Tradycyjne paluchy serowe wzbogaciłam dynią. Dzięki niej zyskały dodatkowe walory odżywcze i piękny, złoty kolor. Składniki 250 g tłustego białego sera 3 łyżki pure z dyni 300- 350 g mąki 125 g margaryny 1 łyżeczka sody 1 jajko olej do smażenia cukier puder do posypania 1. Do 300 g mąki dodajmy sodę rozpuszczoną w odrobinie wody. 2. Margarynę ścieramy na tarce, dokładamy razem z rozkruszonym białym serem, jajkiem, pure z dyni. 3. Wszystkie składniki zagniatamy. Jeżeli ciasto jest zbyt twarde dodajemy odrobinę... czytaj dalej...
Według chrześcijańskiego kalendarza jest to ostatni czwartek przed wielkim postem, znany również pod inną nazwą „zepsuty czwartek”.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...