Ze zrobieniem tych tymbalików zbierałam się dość długo. Ale jako że akurat idą święta to jest to idealna przystawka na świąteczny obiad. Zachwyca nie tylko smakiem
Marder&Marder ManufactureI żeby nikt się nie ważył powiedzieć, że ostatnio robię tylko kanapki... Ślicznie wyglądające i pyszne w smaku ;) Polecam, nawet dla tych, którzy nie mają czasu
Lawendowe NieboJuż za chwilę koniec karnawału i Ostatki ! Jak wiadomo Ostatki śledziem stoją, dlatego już dziś zapraszam Was na bardzo klasyczny i chyba najbardziej przeze mnie ulubiony
Kulinarne przygody GatityWłaściwie to ja nie bardzo lubię śledzie... nie jestem w stanie zjeść takich w oleju z cebulą, które tradycyjnie robiło się w moim rodzinnym domu, ani
Kulinarne InspiracjeIdealne na świąteczny stół, bo bezmięsne, ale do tego takie pyszne. Często przechodząc w Tesco, nie mogłam ominąć stoiska z Fornetti. Moje ulubione to właśnie te
Kuchnia PaulettesPrzystawka do piwa Witbier, króre serwowane jest temperaturze 6 C. Podawany z ziołowymi i cytrynowymi sosami, chudymi rybami, dróbiem, sałatki z dodatkiem ziół i białego
AZgotuj!Szkockie jajka. Właściwie nie ma pewności czy są ze Szkocji. Jedna z wersji pochodzenia potrawy to sugeruje, ale inne wskazują Londyn lub nawet Indie jako miejsca
zadanie-gotowanieJajko w koszulce czyli jajko po benedyktyńsku – każdy o nim słyszał, ale nie każdy robił. Jest świetnym pomysłem na śniadanie albo kolację. Świetnie smakuje ze
Ostra na SłodkoPieczarki w zalewie to pyszna przekąska, zakąska do alkoholu a także dodatek do kanapek. Robi się je tak samo jak rybkę tyle, że zalewa jest pomidorowa
Monia miesza i gotujeUwielbiamy domowe pasztety i robimy je dość często. Tym razem postanowiłyśmy przyrządzić go w nieco odchudzonej wersji. Część składników zamiast gotować w wodzie, przygotowałyśmy na parze
Kolizje SmakówJakie było najczęściej pojawiające się danie w znanym serialu „Gotowe na wszystko”? Oczywiście zapiekanka makaronowa! Amerykanie uwielbiają ten prosty przysmak. Choć nie kojarzy się
Gotowanie-ukSzybki, łatwy i wyśmienity pomysł na kurczaka! Pieczony w piekarniku, bez tłuszczu, pod delikatną salsą pomidorową z jarmużem, pietruszką, imbirem i nutą czosnku smakuje idealnie!
aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!Serdecznie zapraszam do udziału w akcji " Co można zalać galaretą." Ten schab powstał przypadkowo . Był deską ratunkową. Dlaczego ? z prostej przyczyny. Robiąc otwór na śliwki
Eli GotowanieCzasami lubię wracać do takich tradycyjnych smaków Galareta to pyszna klasyka, która sprawdzi się na każda okazję. Składniki: duża golonka 3 skrzydełka 3 marchewki pietruszka kawałek
e-PrzepisyKulinarnePizza to jedna z najbardziej lubianych przekąsek. Co w niej lubimy ? Z pewnością jej różnorodność. Każdy znajdzie coś dla siebie. Moja córcia kiedy ma ochotę na
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki