przekąski na ciepło - 2724 przepisów (strona:139/182)

Domowa pizza z rukolą i szynką parmeńską 673

przepisowi będziecie mogli szybko i łatwo przygotować w domu bezmleczną pizzę, którą będą mogli zjeść zarówno dorośli, jak i dzieci. Pizza doskonale sprawdzi się na domowej imprezie lub jako ciepła kolacja. Jej przyrządzenie nie wymaga wiele pracy. Po wyrośnięciu ciasta pizza jest gotowa w ciągu 15 minut. Ciasto na pizzę: 3 szklanki mąki pszennej (typ 650) 30 g drożdży(...)piekarnika z sosem tysiąca wysp Frytki z piekarnika Wegański malinowy „sernik” bez sera Biszkoptowa zebra Szybka i prosta szarlotka Dietetyczne trufle Chrupki z cieciorki – idealna przekąska na imprezę

Dieta bez mleka
Daktylowe trufelki z migdałami i karobem. Zdrowa słodycz na 1-wsze urodziny bloga. 218

wiele więcej i mój skromny blog kulinarny będzie Wam towarzyszył przez długie lata. Do tej pory podzieliłam się z Wami wieloma przepisami na śniadania, kolacje, ciasta, desery, obiady, sałatki, przekąski, napoje... Mogliście wziąć udział w kilku konkursach. Dziękuję, że tak licznie i chętnie w nich uczestniczyliście. Przez ten rok miałam również niebywałą przyjemność podjąć współpracę z kilkoma wspaniałymi firmami(...)kawy rozpuszczalnej opcjonalnie: karob do obtoczenia trufli Przygotowanie: Przygotowujemy kawę z jednej łyżeczki w 3/4 szklanki wody. Daktyle lekko siekamy i przekładamy do misy blendera z ostrymi nożami. Zalewamy ciepłą kawą. Zostawiamy na 3-4 minuty. Następnie całość miksujemy. Dosypujemy karob, znów włączamy blender. Na koniec dodajemy płatki migdałowe. Miksujemy do uzyskania gęstej masy. Ja lubię jak w masie truflowej

Słodkie okruszki
Muszle taco z łososiem wędzonym 172

Muszle taco to nic innego, jak chrupiące placki kukurydziane uformowane na kształt muszli. Może nawet nie muszli tylko łódeczki. Tacos jest bardzo popularnym daniem meksykańskim, aczkolwiek

mojewypiekiinietylko
Hot dog domowym sposobem 257

Od lat nie jadam fast foodów na mieście, ale z czasów studenckich pamiętam smak pysznych hot dogów i hamburgerów z budki, która stała tuż przy bramie

Weekendy w domu i ogrodzie
Podpłomyk pełen aromatycznych przypraw i warzyw 205

Czasem dopada nas chęć a zwłaszcza wieczorem na coś pysznego dziś pokażę jak można sobie szybko zrobić coś pysznego, kolorowego,  bogatego w smaku i bardzo

Basia w kuchni
Zapiekana kasza orkiszowa 171

Tyle dobrego z kaszy jaglanej ostatnio było, że się inne kasze zaczną obrażać ;) Uwielbiam kaszę orkiszową. Jest delikatna, lekko słodkawa o orzechowym smaku. Dobrze pasuje do

Kucharzyca
Empanada z sardynkami 113

Była już empanada z kurczakiem czas na empanada z sardynkami!Składniki i farszu:2 puszki sardynek w sosie pomidorowym1 papryka zielona (może być również czerwona)1

Smaki Brazylii
Pieróg z kapusty z łososiem wędzonym 149

Lubicie kapustę? Ja ją uwielbiam w każdej postaci i dziś chcę podzielić się z Wami przepisem na ten pyszny, prosty pieróg/placek kapuściany z łososiem wędzonym

Smaki Armine
PIZZOWE BUŁECZKI 139

Zakręcone bułeczki z ciasta pizzowego z dodatkami aż po brzegi ... szynką, salami, oliwkami, kukurydzą oraz mozzarellą i domowym sosem pomidorowym. Są znakomite! Świetnie sprawdzą się jako przekąska imprezowa, a także jako drugie śniadanie do pracy czy szkoły, gdyż dobrze smakują również na zimno. Nawet na drugi dzień po podgrzaniu w piekarniku są bardzo dobre. Dodatki możecie komponować według Waszego gustu(...)wyłożonej papierem do pieczenia i wierzch każdej bułeczki posypujemy pozostałą ilością tartej mozzarelli oraz oregano. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 20-25 min. Podajemy na ciepło lub na zimno z przygotowanym sosem pomidorowym

Kuchnia MagdaLeny
PIZZOWE BUŁECZKI 140

Zakręcone bułeczki z ciasta pizzowego z dodatkami aż po brzegi ... szynką, salami, oliwkami, kukurydzą oraz mozzarellą i domowym sosem pomidorowym. Są znakomite! Świetnie sprawdzą się jako przekąska imprezowa, a także jako drugie śniadanie do pracy czy szkoły, gdyż dobrze smakują również na zimno. Nawet na drugi dzień po podgrzaniu w piekarniku są bardzo dobre. Dodatki możecie komponować według Waszego gustu(...)wyłożonej papierem do pieczenia i wierzch każdej bułeczki posypujemy pozostałą ilością tartej mozzarelli oraz oregano. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 20-25 min. Podajemy na ciepło lub na zimno z przygotowanym sosem pomidorowym

Kuchnia MagdaLeny
Jaglane ciasto marchewkowe 204

 Już dawno udowodniono, że marchewka idealnie pasuje do ciast, deserów i przeróżnych słodyczy. Ma bardzo ciekawy słodkawy, lekko gorzki smak, który idealnie wykrywa wszystkie swoje

Kuchnia Łukasza
Co warto grillować – kilka pomysłów 194

roztopionym serem cheddar. Kolejną owocową propozycją do umieszczenia na ruszcie grilla jest Arbuz . Pomysłów na jego przygotowanie z grilla jest wiele. Możemy z niego przygotować lekko słodką lub pikantną przekąskę. Wiele osób przygotowuje go skrapiając oliwą z oliwek, posypuje mieszanką soli morskiej i pieprzu lub skrapia octem balsamicznym. Ale oczywiście można do niego dodać dużo więcej dodatków takich(...)przygotowanie. Należy tylko pamiętać aby te tosty z grilla przygotowywać z grubego chleba francuskiego. Chała też będzie dobra. Czy jest coś lepszego od pączka? Oczywiście pączek na ciepło z grilla! Wystarczy usmażyć własne pączki wykończyć je ulubionym lukrem a następnie grillować i pozwolić się cukrowi skarmelizować. Słodycze: Babka piaskowa smakuje rewelacyjnie gdy jest ciepła. Grillowaną polecamy podawać

naRuszcie
Czosnkowe krewetki w wolnowarze 244

Znakomita przystawka. Krewetki gotowane w wolnowarze wyszły świetnie - miękkie i soczyste. Dzięki wcześniejszemu, 30 minutowemu podgrzewaniu, olej w którym szykujemy krewetki, jest bardzo aromatyczny. Krewetki

Stare Gary
Tarta z tuńczykiem. 190

     Pokochałam tarty wytrawne, najbardziej te na cieście francuskim. Są szybkie i łatwe w przygotowaniu, ale najważniejsze jest to, że są pyszne. Dzisiaj

Rozpustne gotowanie
Muffiny z gotowanym jajkiem i mini kabanoskami 146

Przepis autorski (mój). Jestem baaardzo zadowolona z tych muffinków, ponieważ powstały przypadkowo i były jedną wielką improwizacją. Wyszły takie pyszne, że ostatnio piekę je co drugi

Di gotuje