Polędwiczki z morelami otulone wędzonym boczkiem

Polędwiczki z morelami otulone wędzonym boczkiem

Polędwiczki z morelami otulone wędzonym boczkiem

Przepis na : obiad

Wykwintne mięso marynowane z dodatkiem miodu, faszerowane słodkimi morelami i otulone aromatem wędzonego boczku doskonale sprawdza się w roli dania obiadowego jak również zimnej przekąski. Składniki: 800g polędwiczek wieprzowych (2 sztuki) 230g suszonych moreli 20 plastrów parzonego wędzonego boczku 10 plastrów żółtego sera 2 łyżki masła Marynata: 4-5 łyżek miodu 5 łyżek soku z cytryny 3 ząbki czosnku 4 łyżki oliwy 1 łyżka kolendry sól pieprz Wykonanie: 1.  Polędwiczki oczyścić z błon i za pomocą długiego, c... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szalona Kuchnia Eweliny

Autor

Szalona Kuchnia Eweliny Szalona Kuchnia Eweliny

Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

polędwiczka, polędwiczki, boczek, marynaty, polędwiczki wieprzowe, dania obiadowe, przekąski, mięso, przekąska, dania mięsne, obiad, pomysł na obiad, boczek w marynacie, pieczony boczek, mięsa pieczone

Inne przepisy z Szalona Kuchnia Eweliny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.