Czas karnawału i spotkań z przyjaciółmi rozpoczęty, więc chcę Państwu zaproponować przystawkę z łososia wędzonego. Myślę, że nie tylko dla smakoszy ryb- każdy chętnie przekąsi
Kuchnia BeatyZ nakomita przekąska, lunch lub kolacja, wszystko zależy od wielkości porcji, a smak rewelacyjny więc na małych raczej się nie skończy ;). Cydr z polskich jabłek
SzczyptaSmaQPyszne zapieczone ziemniaczki przypominające kolce jeża. Tak na prawdę jest to nadkrojony ziemniak, który po upieczeniu lekko się rwie,a po oderwaniu powstają nam frytki. Podpatrzyłem
Kuchnia ŁukaszaHej! Dziś mam dla Was banalnie prosty przepis na znane z chińskich knajpek brokuły z czosnkiem. Składniki ograniczyłem do minimum przy zachowaniu świetnego smaku. Brokuły to
Kuchnia PROzdrowotnaDelikatny, puszysty mus z koziego sera, galaretka z czerwonego wina i chipsy z buraczka. To elegancka przystawka, którą stworzyłam na konkurs Merci Chef, w którym biorę
Oryginalny smakŚledzie po cygańsku to pyszne danie o wyrazistym, słodko-ostrym smaku na bazie ketchupu i musztardy z dodatkiem ogórków konserwowych i cebuli. Takie śledzie doskonale sprawdzą
Smakowite DaniaPyszna, soczysta, mięciutka ryba owinięta w ciasto francuskie , to coś nadzwyczajnego. Danie robi się bardzo prosto i szybko. Tak przygotowaną rybkę można podać na gorąco jako
Kuchnia ŁukaszaU mnie w domu sos grzybowy podaje się w Wigilię i polewamy nim pierogi z kapustą i grzybami lub gołąbki z kaszy jęczmiennej. Składniki: 150 g
e-PrzepisyKulinarneRok 2014 był dla mnie rokiem przełomowym. Pracowałam, obroniłam magistra, wyprowadziłam się ponad 1000km od domu. Wiadomo, że czasem popełniamy błędy, ale wierzcie mi, nic nie
Kitchens AlphabetKażdy z nas ma czasami ochotę na coś innego niż zwykle. U mnie zdarza się to dość często. Ostatnio skusiłam się na klasyczną tartę z pomidorami
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiNie robiłam jej chyba z 5 lat... jest świetna na ciepło i na zimno, najlepsza na drugi dzień! Idealnie sprawdza się jako obiad do pracy:) Składniki
Kulinarne InspiracjeTurecki i bliskowschodni przysmak z pszenicy durum, który tak rzadko ląduje na naszych stołach. Zdecydowanie jest za mało doceniany w naszym kraju, więc czas nim nieco
zobacz ich smakDzisiaj coś na wigilijny stół :). Część z Was pewnie już widziała je w prasie, ale pod inną nazwą - taka decyzja redakcji, nie moja. Ale jak zwał
Nie tylko w kuchniSzybkie i zdrowe słodycze zawsze mile widziane! Do wykonania pralinek morelowych można wykorzystać wcześniej ugotowaną kaszę jaglaną nawet jeśli była solona. Jeżeli chcemy aby nasze pralinki
MohiellaTo nie Prima Aprilis. Na moim blogu pojawiła się prawdziwa Baba z jajami. Ale spokojnie. Nie chodzi mi o żadne modyfikacje genetyczne. ;) Jaja są od kur
Pełny talerz