Pozostając w temacie ryb, proponuję pyszną sałatkę warstwową z wędzoną makrelą. Ozdabiając ją wzorowałam się na przepisach wypatrzonych na portalu przyslijprzepis.pl, ale składniki zestawiłam według własnego upodobania. Składniki: 2 ziemniaki (20 dag) 2 marchewki (25 dag) kilkucentymetrowy kawałek białej części pora 2 ogórki konserwowe (10 dag) 10 dag żółtego sera – u mnie morski 2 jajka 1 średnia wędzona makrela sól majonez – u mnie około 5 łyżek, ale spokojnie można dać więcej DO PRZYBRANIA: gruby szczypior... czytaj dalej...
Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.
Czytaj dalej...Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.
Czytaj dalej...