Po raz kolejny chciałabym przeprosić za nieregularne wpisy na blogu. Sesję co prawda już zdałam, ale obrona ciągle przede mną. Do tego w zeszłym tygodniu się
Zgrabne GotowanieTradycyjne paluchy serowe wzbogaciłam dynią. Dzięki niej zyskały dodatkowe walory odżywcze i piękny, złoty kolor. Składniki 250 g tłustego białego sera 3 łyżki pure z dyni
Fiołkowa Kuchnia MałgorzatyPASTA JAJECZNA Z AWOKADO – Nie lubię nudnych kanapek, więc często przygotowuję do nich pasty z tego co akurat wpadnie mi w ręce. Niedawno znalazłam w
Gotowanie-ukW mojej rodzinie od zawsze to mój Brat przygotowuje ryby, jest ich miłośnikiem i zna się na nich jak nikt inny. Nie omieszkam wspomnieć, że wychodzi
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiUrocze, kolorowe i lekkie, w sam raz na jeden gryz i do tego w smaku tak łudząco podobne do ciężkich burgerów :), których przecież na imprezie nie
Eat me! Fit me!Kilka dni temu tata wykopał dla mnie kilka korzeni chrzanu. Na początku chciałam zetrzeć go na tarce, ale po zastanowieniu postanowiłam tarkę zamienić na blender. Okazało
Mama GotujeNa zewnątrz szaro, buro i jesiennie. Pogoda nie sprzyja, więc siedzę w kuchni i wymyślam ;) Dziś zapraszam na maślane, kruche herbatniki polane
Rozpustne gotowaniePyszna sałatka z zaskakującym połączeniem składników: kaszy pęczak, kolorowych warzyw i pikantnych kabanosów chili. Gdy już mamy ugotowaną i ostudzoną kaszę oraz kalafior
Słodko-Słony Świat IlonyJak kupuję pączki i mam wybór między kilkoma rodzajami to pada na moje ukochane gniazdka. Od dawna już za mną chodziły bo dotychczas nie robiłam ich
Życie zaczyna się w kuchniJak już kiedyś mówiłam, wersji tych paluchów jest cała masa :D Ja niedawno odkryłam te :) PS. ten sos idealnie nadaje się także do zwykłej pizzy ;)
Malinowo w kuchniJeżeli tak jak ja jesteście fanami sushi to koniecznie spróbujcie przygotować je w domu. Mimo że wymaga trochę precyzji w rolowaniu, to z pewnością będziecie mieli
Fabryka pomysłówTapar – pokrywa, tapa – przykrywka, Upał, słońce, latające muchy pragnące wypić całe nasze wino...jak się od nich odpędzić... co zrobić aby nie wlatywały do kieliszka...? Ktoś
królestwo garówOzorki, mają tyluż zwolenników co przeciwników, ale to ulubione danie mojego męża, więc przygotowuję je na specjalne życzenie. Moje dziewczyny omijają wtedy kuchnie dużym lukiem :-). Jedno
Kulinarne przygody GatityRyż pomidorowy z prażoną czarną gorczycą, która nadaje potrawie lekko orzechowy charakter, chrupiącymi pistacjami i rześką kolendrą :), znakomita samodzielna przekąska lub dodatek do innych potraw. Padaliśmy
SzczyptaSmaQFilet z kurczaka,szpinak i ser feta to główni bohaterowie mojego dania. 2 podwójne filety z kurczaka 200 g mrożonego szpinaku 100 g sera feta 1
Kolorowa kuchnia Elki