy sprawdzić, co czym zamienić, żeby odchudzić nasze słodkości.  Książka podzielona jest na rozdziały: śniadania drugie śniadania obiad podwieczorek  przekąski kolacja Przy każdym przepisie znajdziemy informację o tym ile czasu zajmie nam przygotowanie potrawy, czy przepis jest łatwy, średni, czy trudny, ile porcji wyjdzie z podanych składników, czy w przepisie

kruche babeczki
Grecka przekąska 167

Ciasto filo z fetą i szpinakiem. Ta inspirowaną Grecją przekąska, jest smaczna i szybka w przygotowaniu. Można ją zjeść z sałatką, albo na ciepło z sosem cacyki możliwości jest wiele. Wszystko zależy od wyobraźni. Produkty: Ciasto filo (może być francuskie), Szpinak około 450 gr, Feta, 3 duże pomidory (obrane), 2 ząbki czosnku, Troszkę startej gałki muszkatołowej, Sól, Pieprz Olej Wykonanie

Smaki Przyprawy i Kolory
Pieczarki panierowane, smażone w głębokim tłuszczu 914

dzisiaj dla Was propozycję na lekko pikantne, chrupiące pieczarki panierowane, smażone w głębokim tłuszczu.  Można podać jako dodatek do obiadu. Są również idealna propozycją na przekąskę na imprezkę. Można je zrobić wcześniej, a w odpowiednim czasie podgrzać w mikrofali lub gorącym piekarniku. Pieczarki panierowane dobrze smakują również przestudzone. Może wykorzystacie przepis na Sylwestra? Składniki: 500 g małych pieczarek

Smak mojego domu
Surowe batony kokosowe 175

Nawet największy przeciwnik słodyczy skusi się czasem na coś pysznego,... Artykuł Surowe batony kokosowe pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
KURCZAK W CHRUPIĄCYM CIEŚCIE 142

Chrupiące kęski soczystego kurczaczka to coś co uwielbia chyba każdy a zwłaszcza dzieci. Fajna przekąska dla dużych i małych. Śmiało można połączyć je z warzywami. Składniki: Ciasto: mąka - 1/2 szkl.  woda gazowana - 1/2 szkl.  mąka kukurydziana - 3 łyżki  sól - 1 łyżeczka  jajko - 1 szt.  chili pieprz cayenne - 1/3 łyżeczki  czosnek granulowany - 1/2 łyżeczki

Kuchnia Paulettes
KURCZAK W CHRUPIĄCEJ PANIERCE Z NACHOS I PŁATKÓW 217

Kurczak bardzo soczysty jak z kfc. Panierka oryginalna i bardzo chrupiąca. Dodatkowo złocista co sprawia, że je się ze smakiem. Kurczak może być obiadem, może być przekąską, może być dla dzieci niejadków. Najlepiej podać z sałatką ze świeżych warzyw :)  Składniki: 2 duże filety z kurczaka sól, pieprz do oprószenia czosnek granulowany 3/4 łyżeczki olej do smażenia  Panierka: płatki

Kuchnia Paulettes
KURCZAK W PANIERCE TROPIKALNEJ 193

się zwykłe panierowane filety w bułce tartej? Mam dla Was chrupiącego kurczaka. Fileciki w złocistych wiórkach kokosowych to dodatek do ryżu, a nawet ziemniaków. Sprawdzi się na imprezach jako przekąska jak i dla dzieci niejadków. Wiórki nadają kurczakowi fajny orzechowy posmak, a to, że były marynowane sprawia, że mięsko w środku jest soczyste, a nie suche. SKŁADNIKI: filety drobiowe

Kuchnia Paulettes
WYTRAWNE PTYSIOWE KOSZYCZKI NA OLEJU RZEPAKOWYM Z PUSZYSTYM KREMEM ŁOSOSIOWYM 120

tradycji dobrze nam robi.  Przygotowanie koszyczków nie zawiera zbyt wiele czasu, jeśli wszystko dobrze zorganizujemy.  Koszyczki są aromatyczne i pełne smaków. Polecam je na śniadanie lub przekąskę, a nawet przystawkę na imprezach, domówkach, różnych spotkaniach i okolicznościach. Na 100 % sprawdzą się :)  Ja jestem na tak,  mąż na tak,  reszta domowników na tak, nawet pies

Kuchnia Paulettes
SZPARAGI W CIESCIE FRANCUSKIM Z SALAMI I SEREM 166

Szparagi to zdrowe warzywa, które świetnie nadają się na przekąskę :)  Ciasto jest delikatne, ale chrupiące, tak samo jak szparagi, więc całość wybornie smakuje.   SKŁADNIKI: szparagi zielone 1 pęczek ciasto francuskie 1 op.  salami w plastrach 100 g. ser żółty w plastrach 150 g.  cebula czerwona 1/2 szt.  sól, pieprz do oprószenia olej rzepakowy 2 łyżki

Kuchnia Paulettes
POLEDWICZKI KFC 169

niemal tak samo. Wierzch jest pofałdowany  chrupiący. Natomiast środek soczysty. Pyszności, które można zrobić samemu w domu na obiad, na imprezę, od czasu do czasu dla dzieci jako przekąska, na piknik, do pracy itd.  SKŁADNIKI: filety z kurczaka 3 szt.  jaja 2 szt.  mleko 2/3 szkl.  mąka 4 łyżki sól 1 łyżka pieprz 1/2 łyżeczki

Kuchnia Paulettes
DOMOWE HOT WINGS 152

Dziś mecz ! Zatem nie może zabraknąć przekąski po którą będziemy często sięgać  !  Emocje robią swoje. Mam dla Was szybki przepis na pysznego domowego kurczaka w panierce jak z kfc. Mięso soczyste, całość chrupka. Mniam ! Musicie uważać, bo można uzależnić się od takiego jedzenia. Danie kaloryczne, ale czasem można zgrzeszyć :>  SKŁADNIKI: skrzydełka z kurczaka

Kuchnia Paulettes
Bazar Bakalarska 11 – wycieczka 187

studiach. To było jakoś w 2008, czyli w czasach, kiedy nie było żadnych foodtracków i jeśli coś się chciało zjeść wracając z imprezy, to były tylko miejsca typu przekąski zakąski z daniami na zimno. Na aleje barów wietnamskich na nieistniejącym już Stadionie trafiłam pierwszy raz, bo ktoś nam powiedział, że można tam zjeść ciepłą zupę. Z zupy nic nie wyszło

Ugotowane pozamiatane
Sos tatarski 166

Sosy są dodatkiem do sypkich, suchych potraw. Nadają  im soczystość i podkreślają smak. Podawane są do potraw gorących, jak i zimnych mięs oraz przekąsek. Dzisiaj przedstawiam znakomity sos do zimnego bufetu, wędlin, pasztetów oraz do kanapek. Składniki: -3 łyżki płaskie musztardy  -20 dag oleju sojowego lub słonecznikowego -10 dag korniszonów -kilka marynowanych grzybków -1 łyżka posiekanej rzeżuchy

Kulinarne przemyslenia