Sałatka nicejska z tuńczykiem, kolejna pozycja obowiązkowa dla miłośnika kuchni francuskiej. Sałatka nicejska z tuńczykiem jest sztandarową potrawą reprezentującą południe Francji i doczekała się wielu wariantów
Pociąg Do KuchniKolejna receptura z serii Wielkanocnych tym razem pasztet. Danie, które w tym wielkim dniu na niejednym znajduję się na stole. W naszym domu pieczemy pasztet drobiowy
Basia w kuchni- Jezu, jak mnie plecy bolą! Dlaczego mnie bolą?! - skarżę się Prezydentowi. - Nie wiem...- Prezydent ze smutkiem - Kurczę, Ciebie to nigdy nic nie boli! To jest niesprawiedliwe
Kuchnia PrezydentowejSchowaj/pokaż wstęp Skyrim to jedna z tych smagających mrozem kraina, w których miska dobrego, gorącego gulaszu potrafi uratować morale niejednego strudzonego wędrowca. Lokalni kucharze w
Nerds KitchenUzbecka uczta zaczyna się już w samolocie. Przyzwyczajeni do “obiadu” składającego się z wafelka w LOT będziemy zachwyceni jak obfity jest posiłek w uzbeckich liniach lotniczych. Mamy posiłek na ciepło, deser, kanapeczki, przegryzki, bakalie i uzbeckie wino. Miła stewardesa przy wyborze posiłku pyta nas mięso czy kurczak? W klasie biznes jest też “wege” ryba uznawana w tym kraju(...)jest 1000. Od ujgurskiej sałatki z makaronem lan say, przez sałatkę z wędliną i majonezem, smażone warzywa a nawet surówkę z surowych ziemniaków, którą jadłam w Chiwie. Kolejną typową przekąską podawanę przed jedzeniem, na śniadanie lub w podróży jest samosa, czyli bułeczka nadziewana mięsnym lub zielonym farszem. Dania z ręcznie robionym makaronem to moim zdaniem główny powód dla którego warto
Ugotowane pozamiataneSałatka z rukolą i marchewką to idealna propozycja dla wszystkich osób będących na diecie. Przygotowanie zajmuje nam dosłownie kilka minut. Danie to możecie również przygotować na
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Ostatnio ciągle słyszę, że na blogu to tylko ciastka, ciasteczka i słodkie, a co na obiad? Jak to co! Wołowina po tajsku Jest tak dobra i
PaleoLifechwilę Majówka, czas pikników, grillów i wycieczek. Dziś mam dla Was przepis, który idealnie sprawdzi się jako przekąska w plenerze, przystawka na grillu czy też drugie śniadanie zamiast kanapki. Börek to wywodzący się z Turcji placek z ciasta yufka lub drożdżowego z nadzieniem, które u mnie jest bardzo wiosenne, na bazie sera i liści botwinki, które możecie też zastąpić(...)wstaw do piekarnika i piecz w 180 stopniach C przez 40-45 minut, aż będzie złote i upieczone. 9. Upieczone ciasto pokrój na kwadraty ostrym nożem. Podawaj na ciepło lub zimno. Jeżeli chcesz go przechować do następnego dnia, przełóż kwadraty do szczelnego pojemnika i przechowuj poza lodówką. Spożyj w ciągu 1-2 dni. ➤ Zobacz też: hortopita - grecka
Chilli Czosnek i OliwaSushi to chyba jedna z najbardziej rozpowszechnionych potraw kuchni japońskiej. Przez ostatnie lata zrobiła furorę również w Polsce, gdzie tak zwane susharnie można znaleźć
Food SquareCzy wiecie, że popularne wśród studentów zupki chińskie możemy wykorzystać również do przygotowania smacznej sałatki? Pokażę Wam w jaki sposób przygotować sałatkę z zupkami chińskimi –
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Początek lutego to w naszej rodzinie urodzinowy zawrót głowy! Maraton zaczyna się 2 lutego urodzinami mojego męża, później są urodziny naszej starszej córeczki, dzień później
Kulinarne InspiracjeQuiche nie jest zbyt popularne w mojej kuchni i przeważnie
Kuchnia PrezydentowejOjczyzną drożdżowego kapuśniaczka, jak wynika z rejestru prowadzonego przez Ministerstwo Rolnictwa, jest Brzozów na Podkarpaciu, który w ten sposób na zawsze zapisał się w historii! Kapuśniaczek to przecież wspaniała przekąska, nasza, polska, jakiej gdzie indziej nie znajdziecie. Nasz własny tapas albo pattie, tym smakowitszy, że raczej nie jest jedzony na co odzień, ale w pięknych okolicznościach wigilii. Domowe kapuśniaczki – warto(...)kapuśniaczki. Po upieczeniu łatwiej będzie je podzielić. Tak przygotowane kapuśniaczki wstaw do piekarnika nagrzanego na 180 stopni, na 20-25 minut, aż pięknie zbrązowieją. Kapuśniaczki doskonale smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno. Artykuł Przepisy na wigilię: Drożdżowe kapuśniaczki pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz
Niedzielny kucharzPaszteciki z wieprzowiną powstały w zeszły weekend jako prowiant na drogę. Wyjeżdżaliśmy na dwa dni do Busko-Zdroju i chciałam upiec coś wytrawnego co sprawdzi się
Cooking for EmilyPaszteciki to danie, które dość często gości u mnie na stole, głównie ze względu na to, że mój chłopak je uwielbia Podane w towarzystwie czerwonego barszczu
PatiGotuje