przekaski zimne - 500 przepisów (strona:7/34)

Tarta ze szpiakiem, grzybami i chorizo 161

J esienna tarta ze szpinakiem, grzybami i chorizo, do przygotowania z grzybów leśnych lub przez cały rok z pieczarek lub boczniaków. Na ciepłą kolację lub zimny

SzczyptaSmaQ
Schab gotowany w mleku 425

Dzisiaj przedstawiam wam  pysznego gotowanego schaba ;) Składniki: - 1kg schabu - sól pieprz do smaku Wykonanie: Umytego schaba nacieramy solą  i pieprzem i odstawiamy na 3dni

Tanio szybko zdrowo
SALATKA Z JAJEK 344

- SKŁADNIKI 4jajka,    1surowe żółtko, 4łyżki oleju słonecznikowego,sok z połowy cytryny,      natka pietruszki ,albo zielony koper ,lub szczypiorek

w mojej kuchni
Kurki w kwiatach cukinii 119

farsz 8-9 kwiatów cukinii, 200 g kurek, 1 - 2 cebule, 20 ml brandy, oliwa, sól, pieprz, cukier tempura: 100 ml mąki pszennej, 100 ml mąki

królestwo garów
Belgijskie frytki 316

Składniki: -ziemniaki -cukier -olej Przygotowanie: Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy na kształt dosyć grubych frytek. Następnie płuczemy frytki na sitku, a następnie moczymy je przez pół

Tanie przepisy studenckie
Pesto z rukoli 190

Składniki: 100 g rukoli, 90 g sera grana padano, 200 ml oliwy z oliwek, 1 ząbek czosnku, 100 g orzechów włoskich, sól morska,  pieprz czarny

Aga w kuchni
Kwiaty cukinii ze szparagami 128

200 g zielonych szparagów, 6 - 8 kwiatów cukinii, 70 – 80 g sera typu feta, oliwa do posmarowania patelni, 100 ml skrobi kukurydzianej, 100 ml mąki pszennej

królestwo garów
Krokiety brokułowe 1482

  Składniki ziemniaki ugotowane, 500g brokuł, 500g ser żółty, 300g jajka, 2 szt sól, pieprz mąka, bułka tarta, jajko, do panierowania olej, do smażenia Przygotowanie Ugotowanie

Gotowanie moimi oczami
Kruche pierożki ze szpinakiem 224

Pyszna przekąska, świetna zarówno na ciepło, jak i na zimno. Moje kruche pierożki podałam z domowym sosem jogurtowo-czosnkowym. Składniki: * na ciasto: 400 g mąki pszennej

Kulinarny Pamiętnik
Pomarańczowe francuskie tosty 166

Dzień dobry!Cała Polska żyje dzisiaj pierwszym śniegiem...Mnie przyjemność oglądania spadających płatków jeszcze ominęła, bo kiedy padały zwyczajnie smacznie spałam, ale wszystko przede mną. Jak

Pora coś zjeść
Terrina z łososia 157

  Wigilia czy ogólnie Święta Bożego Narodzenia są czasem ekperymentów kuchennych. Jeżeli macie ochotę przetestować coś nowego to zachęcam Was do wypróbowania. Może komuś opadnie szczęka

Szybko Tanio Smacznie
Pieczarkowe kule (na grilla) 209

Niecodzienna przekąska, którą możemy zaserwować podczas spotkania w ogrodzie. Wypełnione farszem pieczarki, otulone boczkiem i upieczone na grillu są ciekawą odmianą, a posmakują każdemu. Do tego

Kuchnia w czekoladzie
,,Krewetki w cieście piwnym’’ 188

Krewetki w cieście piwnym, delikatnie chrupiące ciasto, a w środku soczysta krewetka. Najlepiej smakują z sosem słodko- ostrym. Pychotka! Składniki: 300 g świeżych krewetek 140 g

Podróż w kulinaria
,,Koreczki  z makaronowymi kokardkami’’ 154

Prezentuję Wam dziś kolorowe imprezowe koreczki. Szybkie, pyszne i ładne dla oka. Składniki: 7 kolorowych makaroników- kokardki 7 oliwek 7 plastrów wędliny 7 pomidorków koktajlowych  

Podróż w kulinaria
Rillette z kaczki 135

kaczka, łyżka listków tymianku, sól, pieprz czarny świeżo mielony, 2 ząbki rozgniecionego czosnku, Kaczkę dokładnie umyć i osuszyć, usunąć resztki piór. Odciąć kuper. Natrzeć wymieszanymi przyprawami

królestwo garów
Chrupiąca szynka parmeńska ze szparagami 178

Składniki (1 osoba): 3 szparagi 3 plasterki szynki parmeńskiej 2 łyżki oliwy sól pieprz 1. Blanszujemy szparagi w osolonym wrzątku około 3 minut, aż będą jasnozielone

My Culinary Art

Proponowane wyszukiwania