przekaski zimne - 500 przepisów (strona:19/34)

Wielkanocny pasztet z indyka i kaszy jaglanej z pistacjami 166

Pasztetami zajadali się już starożytni Rzymianie, ale to Francuzi sprawili, że stały się prawdziwymi przysmakami. Pierwsze przepisy trafiły do Polski już w XVI wieku. Oto prosty

My Chcemy Jeść
Delikatne roladki schabowe 269

Przy czwartku warto pomyśleć o czymś konkretnym na obiad. Moja propozycja to roladki schabowe z mieloną szynką i pieczarkami. Smakują zarówno na ciepło jak i na

Kuchnia w czekoladzie
Muszle nadziewane twarogiem 308

Conchiglioni czyli makaron w kształcie muszli który daje możliwość faszerowania nieskończoną ilością farszy i sosów. Wspaniała przekąska i w dodatku łatwa do zrobienia, świetnie sprawdza się

Mechanik w kuchni
Marynowane prawdziwki z marchewką i papryką 104

Z nutą słodyczy jaką daje marchewka oraz delikatną pikanterią wydobytą z czerwonej papryki. Tak przygotowane prawdziwki będą doskonałym upominkiem dla najbliższych a także smakowitą przekąską na

Kuchnia w czekoladzie
Tarta z groszkiem i ricottą 124

TARTA Z GROSZKIEM I RICOTTĄ Jeśli kochacie tarty, nie tylko te na słodko, to tą będziecie wprost zachwyceni. Robiłam ją już kilka razy i za każdym

Calzonella.com
Jajka faszerowane pieczarkami 166

Pomysł na tę przystawkę był prosty - jak zrobić coś dobrego i się nie narobić.   Jeśli święta wielkanocne to jajka, ale te tradycyjne już się nam

Cooking Monster
Pasztet z kaszy jaglanej 106

Smak goryczy z dzieciństwa zniechęcał mnie do robienia potraw z kaszy jaglanej. Minęło kilka lat,abym mogła na nowo poznać jej smak. Nauczyłam się nie tylko

Kukuleczki
Domowy paprykarz szczeciński 173

W dzieciństwie bardzo lubiłam paprykarz szczeciński, jednak jak kilka lat temu kupiłam go, okazało się że daleko mu do tego, który pamiętam. Dlatego też postanowiłam spróbować

Mama Gotuje
Świąteczny, pikantny śledzik w rzepakowym oleju 126

Śledź- kolejna rzecz, którą przygotowywałam po raz pierwszy.  Szukałam inspiracji, podpytywałam znajomych blogerów i wyszedł mały miks. Aromatyczny, pikantny i cytrusowy taki miks musi smakować

Wielki apetyt
Hot dogi francuskie 148

Hot dogi w Polsce pojawiły się w latach siedemdziesiątych ubiegłego wieku. Wbrew krążącym pogłoskom i wpisom w internetowych encyklopediach i nie tylko, były to bułki z

królestwo garów
Śledzie po staropolsku. 192

     Karnawał w pełni. Jak karnawał to i procenty, jak procenty to i zagrycha :-) a i "śledzik" już wkrótce, więc postanowiłam się z

Rozpustne gotowanie
Soczysty filet z kurczaka w panierce kokosowej. 290

 Pyszny, soczysty, z chrupiącą panierką filet z kurczaka. Próbowałem już raniej coś podobnego, ale tym razem zrobiłem taki filecik w panierce sam i wyszedł nawet

Kuchnia Łukasza
Młoda kapusta z koperkiem 298

Młoda kapusta z marchewką i koperkiem to danie, które kojarzy mi się z rodzinnym domem. Kiedy wybieramy się o tej porze roku do moich rodziców

Kulinarne Inspiracje
Chłodnik ze szparagów. 145

     Witajcie Kochani. Dziś mam dla Was świetny przepis na wiosenny chłodnik. Jest orzeźwiający, kremowy i przede wszystkim pyszny! Idealny nie tylko na upały

Rozpustne gotowanie
Zielona fasolka szparagowa z masłem i natką pietruszki według Julii Child (Haricots verts a la Maitre d’Hotel) odc.15 299

Zainspirowane reklamami w telewizji filmu „Julie i Julia” ponownie sięgnęłyśmy do książki „Francuski szef kuchni” Julie Child. Odświeżyłyśmy kilka starych przepisów i wypróbowałyśmy całkiem nowe. Dzisiaj

Kolizje Smaków

Proponowane wyszukiwania