Uwielbiam kiedy w naszym domu pachnie ciastem drożdżowym, chyba nic bardziej mi się nie kojarzy z dzieciństwem, jak ten właśnie zapach. Dzisiaj
Rozpustne gotowanieKolejna majówka za nami. Tym razem nie za długa, nie do końca pogodna, aczkolwiek w niektórych miejscach w Polsce pomiędzy burzowymi chmurami przedzierała się bardzo przyjemna
Moja Mama GotujeQ uiche lorraine - placek lotaryński, tym razem w zdrowszej wersji. Obok wędzonego boczku moja ulubiona dynia Hokkaido, którą uwielbiam za intensywny kolor i
SzczyptaSmaQPo prawie dwumiesięcznej przerwie wracam...z grzybami, a konkretnie z maślaczkami. Dzisiaj Mała obudziła się bardzo wcześnie, więc postanowiłyśmy wybrać się na spacer do lasu. Nie
Nie tylko w kuchniFaszerowane liście winogron wymagają trochę pracy, ale warto się zmęczyć! Bardzo popularna potrawa, na święta i podczas wizyt gości zawsze mamy na stole. Porcja dla 4
Tureckie PrzepisyNajlepszy hummusem można delektować się w tradycyjnych restauracjach tureckich, syryjskich lub libańskich. Ich hummusy smakują wyśmienicie, a do tego mają wspaniałą konsystencję: kremowo - jedwabistą
Szybko SzybkowarPewnie nie każdy z Was lubi buraki, ale zapewniam, że jeśli spróbujecie je w takiej postaci, zakochacie się w nich bez pamięci!:)) Po raz pierwszy
Słodko-Słony Świat IlonyKarnawał w pełni więc czas przygotować przepisy na domowe imprezy. Dziś ruszam z nowym cyklem "Przekąski na karnawał i nie tylko". Będą się w nim pojawiać
Magiczna kuchnia DariiSzpinak z łososiem zapiekany w cieście francuskim to szybka ale pyszna przystawka. Można do niej wykorzystać mrożony szpinak i gotowe ciasto francuskie co znacznie skraca czas
Mama GotujeKażdy kto obchodzi urodziny latem wie, że na imprezach najlepiej sprawdzają się lekkie przekąski. Gdy z nieba leje się żar, ciężkie torty i ciasta nie cieszą
Mienta blogMój autorski pomysł na wykorzystanie makaronu i pomidorów. To właśnie ten przepis brał udział w konkursie zmagań blogerów organizowanym przez Makarony Polskie. A Wasze głosy
Kuchnia w czekoladzieBardzo smaczna i efektowna przekąska. Możemy ją podać różne na uroczystości rodzinne, święta, sylwestra lub nowy rok. Składniki: 1,5 kilograma schabu 1 łyżeczka majeranku 1
Bajeczna KuchniaW moim domu na Święta Bożego Narodzenia zawsze gotuję barszcz czerwony w ogromnych ilościach ;-). Mój R bardzo lubi tę zupę. Zawsze do niej piekę pyszne paszteciki
Zakątek rozkoszy kulinarnychNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband
Kuchnia Bon AppetitPolecam pyszną rybkę w zalewie octowej. Idealna na przekąskę, można zajdać samą lub z chlebkiem. Przygotowanie jest bardzo proste, jedynie trzeba trochę odczekać aby rybka dobrze
Monia miesza i gotuje