Kiedyś zamiast samodzielnie przygotować śledzie, kupowałam gotowce w sklepie. Jak to w wielu przypadkach bywa - do momentu aż zrobiłam je samodzielnie. ;-) Po raz kolejny przepis wygrzebany
Szefowa kuchniDziś przedstawiam przepis na danie typu stir and fry (mieszaj i smaż) - noodle z czarnym sezamem i papryczką chilli, idealne jako dodatek np. do WIEPRZOWINY W
Tajskie smakiPrzypomina smakiem szparagi. Dlatego nazywana jest zimowym szparagiem, choć jej nazwa to wężymord czarny korzeń. Jaki kupić? Ja kupiłam na targu polską skorzonerę. Jest znacznie mniejsza
AZgotuj!(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pasztet, który co roku robię na święta. Jest delikatny i puszysty. Bardzo łatwo można go rozsmarować na kromce chleba. Znakomicie komponuje się z
Kulinarne przemysleniaJest to szybka i łatwa w wykonaniu przekąska, która świetnie nadaje się na imprezy i z pewnością posmakuje każdemu. Burger koreczki z powodzeniem mogą zastąpić prawdziwe
Dobra karmaJeśli i u Was wysyp ogórków taki, jak u mojej Mamy i macie problem co z nimi jeszcze zrobić, to polecam ten przepis na małosolne, a
Kuchnia w czekoladzieUwielbiam wszelkie quiche i tarty. Kruchy maślany spód, pyszne dodatki w dowolnej kombinacji i mamy doskonałe danie na każdą porę dnia. Tym razem quiche przyrządziłem z
Food SquarePyszotka...inaczej nie umiem określić tych maleńkich, chrupiących ciasteczek. Przepis zaczerpnięty z bloga mojej ulubionej blogerki Smacznej Pyzy ;) Lekko zmodyfikowany, ponieważ powstały 4 smaki ciastek, klasyczne
Życie zaczyna się w kuchniJakiś czas temu w tv oglądałam program Wysmakowani, w którym Olga Kwiecińska wraz ze swoimi gośćmi przygotowywała propozycje śniadań dla dzieci. Najbardziej spodobał mi się
Simply FoodKwiaty cukinii, raczej niedostępne w sklepach ponieważ są bardzo nietrwałe. Aby mieć stały dostęp do nich najlepiej mieć cukinie w ogródku :) Wówczas wystarczy wybrać odpowiednie kwiatki
królestwo garówGdy przychodzi czas jesienno zimowy, a wieczory stają się dłuższe, my mniej ruchu, a za to chętnie sięgamy po przekąski i niestety przybywa nam to tu
Apetyczna babeczkaPozostając w temacie ryb, proponuję pyszną sałatkę warstwową z wędzoną makrelą. Ozdabiając ją wzorowałam się na przepisach wypatrzonych na portalu przyslijprzepis.pl, ale składniki zestawiłam według własnego
Kuchenne zapiski EdytyPasztetami zajadali się już starożytni Rzymianie, ale to Francuzi sprawili, że stały się prawdziwymi przysmakami. Pierwsze przepisy trafiły do Polski już w XVI wieku. Oto prosty
My Chcemy JeśćPrzy czwartku warto pomyśleć o czymś konkretnym na obiad. Moja propozycja to roladki schabowe z mieloną szynką i pieczarkami. Smakują zarówno na ciepło jak i na
Kuchnia w czekoladzieConchiglioni czyli makaron w kształcie muszli który daje możliwość faszerowania nieskończoną ilością farszy i sosów. Wspaniała przekąska i w dodatku łatwa do zrobienia, świetnie sprawdza się
Mechanik w kuchni