przekąski na ciepło - 2724 przepisów (strona:149/182)

Sery z francuskich Alp 187

około 45 procent. W produkcji stosuje się kąpiel w piwie zamiast w  solance, co nadaje serowi specyficzny smak i zapach. Zastosowanie w kuchni Bardzo dobry do piwa, na przekąski i tarty. Proponowane wina Białe i czerwone lekkie, o smaku owocowym np.Saint-Emilion.   Ser Gruyere www.woolworths.com.au W tym zestawieniu to jedyny ser, który nie pochodzi z Francji(...)żółtej, aż po różowy, zwartej, aksamitnej skórce. Wytworzony twaróg umieszcza się w formach wyściełanych płótnem i pozostawia do suszenia. Zawartość tłuszczu: minimum 45%. Smak i zapach Ser Reblochon ma ciepły, drożdżowy aromat o słodkim smaku świeżo gniecionych orzechów włoskich. Za jego świeży, klarowny zapach wyraźnie odpowiada pleśń, ser poza tym charakteryzuje się wilgotną, gładką i sprężystą

gutfut
Zakręcony chlebek z pastą szpinakową i rodzynkami 138

Przekąska na Sylwestra?? Proszę bardzo! Taki zakręcony chlebek zaskoczy każdego imprezowicza. Lekki i puszysty nadziany pastą szpinakową ze słodkim akcentem w postaci posiekanych rodzynek. Powiesz... co to za połączenie: rodzynki i szpinak?? Ja Ci mówię, że smak powala na kolana! Koniecznie wypróbuj ;).     Składniki:   Zaczyn: 16 g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru 50 g ciepłej wody(...)koniec tego czasu rozgrzać piekarnik do 190 st.C. Chlebek piec przez ok. 35-45 minut, aż ładnie się zarumieni i wyrośnie. Wyjąć i przestudzić. Podawać jeszcze ciepły lub poczekać, aż całkowicie wystygnie. Smacznego

Nastoletnie Wypiekanie
Pieczone papryczki 145

Zauważyłam, że coraz więcej osób zaczyna sięgać po pikantne dania. My Polacy nie jesteśmy do nich specjalnie przyzwyczajeni więc jest to dość miłe zaskoczenie widzieć, iż

mecooks
Lidl. Kolekcja win francuskich na święta. Wszystkie smaki świątecznej radości. 109

swoim charakterze, choć przeważają czerwone Bordeaux. O winach jak zwykle opowiadał sommelier Lidla Michał Jancik. Pogoda, za oknami Domu Handlowego Vitkac , gdzie na ostatnim piętrze odbywała się degustacja, ciepła, wczesno - jesienna ale spojrzenie w kalendarz uświadamia, że do świąt Bożego Narodzenia i Sylwestra pozostało już tylko lekko ponad miesiąc. I chyba już czas zacząć o nich myśleć i robić(...)międzyczasie kilkakrotnie obracane. Następnie jest myte i suszone w specjalnych komorach przez okres 2 – 4 miesięcy. Produkcja odbywa się wyłącznie we włoskiej prowincji Sondrio. Można ją jeść jako przekąskę lub dodawać do prostych dań z makaronem. Eclats de Bulles Muscat-Sauvignon Pays d’Oc (16,99 zł) półsłodkie ale świeże i dzięki sporej kwasowości bardzo przyjemne. Dominują aromaty owocowe, moreli

królestwo garów
Ciasto filo z nadzieniem serowym 349

Kiedy pierwszy raz zrobiłam taką wersję nadzienia do ciasta filo, była pogoda piękna jak dziś. Byliśmy na spacerze w Turawie i spotkaliśmy żłobkową "ciocię" Franka. Została

bistro mama
Wyśmienite, orkiszowe naleśniki dyniowe 169

Wraz z moim ukochanym powoli szykujemy się na ślub i wesele mojej przyjaciółki. Jestem niesamowicie podekscytowana całą uroczystością, a w szczególności tym, że zobaczę moją kochaną

Be Fit Be Strong
Fasola Gigantes Plaki 156

Fasola Gigantes Plaki. Grecka odmiana fasoli, którą wyróżnia naprawdę gigantyczny rozmiar. To klasyczna grecka potrawa bazująca na fasoli pieczonej w sosie pomidorowym. Co prawda u nas

Pociąg Do Kuchni
Placek do barszczu 166

Komu znudziły się krokiety i paszteciki? Dziś na blogu świetna odmiana tradycyjnych dodatków do czerwonego barszczu: mięsno-pieczarkowe nadzienie w kruchym cieście :) Gdy tylko go zobaczyłam

Kolorowy Przepisownik
Tarta z zielonymi warzywami i kurczakiem 230

Tarta z zielonymi warzywami i kurczakiem to moja kolejna propozycja na "placek", który jest zdrowym, a szybkim daniem na każdą okazję :) Spróbujcie sami.SkładnikiCiasto: http://

Taste Of My Day
Makaron ryżowy z truskawkami, kokosową śmietanką i chipsami kokosowymi {v, gf, sf} 167

babcia zawsze stawiała świeży twaróg, który szybko lądował na talerzu i nieszczęsny biały cukier, którym to szczodrze posypywałam swoje danie. Słabość do słodkiego pozostała mi do dziś. Moja ulubiona przekąska to truskawki „maczane” w ksylitolu – zazwyczaj zjadam ich wtedy kilogram i potem bardzo cierpię, dlatego to raczej jednoroczna przyjemność (niestety po roku o niedogodnościach potruskawkowych zapominam ;)). Dzisiaj(...)ściągamy z ognia. Na talerz wykładamy makaron, polewamy go sosem, dekorujemy listkami mięty i posypujemy czipsami kokosowymi. Można polać roztopionym masłem. Na bok talerza dodajemy śmietankę kokosową. Zjadamy na ciepło lub zimno. *Najepiej przełożyć je do innego naczynia, gdy lekko ostygną, a patelnię zalać wodą. Erytrytol bardzo mocno przywiera do patelni. Artykuł Makaron ryżowy z truskawkami, kokosową śmietanką

Fill The Bowl
Rustykalne mini tarty na oleju z warzywami 146

wręcz rozpływało się w ustach, przypuszczam, że to zasługa użytego oleju. Dopełnieniem są sezonowe warzywa i kremowa masa z jajek, śmietany i sera. Mini tarty doskonale nadają się na przekąskę w ciągu dnia, lunch czy na elegancką przystawkę na przyjecie. Polecam!   Rustykalne mini tarty na oleju z warzywami Składniki na kruchy spód: 100 g mąki pszennej 100 g mąki(...)czosnkiem ( do smaku).  Masą zalewamy tarty. Staramy się aby śmietana wypełniła przestrzeń pomiędzy paskami warzyw. Tarty pieczemy przez ok. 35  minut w 190°C. Smakują pysznie na ciepło i na zimno

Mia Cucina Sofieta
Francuskie serce z krakowską i pomidorami 112

Kiełbasa krakowska w drobną kosteczkę się pokroiła, z startym serem i suszonymi pomidorami połączyła.  Pieprzem z kolendrą oraz chili doprawiła, i na cieście francuskim położyła

Moniki Smakołyki
CHMIELARNIA MULTITAP, WARSZAWA - KUCHNIA TAJSKO-NEPALSKA I PUB. 213

jeszcze na dodatki. Pudhina Parantha , czyli miękki placek razowy z miętą i masłem. Jak wiadomo, masło jest nośnikiem smaku, dzięki niemu całość nabrała maślanego aromatu, a mięta świetnie orzeźwiła. Ciepły, jedzony palcami, naprawdę super. Natomiast Peszwari Naan posłużył nam jako taki deser. Jest to bowiem placek pszenny nadziewany bakaliami (rodzynki, pistacje, migdały) i serem, doszliśmy do wniosku, że tym samym(...)zawartości alkoholu 10,2 % (mocno alkoholowe, ciężkie i zatykające, bardzo długo utrzymuje się posmak w ustach, niestety zbyt wysycone, bo się odbija). Każdy znajdzie coś dla siebie. Piwosz przekąski i dania idealnie grające z piwami, pomimo swej orientalności, a także wegetarianin, weganin i mięsożerca. Jedzenie warte swojej ceny. Nie należy do tanich, ale również nie urywa portfela. Zjedliśmy porządnie, smacznie

W kuchni Karmel-itki
Sałatka z wędzonym kurczakiem i selerem konserwowym 260

Jest piątek więc to może najlepszy czas aby przygotować sałatkę na weekend. Sałatka z wędzonym kurczakiem i selerem konserwowym to bardzo szybki i zarazem prosty przepis

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Makaroniki króliczki z kremem czekoladowym (macarons bunny's) 120

Słodkie, małe i bardzo smaczne makaroniki w kształcie króliczków. Przełożone kremem czekoladowym na bazie serka mascarpone i gorzkiej czekolady. Takie makaroniki przypadną do smaku dzieciom jak

Ugotować

Proponowane wyszukiwania