Sandacz ryba z rodziny okoniowatych, występuje w w wodach śródlądowych (jeziora, rzeki,...) i przybrzeżnych strefach Morza Bałtyckiego, Czarnego, Kaspijskiego i Azowskiego. Mięso ma białe, delikatne i
królestwo garówNie wiem czy wiecie, ale od pewnego czasu w naszym domu gości wolnowar. To urządzenie sprawia, że przygotowywanie posiłków jest jeszcze bardziej proste niż zazwyczaj. Wrzucacie
PaleoLifeDomowa biała kiełbasa Biała kiełbasa większości z nas kojarzy się głównie z Wielkanocą i słusznie, ale przecież nie jemy jej tylko raz w roku. W okresie
NiePieprz.plTe imbirowe ciasteczka już dawno skradły nasze serca (i żołądki). Trochę przypominają pierniczki lecz są bardziej rozgrzewające, idealne
Rozpustne gotowanieBułeczki drożdżowe są dobre na każdą okazję ;) Na sobotnią kolację również... Dzisiaj moje bułeczki drożdżowe wypełniło mniej słodkie, a bardziej mięsne. A odkąd mam sprzęt, który
Lawendowe NieboLubię od czasu do czasu zrobić w domu sushi. Nie jestem jeszcze ekspertem w jego robieniu, ale idzie mi coraz lepiej :) Jedynie do surowej ryby nie
chwile dla mnieZachciało nam się dzisiaj jakiegoś słodkiego podwieczorku. Postanowiłam zrobić te pyszne bułeczki i to był strzał w dziesiątkę. Filiżanka kawy, a do tego
Rozpustne gotowanieWiosna coraz bliżej więc chce się jeść coś kolorowego, szybkiego i nie skomplikowanego. Jeszcze najlepiej jakby było zdrowe! Kulki jaglane z puree z zielonego groszku to
MohiellaSmaczne i bardzo zdrowe danie, które powstało pod wpływem chwili i tego, co znalazłam w lodówce. Mogę je śmiało zaliczyć do dań wegetariańskich, gdyż nie zawiera
Kuchcik gotujeSmaczne i bardzo zdrowe danie, które powstało pod wpływem chwili i tego, co znalazłam w lodówce. Mogę je śmiało zaliczyć do dań wegetariańskich, gdyż nie zawiera
Kuchcik gotujeKOTLECIKI Z ZIEMNIAKÓW GOTOWANYCH Te kotleciki sprawdzają się zawsze i wszędzie. Można je jeść na ciepło jak i na zimno, z dodatkami bądź bez i z
Calzonella.comNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Kuchnia Bon AppetitCebularz warszawski to wytrawne ciasto drożdżowe z cebulą, czosnkiem i tymiankiem, inspirowane słynnym cebularzem lubelskim. Proste i szybkie w przygotowaniu jednocześnie dość efektowne :). Można go podawać
SzczyptaSmaQWitajcie :) Dzisiaj sobota, więcej czasu na przygotowanie smakowitego dania na obiad. Pomyśleliśmy więc, że możemy Wam polecić coś co wymaga nieco więcej pracy. Po świątecznym czasie
vegetaniePuszysty krem na bazie pasztetu z indykiem firmy Profi , z dodatkiem pieczonego bakłażana, suszonych pomidorów i kaparów to prosta w przygotowaniu i tania
SzczyptaSmaQ