Zielona fasolka szparagowa z masłem i natką pietruszki według Julii Child (Haricots verts a la Maitre d’Hotel) odc.15
Zielona fasolka szparagowa z masłem i natką pietruszki według Julii Child (Haricots verts a la Maitre d’Hotel) odc.15
Zainspirowane reklamami w telewizji filmu „Julie i Julia” ponownie sięgnęłyśmy do książki „Francuski szef kuchni” Julie Child. Odświeżyłyśmy kilka starych przepisów i wypróbowałyśmy całkiem nowe. Dzisiaj zielona fasolka szparagowa w roli głównej jako przepyszny dodatek do dań obiadowych, czy kolacji.
Czas przygotowania: 15 minut
Ilość porcji: 4 osób
Składniki:
1kg zielonej fasolki szparagowej
3 łyżki masła
1 niecała łyżeczka soku z cytryny
2-3 łyżki posiekanej natki pietruszki
Sól, pie... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kolizje Smaków
Autor
Kolizje Smakow
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
fasolka, fasolka szparagowa, francuskie, sok cytrynowy, obiad, kolacja, cytryna, pietruszka, dania obiadowe, przekąski, jak zrobić wodę z cytryna
Inne przepisy z Kolizje Smaków
Dodaj komentarz