Witajcie :) Pak choi, jedliście ją kiedyś ? To wspaniała kapusta inaczej zwana chińską. Jak sama nazwa wskazuje pochodzi z Azji, a dokładnie z Azji wschodniej. Ma niezwykle
vegetanieJak wiecie, bo powtarzałam już to setki milionów razy ( heheh :p ) : uwielbiam wszelkiego rodzaju kasze! Jaglaną , pęczak , gryczaną i tą, którą najczęściej przyrządzam na słodko: mannę
Ostra na Słodkohttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Muffinki są przepyszne, wilgotne i smakują jak mięciutkie bułeczki. Mozzarella cudownie rozpuszcza się w
Di gotujezaczynająca się zima, skrajnie mała liczba dni z pokrywą śnieżną, wydłużony okres bez przymrozków oraz jedne z najmniejsze średnie amplitudy temperatur (ciepła zima-chłodne lato). Krainy klimatyczne Nowogardzko-Gryficka i Koszalińska obejmujące gminy Gościno, Dygowo, Rymań i Siemyśl w stosunku do regionu zachodniopomorskiego i północnej powiatu cechują(...)jest co robić, jest co zwiedzać nawet z takim prawie trzylatkiem. Odwiedziliśmy chyba wszystkie możliwe place zabaw, parki, uliczki i alejki. Na ławeczkach krótki odpoczynek, jakieś piciu i przekąska. Co miałam zawsze ze sobą żeby podać dziecku? Woda w małej butelce Paluszki Suszone owoce- po garstce do woreczka Mieszanka studencka Miś Lubiś Guma rozpuszczalna Wafle ryżowe To zawsze było
ClauditteMissCookingRoladki, które dziś prezentuję są prostym, efektownym i pysznym daniem! Idealnie sprawdzą się na wszelkich imprezach. Koniecznie wypróbujcie! Składniki na żółte ciasto: 2 szt jajka 2
Podróż w kulinariaDziś mam dla Was pyszne tarteletki z wędzonym łososiem i koperkiem . Łosoś jest rybą niezwykle powszechną w Szkocji. Tutejszy łosoś jest niezwykle smaczny i soczysty
Codzienne GotowanieW dzisiejszych czasach trudno, szczególnie w tygodniu, stać godzinami nad "garami" - znam to z autopsji... W przypadku gonitwy czasowej nasz wybór menu jest bardzo ograniczony - najczęściej
Garniec MagalieK wiaty akacji (Robinii akacjowej) są cennym surowcem zielarski i znakomitym produktem spożywczy. Chyba wszyscy znamy pyszny miód akacjowy o mocnym zapachu, który prawie się nie
SzczyptaSmaQPrzepyszne w smaku bułeczki, które polecam na śniadanie, drugie śniadanie, kolację czy przekąskę na drogę, do pracy, na uczelnię... Mimo, że wydają się pracochłonne wcale takie nie są - to zasługa ciasta, z którym super się pracuje, szybko "wychodzi" z miski i z łatwością zapełnimy przygotowane brytfanny gotowymi bułeczkami (po wyrobieniu jest dość elastyczne, wyrośnięte dobrze się skleja). Ja zdecydowanie będę(...)dokładnie i długo wyrabiamy ciasto. Miskę z ciastem przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do podwojenia objętości na około 40-50 minut (czas wyrastania będzie zależny od stopnia ciepła miejsca, w jakim postawimy miskę). W czasie wyrastania ciasta przygotowujemy kruszonkę - składniki ugniatamy ze sobą i rozdrabniamy w palcach (kruszonki wychodzi duża ilość, wystarcza na podwójną porcję ciasta, więc
Kolorowy PrzepisownikPamiętacie wpis o Green Boxie ? Jeżeli nie to zapraszam TUTAJ . Poniższy jadłospis przygotowałam w większości z produktów otrzymanych właśnie od Green Boxa (od siebie dodałam jedynie
Zdrowie na języku :PKiedyś będąc na zakupach w jednym z hipermarketów, wybierałem paprykę, obok leżały bakłażany. Podchodzi do mnie starszy Pan i pyta pokazując na bakłażana : " Dobre to? Żona
Parowar FacetaNormal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Normal 0 21 false false
Quinoa Raz!Koniec roku szkolnego zaskoczył mnie z nienacka. W ostatnich dniach było strasznie dużo pracy i załatwiania rozmaitych formalności. Ani się nie obejrzałam, a tu już zakończenie
Kolizje Smakówpomieszaliśmy kuchnie z rożnych stron świata. Postanowiliśmy połączyć trzy kontynenty: Azję, Europę i Amerykę. Co Wy na to ?? Pierwsze to Indie i tradycyjna przekąska spotykana w całym kraju :) Samosy : przekąska w postaci trójkątnego pierożka, smażonego na głębokim oleju. Jako nadzienie służą najczęściej ostro przyprawione warzywa. Kolejny jest Meksyk, który słynie z niezwykle różnorodnej kuchni. My wybraliśmy coś(...)jalapeno kroimy w kostkę i dodajemy do pomidorów, doprawiamy pieprzem, solą i tymiankiem. Na koniec dodajemy nieco passaty, aby sos miał gęstszą konsystencję. Możemy zrobić wersję na ciepło i wtedy wszystko dusimy razem. Sałatka grecka : 1/2 sałaty lodowej 1 pomidor czerwony 1 pomidor żółty czarne oliwki szczypiorek fasola czarne oczko lub biała oliwa z oliwek sól, pieprz
vegetaniewolnym czasie? - *Lubię go po prostu m i e ć. 10. Twoja największa pasja to? - *Mój blog, Moje Wypieki, I Nie Tylko… 11. Jak wygląda Twój idealny dzień? - *Ciepło, słońce i luuuuuuuz. II. Kolejne blogi nominowane przeze mnie:http://czarygary.blox.pl/htmlhttp://mojemalehobby.blogspot.ie/http://www.katespiehole.blogspot.ie/http://domowacukierniaewy.blox.pl/htmlhttp://gingerbreath.blox.pl/htmlhttp://przepisyk.blogspot.ie/http://belgiaodkuchni.blogspot.ie/http://majaskorupska.blogspot.ie/http://poradnikmagdy.blogspot.ie/http://eksperymentykuchenne.blogspot.ie/http://www.prosteprzepisykulinarne.com/ I moje kolejne pytania:Kuchnia słodka, czy wytrawna?Jakiej przyprawy nie lubisz?Czym jest dla Ciebie Internet(...)kuchni?- Olej kokosowy i mleko kokosowe.5. Jaki jest Twój smak dzieciństwa (danie, deser). - Racuszki.6. Jaki jest Twój ulubiony fast food? - Hamburger… domowy. 7. Jaka jest Twoja ulubiona przekąska? - Nie mam ulubionej.8. Jakie danie mączne jest Twoim ulubionym? - Pierogi z jagodami.9. Jakie jest Twoje ulubione danie Wielkanocne? - Jasne, że barszcz biały z jajkiem i chrzanem.10 Jakie jest Twoje ulubione danie
mojewypiekiinietylko