pieczonymi burakami posypanymi tymiankiem, serem feta i pysznym dipem jogurtowym, to zdecydowanie idealna, a zarazem wykwintna przekąska, którą możemy poczęstować swoich gości. Oczywiście nie musimy się ograniczać do samej przekąski. Tak przygotowane gofry będą równie pyszne na podwieczorek lub śniadanie. Polecam Wam gorąco ten przepis, bo takie zestawienie jest przepyszne. Do upieczenia gofrów wykorzystałam moją gofrownicę firmy MPM. Wpis bierze(...)klika plasterków pieczonych buraków i kilka kawałków fety. Na całość nałożyć kleks dipu jogurtowego. Przed podaniem gofry posypać natką pietruszki, opcjonalnie udekorować świeżą gałązką tymianku. Gofry można podawać na ciepło lub na zimno. W obu wersjach są równie smaczne. Uwagi: Jeżeli zależy Wam na podaniu gofrów na ciepło, to jest na to kilka sposobów. Najprościej przygotować farsz
Passions hobbies lifewłaśnie się stanie, gdy postanowimy przygotować klasyczne danie włoskie, czyli focaccię, na przykład z serem feta. Ale Włosi bardzo często przygotowują i jedzą ją bez żadnych dodatków. Podaną jako przekąskę skropioną oliwą z oliwek. Prostota i fantazja smaku! Przekonajcie się sami… Focaccia z serem feta Składniki: 3 szklanki mąki pszennej (510 g) pełna szklanka ciepłej wody(...)rozwałkujemy ciasto na naszą focaccię, może się ona piec 20 minut (w przypadku cienkiego ciasta) lub nawet 30 minut (w przypadku grubo rozwałkowanego ciasta)). Focaccia najlepiej smakuje podana na ciepło i dość obficie skropiona oliwą z oliwek. W wersji z termomixem: W naczyniu umieszczamy pokruszone drożdże, cukier oraz wodę, podgrzewamy 2min./37 stopni/ obroty pozycja 2, odstawiamy
KulinarneImpresje.plQuinoa - czyli komosa ryżowa z wędzonym łososiem, szpinakiem i brokułami, to nasza dzisiejsza propozycja na lekki posiłek. Ta pyszna sałatka to samo zdrowie - bogactwo witamin i
zobacz ich smakWczoraj powstały spody do tarletek, a dzisiaj napełniłam je budyniem czekoladowym, borówkami i żółtymi malinami. Dzięki temu, że ciasto jest tak kruche, mogłam wczorajszym wieczorkiem niepostrzeżenie
Lawendowe NieboPrawdopodobnie po Świętach Bożego Narodzenia zostało Wam trochę niezjedzonego chlebka. Żytnie tosty francuskie mogą być świetnym pomysłem na jego wykorzystanie, ale również świeży chlebek świetnie się
Be Fit Be StrongOmlet cesarski to słodki, gruby omlet, który w trakcie smażenia należy podzielić na mniejsze kawałki. Poniższy omlet możecie przygotować na drugie śniadanie lub podwieczorek. Obowiązkowo przed
UgotowaćN a wiosnę, kiedy temperatura otoczenia wzrasta i instynktownie zmniejszamy spożycie tłustych, ciężkostrawnych i rozgrzewających potraw warto sięgać po warzywa mrożone, w puszkach i w słoiczka
SzczyptaSmaQJeśli potrzebujecie pomysłu na fajną przekąskę polecam Wam domową bagietkę z masłem czosnkowym. Taka przekąska jest idealna na spotkanie ze znajomymi, albo na wieczór spędzany przez
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Wszędzie pełno świątecznych przysmaków, a ja postanowiłam zaprezentować coś lżejszego. Może teraz nikogo to nie zainteresuje, ale po Świętach, czasie kulinarnej swawoli będzie jak znalazł
Dieta moja pasjaJeżeli lubisz jabłka z dodatkiem cynamonu, a do tego cudownie kruche ciasto, jest to propozycja dla Ciebie :)Do pieczenia wykorzystałam formę do muffinów, wysmarowałam ją tłuszczem
Smakołyki BerenikiLubię kurczaka za ilość sposobów w jaki można go przygotować. Dziś piersi podane w panierce z płatków owsianych, pietruszki oraz sera. 3 pojedyncze piersi kurczaka 2
Smaki Na Talerzudzięki któremu możesz sprawić sobie świąteczny upominek :) Prawda jest taka, że uwielbiam pierogi, ale niekoniecznie ich lepienie ;) Ciasto francuskie przychodzi mi z pomocą zawsze, gdy chcę szybko przygotować jakąś przekąskę na imprezę. Do zrobienia pierożków czy też pasztecików nadaje się znakomicie, dając świetny efekt przy minimum wysiłku. Do pierożków z ciasta francuskiego możesz zrobić oczywiście jakiś tradycyjny farsz, np. pieczarkowy(...)widelcem. Powtórz do wyczerpania ciasta i farszu. Pierożki ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, wstaw do piekarnika i piecz przez ok. 20 minut, aż się zezłocą. Podawaj na ciepło lub na zimno, jako samodzielną przystawkę lub jako dodatek do barszczu. Pierożki dobrze smakują także z innymi zupami, np. pomidorową czy kremem brokułowym. Konkurs z Bonduelle - Wygraj
Chilli Czosnek i Oliwadruga część moich przepisów na pyszne tapas. Te małe przekąski wspaniale sprawdzają się na większych i mniejszych imprezach. Łatwo je przygotować, podawać i jeść. Ja szczególnie gorąco polecam Wam tapas na romantyczną kolację. Małe miseczki z pysznymi, kolorowymi tapas, które można jeść palcami , wraz z dobrym hiszpańskim winem i stłumionym światłem świec, stworzą niezapomnianą atmosferę... Dziś kolejne punkty obowiązkowe(...)pieprz, zagotowuję, ściągam z ognia. Przelewam do wysokiej miseczki, miksuję (ale tylko lekko!) ze świeżą lub suszoną bazylią, doprawiam jeśli trzeba solą, pieprzem i cukrem. Podaję gorący lub mocno ciepły do patatas bravas
Kuchnia PrezydentowejSiemanko! Dzisiaj trochę po hiszpańsku, mianowicie domowe danie każdej hiszpańskiej rodziny. Przepyszna aromatyczna, kolorowa i cudowna Paella. Czyli kolejna odsłona ryżu z patelni z tym, że
Kuba GotujeKolejny piękny, słoneczny dzień. Czy nie mogło tak być wcześniej? Od razu na buzi pojawia się uśmiech, gdy z samego rana wita nas gorące słoneczko! Dzisiaj
Be Fit Be Strong