Pyszna sałatka ,która ostatnio wymyśliłam,paluszki krabowe,chrupiąca czerwona papryka i świeży zielony ogórek,do tego kremowe awokado i jeszcze odrobina sosu sojowego-mniam Składniki: opakowanie
Swojskie jedzonkoSkładniki: 5 płatów śledzia a'la matjas 2 cebule 0,5 szklanki octu 10% 1,5 szklanki wody 1 listek laurowy kilka ziaren pieprzu i ziela
Qchnia po prostuciasto: 500 g mąki 1 szkl mleka 30 g drożdży 50 g oleju 1 łyżka cukru szczypta soli nadzienie 1 kg kapusty kiszonej 1 duża cebula
Gotowanie jest łatweCiecierzyca ujmuje mnie tym, że w zależności od przypraw i dodatków można ją jeść na słodko jak i wytrawnie i obu wersjach jest pyszna. Pieczona, chrupiąca
Pyry na GazCo tu dużo pisać - pyszna, chrupiąca, pożywna i zdrowa przekąska . Można ją pałaszować na ciepło lub zimno. I jak tu się oprzeć? Składniki 400 g
Szybko SzybkowarTo zapewne nie ostatni śledzik przed świętami, tak mała próba Andrzejkowa. Jak wiadomo rybka dobrze wpływa na atmosferę większych i mniejszych imprez, tak więc pierwsza
Apetyczna babeczkaNie będę się rozpisywać jak smakują. Po prostu jak ktoś lubi warzywa to je polubi, jeśli nie. To do wersji marchewkowej można dodać łososia a do
AZgotuj!Delikatny mus z wędzonego na gorąco łososia z bitą śmietaną i sosem z rukoli. Smaczna przystawka na eleganckie przyjęcie, imprezę lub Święta.Składniki (na 5 porcji
Oryginalny smakHummus, jest to pasta z ciecierzycy, pasty tahini (pasta z prażonego sezamu), czosnku, oliwy, soku z cytryny i przypraw, która jest bardzo popularna w kuchni
Kuchnia ŁukaszaTo już ostatnia chwila by zapeklować schabik, aby uwędzić go na zbliżające się święta. Przepis bardzo prosty ale efekt jest przepyszny. My swoją przygodę z domową
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki1 kurczak 1,5 kg, 15 połówek pomidorów suszonych z oliwy , 1 jajko, 1/4 suchej bułki (kajzerka), 2 łyżki kaparów, 1 łyżka liści tymianku, sól, pieprz
królestwo garówChyba w tym roku rzeczywiście lasy są hojne, bo nawet ja uzbierałam pełny koszyk. I to dwa razy, a to dość niespotykane. Sezon grzybowy rozpocznie tarta
Pełny talerzSkładniki: 30 dag mąki pszennej 3 dag świeżych drożdży 2 jaja 1 czubata łyżka cukru 0.5 szklanki mleka 2 łyżki gęstej śmietany cukier puder olej do
Qchnia po prostu"Bób należy gotować krótko, tak aby nie stracił swojego intensywnego koloru. Gdy jest młody, wystarczy gotować bób zaledwie kilka minut, potem odlać wodę i lekko schłodzić
Życie zaczyna się w kuchniFascynacja frittatami w naszym domu trwa:) Dzisiaj wyczarowałam frittaty z brokułem, ale dodałam jeszcze kilka składników i taka wersja jest też pyszna ;) Ta wersja jest już
Lawendowe Niebo